Köszönjük!


BJGmeteo

Hol jártunk?
Generációk találkozása
Írta: Rideg – Fekete Márta   
2011. október 18. kedd, 12:03

A Piroskavárosi Idősek Otthonába kaptunk meghívást az intézményvezetőtől Kállainé Fodor Marianntól és Kovács Máriától, ahol az október 10-i hét egész hetes rendezvénysorozat első napján látogattuk meg az idősebb lakókat. Iskolánkból egy kisebb csapat, 5 fő képviselte a diákságot, a 12/D osztályból Fülöp Brigitta és Kovács Brigitta illetve a 10/D osztályból Sebők Vivien, Harcsa Viktória és Csóka Georgina.
Délután 15-16 óráig volt lehetőségünk az ottani lakókkal megismerkedni, beszélgetni és játszani. A közös délután célja az volt, hogy a fiatalabb generáció megismerkedjen az idősebbekkel, amely délután találóan a generációk találkozása elnevezést kapta.

Bővebben...
 
„Vendégszeretet- tégy többet, nyújtsd a legtöbbet!”
Írta: Erős Dorina, László Dóra 12.c   
2011. október 10. hétfő, 15:37

A hazai turisztikai szakma idén széles körű összefogás keretében, számos akcióval igyekezett felhívni a figyelmet a vendégszeretet fontosságára a Turizmus Világnapján ( 2011. 09. 27.) . Ahhoz, hogy ünnepeljünk, vagyis a turisták élménye feledhetetlen legyen, nem mindig csak pénzre van szükség: sokszor elég egy mosoly, néhány kedves szó, vagy előzékeny és segítőkész magatartás. 

Bővebben...
 
Mizu? - látogatás a Délmagyarország szerkesztőségében
Írta: Hörömpöli Luca   
2011. szeptember 28. szerda, 08:50

Szeptember 21-én a három középiskola néhány diákjával és tanárával együtt Szegedre utaztunk, hogy részt vegyünk a Délmagyarország által szervezett tájékoztatón, mely egyben az első szerkesztőségi ülésünk is volt.

A Délmagyarország és a Délvilág Csongrád megye középiskoláiban Mizu? címmel indít médiapedagógiai programot, amely iskolánk szerves együttműködésével valósulna meg.

 A szerkesztőség és nyomdalátogatással egybekötött tájékoztatón Újszászi Ilona, a Délmagyarország főmunkatársa mutatta be a programot.

Bővebben...
 
Nemzetközi tábor, 2011. augusztus 8-14. Kesäranta, Finnország
Írta: Pappné Hajas Ibolya   
2011. szeptember 08. csütörtök, 06:56

Csongrád városa 1989 óta ápol testvérvárosi kapcsolatot a finnországi Raisio városával. Az együttmködés keretében kétévente raisioi középiskolások, a köztes években pedig a csongrádiak tesznek látogatást a másik országban.
Az idei látogatás kicsit eltért az eddigiektől, nemzetközi ifjúsági találkozóvá bővült.
Német, finn és magyar fiatalok hét felejthetetlen napot töltöttek együtt Raisioban és környékén.

 

A csongrádi csapat indulásra kész
 
Bővebben...
 
Visszatekintő: Innováció 2011
2011. július 28. csütörtök, 18:36

Májusban a Millenáris Parkban rendezték az Innováció 2011 kiállítást. A kiállítás célja, hogy a jövő nemzedéke megismerje a legújabb eszközöket, amelyek a tanulást, tanítást megkönnyítik és még hatékonyabbá és vonzóbbá teszik. Diákjaink a "Gondolkodj, tervezz, építs, programozz, tesztelj című tehetséggondozó projekt keretei között, az Oktatásért Közalapítvány támogatásával utazhattak a kiállításra. A kiállítás adott otthont az országos informatikai versenyek díjátadó ünnepségének is, ahol az ország lfjú informatikusai között iskolánkból Bálint Karola 9.f osztályos tanuló vehette át versenyeken elért eredményeiért az oklevelet és tárgyjutalmat. 

Bővebben...
 
Önzetlenségből,emberségből jelesre vizsgáztak
2011. július 26. kedd, 20:43

A Csongrád Kisréti Otthonért Alapítvány kezdeményezésével a Batsányi János Gimnázium négy tanulója – Szepesi Dóra, Kovács Brigitta, Fülöp Brigitta és Erdélyi Gréta – Palásti Erika tanárnő irányításával önkéntes munka keretében dekorációs falfestést készített a Kisréti Otthon négy lakószobájának falára. Július 7-én az otthon dolgozói kis ünnepség keretében mondtak köszönetet a készítőknek odaadásukért, önzetlenségükért, színvonalas munkájukért, majd Meló Jánosné, a Csongrád Kisréti Otthonért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a diákokat. A tanulók kitartó, lelkes munkájuk elismeréseként ajándékutalványt kaptak az alapítványtól. Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója elismerő szavakkal méltatta a fogyatékos intézményben végzett önkéntes munkát. Az ünnepség az elkészített képek megtekintésével fejeződött be.

forrás: Csongrádi Hírek - Ujszásziné Soós Márta

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

3. oldal / 10


eXTReMe Tracker