Köszönjük!


BJGmeteo

Hol jártunk?
Batsányisok a Szent György Lovagrend nyári egyetemén
2012. július 25. szerda, 13:29

A Szent György Lovagrend a Délvidéki Nagypriorátus szervezésében 2012. július 15-21. között rendezte meg Szabadkán a XIX. nyári egyetemet, amelyre meghívást kaptak a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola diákjai is. Iskolánkat Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója, Losoncziné Szentandrási Erzsébet nyugalmazott tanár és Széll Gábor, a történelem munkaközösség vezetője képviselte, a diákok közül pedig Dékmár Dániel, Juhász Péter, Márton Katalin, Ormos Petra, Pozsár Fanni, Sarusi-Kis Adél, Szabó Anett, Bernát Renáta és Posgay Márk vett részt a rendezvényen.

Bővebben...
 
Irány a Mars...
Írta: Túri Anikó 11.A   
2012. június 12. kedd, 15:51

Május 29-én meglátogathattuk a Bokroson található Mars Magyarország céget, ahol kisállat eledelt valamint jutalomfalatokat készítenek. Korábbi években is voltunk már üzemlátogatáson ( National Instruments, Zsolnai Manufaktúra, Pécsi Sörfőzde),  most ezt a sorozatot folytattuk.

 

Bővebben...
 
Kirándulásunk „Czárán Gyula útján”
Írta: Domokos Katalin és a 7.f   
2012. május 25. péntek, 14:20

Iskolánk 7.f osztályos diákjai közül 20 tanuló lehetőséget kapott arra, hogy a Határtalanul program keretében 2012. május 17-20. között romániai kiránduláson vegyen részt. Négy napos utunk helyszínei: Nagyvárad, Magyarremete, valamint Biharfüred környéke volt.

Bővebben...
 
Szállodalátogatáson az idegenforgalmi szakközépiskolások
Írta: Bujáki Olga   
2012. április 26. csütörtök, 18:48

Április 24-én rendkívüli szállodalátogatáson vettek részt a 9.C osztályosok. Iskolánk egykori diákja, Dömsödi Zsolt, a szegedi 4 csillagos SOLEIL Hotel igazgatója előzetes egyeztetés alapján fogadott bennünket, hogy betekinthessünk a mindennapi életükbe, munkájukba.

Bővebben...
 
Volt hozzá közünk!
Írta: Péterné Fábián Mariann   
2012. április 25. szerda, 16:54

KÖZÖD! Az önkéntes fiatalok napja 2012. április 21. 
Legyen hozzá közöd!, így szólította meg felhívásában az ország középiskolásait a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány). Legyen "ez olyan nap vagy akár napok, amikor tehetsz valamit a közösségedért, ahol élsz, tanulsz, dolgozol, és ezáltal megmutathatod a nyilvánosságnak, hogy mire vagy képes."

Bővebben...
 
Rendhagyó énekóra Rákász Gergely koncertorgonistával
Írta: Rideg-Feklete Márta   
2012. április 09. hétfő, 18:26

Csongrádon rendezték meg azt a nagysikerű koncertet, melyet Rákász Gergely koncertorgonista előadásában hallhattunk és láthattunk 2012. április 4-én délelőtt 10 órától a Művelődési Központ Dísztermében. A koncert során megismerkedhettünk a klasszikus zenével és zenetörténettel, melyet alternatív szempontból közelített meg az előadó.

Több iskolából is érkeztek ide diákok és kísérő nevelők, akiknek felejthetetlen élményben volt részük. A Batsányi János Gimnáziumból is voltak lelkes diákok, (5.f, 6.f és 10.d osztályokból) akik egy másfél órás rendhagyó énekóra keretében hallhatták az orgona hangját egy nem megszokott közegben. Ahogyan megtudhattuk az előadótól a koncertorgonista olyan nem mindennapi foglalkozást takar, melynek során az előadóművész városról városra jár és viszi magával hangszerét, melyet egyébként csak templomokban hallhatunk és láthatunk.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 10


eXTReMe Tracker