Köszönjük!


BJGmeteo

Hol jártunk?
Lengyelországi út
2010. szeptember 16. csütörtök, 20:42

2010. szeptember 2-6-ig sportversenyen vehettek részt tanulóink Lengyelországban. A Csongrád Megyei Önkormányzat testvérmegyéje, a Lodz vajdaság meghívására utazhattunk ki egy nemzetközi versenyre.
Magyarországon és Lengyelországon kívül Csehország és Ukrajna képviselte magát a seregszemlén. A sport mellett a nyelvtanulás, barátkozás, kapcsolatépítés is szerepet kapott. Különösen kedvesek voltak a lengyelek.
Igaz a mondás: lengyel-magyar két jó barát…

Bővebben...
 
Soltvadkerti nyári tábor
Írta: Leirerné Katona Ágnes   
2010. szeptember 06. hétfő, 20:38

Az idei soltvadkerti nyári táborunk a tehetséggondozás jegyében zajlott. Az OKTATÁSÉRT KÖZALAPÍTVÁNY áltak kiírt sikeres pályázatnak köszönhetően sok olyan élményben volt részük a diákoknak, amelyek különlegessé tették az idei táborozást. A Kecskeméti Rajzfilmstúdióban tett látogatás, a kiskőrösi kirándulás, a strandolás, a közös esti programok, a játékok, a Ki Mit Tud? felejthetetlen pillanatai kárpótolták a néha szeszélyes időjárást.  

Jövőre, ugyanitt! Találkozunk 2011-ben a VII. Soltvadkerti Nyári Táborban!

 

 
Külföldi kirándulásunk
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2010. június 17. csütörtök, 09:26

A Csongrádi Oktatási Központ, Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola Tagintézménye szervezésében 30 diák és jónéhány felnőtt megint egy élményekben gazdag hetet tölthetett el Ausztriában, ahonnan egy egynapos átruccanást tettünk Olaszországba és Németországba is.
Május 30-án indult a társaság az Innsbruck közeli Tulfesben lévő szállásra, de útközben már megnéztük Kufstein városát, ahol a csongrádi gimnázium névadója, Batsányi János – számos más magyar politikai fogollyal együtt – raboskodott.

Bővebben...
 
Erdei iskola, Matty, 2010. május 24-28.
Írta: Domokos Katalin   
2010. június 07. hétfő, 19:35

Az 5. f osztály május 24-28. között az osztálytermeket és a padokat hátra hagyva öt napot erdei iskolában töltött Mattyon, a Duna-Dáva Nemzeti Park területén.
Miben különbözik az erdei iskola a hagyományos osztálykirándulástól?    
Egy jó erdei iskola olyan környezetben található, ahol a gyerekek a természettel állandó, közvetlen és aktív kapcsolatban vannak. Cselekvő, felfedező módon ismerkednek a tájjal, annak növény- és állatvilágával, hagyományaival. A táj már nem csak térkép, vagy a Google Earth-ön számítógépes navigációval felfedezhető tájék, hanem izgalmas túrák színtere,  ammoniteszek lelőhelye Villányban, gyönyörű kilátás a Tenkes–hegyről, kék szitakötők, kormoránok lakóhelye a Dráva árterén, csodabogyó ösvény, csipkerózsa, liliomfélék, vad orchideák lakhelye.

Bővebben...
 
A szegedi nagy sportágválasztón jártunk...
Írta: Borda Zsolt   
2010. május 11. kedd, 20:57

Az első alkalommal Szegeden megrendezésre kerülő nagy sportágválasztóraiskolánk tanulói is ellátogattak, 2010.május 7-én.
Jó időben több mint ötven sportágat lehetett kipróbálni. Emellett híres sportolókkal is lehetett találkozni.
Az eseményről készült fényképeket a testnevelés honlapon a http://testneveles.bjg.hu/fenykepek.html címen tekinthetitek meg.

A részletek a http://www.sportagvalaszto.hu/szeged/ címen lehet megnézni.
 
Egy délután a szegedi egyetemen
Írta: Túri Anikó 9.a, Kiss Andrea 10.a   
2010. április 21. szerda, 15:43

Nem mindennapi élményben volt részünk április 14-én. A 9. és 10. évfolyam biológia-kémia tagozatosai egy délután erejéig egyetemistáknak érezhették magukat.
13:00-kor indultunk a mozi parkolójából a SZTE – Mérnöki és Élelmiszeripari karára. Az iskolánkból a 9/A (13fő), 10/A (10fő), 10/F (1fő) és a 11/B (4fő) osztályos tanulók és kísérő nevelőink, Tábori Leventéné és Hercz Anett tanárnők, vehettek részt ezen a délutáni programon.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

6. oldal / 10


eXTReMe Tracker