Köszönjük!


BJGmeteo

Hol jártunk?
Visszatekintő: Katasztrófavédelmi verseny
2011. július 14. csütörtök, 13:40

A versenyt a DKMT Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. szervezte, és a megvalósulásra a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a „Common preparation for floods” című projekt részeként került sor.A kezdeményezés célja a civil lakosság (pedagógusok, ifjúság, önkormányzati dolgozók) felkészítése az árvízi veszélyhelyzetek során bekövetkező eseményekre való reagálásra, a betartandó rendszabályokra. Iskolánkból Pappné Hajas Ibolya és Hertz Anett tanárnők vettek részt képzésen, majd segítették a 12-13 éves tanulókból álló, 6 fős csapatok felkészülését az ifjúsági versenyre, ahol a diákok számot adnak katasztrófavédelmi, polgári védelmi, tűzvédelmi, elsősegély-nyújtási és környezetvédelmi ismereteikről. A 6.f és 7.f osztályból 3 csapat képviselte iskolánkat. A versenyről képriportban számolunk be.

Bővebben...
 
„Harc a kincsért!” középiskolás vetélkedő
Írta: Justin Petra 9.f   
2011. június 14. kedd, 12:33

BJG Kívülállók csapata

Idén  2011. május 27-29. között iskolánk első alkalommal képviseltette magát  a „Harc a kincsért!” elnevezésű, és a verseny történetében 3. alkalommal megrendezett középiskolásoknak szóló kalandvetélkedőn.
A BJG Kívülállók csapata 7 főből állt, iskolánkat Fodor Marcell, Sineger Máté, Horváth Ádám, Nagy Mihály 11.f , Váczi Nándor 10.c, Varga Dániel 11.d, és jómagam Justin Petra, 9.f osztályos tanuló képviselte.
Azt gondolom, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy sok kihívással kellett megbírkóznunk, tapasztalattal, és rengeteg jó élménnyel gazdagodtunk.

Bővebben...
 
eTwinning partnerkereső szeminárium földrajz és történelem szakos tanárok számára Goriska Brda, Szlovénia 2011. június 2-4.
Írta: Domokos Katalin   
2011. június 13. hétfő, 15:54

Jogosan fogalmazódhat meg a kérdés kollégáim többségében: mi motivál egy középiskolai tanárt a tanév vége felé közeledve, érettségi vizsgák, jegylezárások, a tanévzárással kapcsolatos teendők közepette arra, hogy eTwinning szemináriumra jelentkezzen?

A szlovén táj mediterrán szépsége? Az Isonzó és a Soca folyó vidékének történelmi levegője? Az eTwinning találkozók már ismert kellemes hangulata? A folyamatos szakmai fejlődés igénye? Partneriskola keresésének szándéka egy jónak tűnő projektötlethez? Ez is, az is.

És mit adott a Szlovéniában töltött mindössze két nap? Beszámolóm a fenti kérdésekre keres választ.

Bővebben...
 
Országismeret, nyelvtanulás
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. június 09. csütörtök, 13:39

A batsányis diákok immáron hagyományosan május utolsó hetében útra kelnek szentesi HMG-s tanulókkal társulva egy kiválasztott német nyelvterületre, ahol megismerkednek a környék természeti és épített látnivalóival, valamint gyakorolják a német nyelvet.
Az idén Passau és környéke volt az uticél. A szálláshely egy Waldkirchen nevű hangulatos kisváros szállodájában volt, ahonnan könnyen elértük a Bajor-erdőt, a Glastsraße-t, azaz az üvegutat, az üveggyártás helyszíneit.

Bővebben...
 
Országos megemlékezésen adtak műsort a batsányisok
Írta: Széll Gábor   
2011. április 08. péntek, 07:31

MegemlékezésA Batsányi János Gimnázium küldöttsége idén is részt vett a Kossuth Szövetség 2011. március 26-án rendezett megemlékezésén a Fiumei Úti Sírkertben. A Kossuth Mauzóleum előtt tartott rendezvényen iskolánkat – a Kossuth Szövetség tagjaként – Losoncziné Szentandrási Erzsébet nyugalmazott tanár, Klucsai Róbert és Muladi Márk (11.F) diákok, valamint Széll Gábor, a történelem munkaközösség vezetője képviselték. Az országos rendezvényt megnyitó zenés irodalmi műsort ebben az évben iskolánk adta Postáné Pető Györgyi tanárnő rendezésében.
Az összeállításban Bodzás Boglárka (12.B), Faragó Kata (12.F), Makai Kis Szabina (12.F) és Varga János (12.B) idézte fel Gyulai Pál, Ady Endre, Vajda János és Kossuth Lajos gondolatait, Tápai Levente (5.F) egy népmondát adott elő, Samu Angelika (11.F) Smetana Moldváját játszotta, Kis Zsófia (10.A) és Tyukászné Balázs Katalin népdalénekes pedig messze hangzó énekével emelte az ünnep fényét.
A megemlékezés végén iskolánk diákjai koszorút helyeztek el a mauzóleumnál, majd a tagok részt
vettek a Kossuth Szövetség évi rendes közgyűlésén.

 
Látogatás az Interaktív Természetismereti Tudástár kiállításon
Írta: Tábori Leventéné   
2011. február 07. hétfő, 17:39
A biológusok közül négyen látogatták meg február végén a Szegedi Tudományegyetemen, az Interaktív Természetismereti Tudástár kiállítását.

A kiállításon formalinba zárt készítményeket, modelleket, működő gépeket, mikroszkópikus metszeteket, kitömött madarakat és sok érdekes, gondolatébresztő eszközt láthattak.

A bővebben gombra kattintva nézd meg Te is képriportunkat!
Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 10


eXTReMe Tracker