Köszönjük!


BJGmeteo

Hol jártunk?
Olasz Fesztivál Nyíregyházán
Írta: Mészárosné Surányi Olga és Pongó Erzsébet   
2010. április 18. vasárnap, 11:48

Márcuis 26-27-én a Nyíregyházi Kölcsey Gimnáziumban 18 Batsányis diák vett részt az immár több, mint két évtizedes múltra visszatekintő Olasz Fesztiválon.
Ezzel az elnevezéssel tulajdonképpen azt az évente megrendezett országos olasz versenyt illetik, amelyet minden évben más vidéki, vagy fővárosi  gimnázium szervez.

Bővebben...
 
„Pénz és politika” – látogatás a Parlamentben és a Magyar Nemzeti Bankban
Írta: Belovai Izabella, Tóth Ivett (11.C) és Pót Ágnes (11.B)   
2010. április 03. szombat, 16:03


2010. március 25-én a Batsányi gimnázium 10-11. évfolyamának 30 tanulója Szabóné Csépe Erzsébet, Forgóné Hajdu Erika és Széll Gábor vezetésével lehetőséget kapott arra, hogy ellátogasson a Parlamentbe, a Képviselői Irodaházba és a Magyar Nemzeti Bankba.

Bővebben...
 
Látogatás az NI-ben
2010. március 28. vasárnap, 10:00

Műszaki, természettudományos pályák iránt érdeklődő diákjaink az elmúlt évek során már több alkalommal is találkozhattak a debreceni székhelyű, NI Hungary Kft munkatársaival.
Márciusban a kilencedikes, reál tagozatos osztály látogatott el a hardver és szoftver termékeket egyaránt előállító, az ipari mérés és automatizálás terén piacvezető cég, a National Instruments debreceni gyáregységébe.

Bővebben...
 
Beszámoló a németországi robotversenyről
2009. december 30. szerda, 21:58

A LegoRockers csapat 2009. december 5-én a németországi Paderborn városában vett részt a First Lego League nemzetközi robot tervezési építési és programozási verseny közép-európai döntőjén. A LegoRockers csapatnevet 2006 óta már sok hazai és nemzetközi versenyen használták a batsányis diákok, és évről-évre mint egy stafétát, úgy adják tovább a tapasztaltabb versenyzők az újoncoknak. 2009-ben a hét fős  csapat tagjai (abc rendben) Gilicze Kristóf (5.F), Halász Dániel (9.F), Márton Bertold (8.F), Pintér Boglárka (7.F), Staberecz Márk (9.F), Újvári Bence (8.F), Varga Zita (7.F), a felkészülés során és a versenyeken is valamennyien derekasan kivették részüket a munkából.
Az idei év témája a Smart Move, az okos közlekedés volt. A terepasztal feladatai is egy-egy közlekedési-szállítmányozási problémát szimbolizáltak. A robotnak 2,5 perc alatt meghatározott céltárgyakat kellett összegyűjtenie és a bázisra szállítania, jelzőbójákat átállítani, miközben más tereptárgyakat nem mozdít el a kiindulási helyzetéből.

Bővebben...
 
Karácsonyi műsor francia és olasz nyelven
2009. december 20. vasárnap, 14:50

karácsonyi fatörzs torta FranciaországbólDecember 17-én délelőtt, a gimnázium 8F, 10. A és B, valamint a 11. A és B osztályos francia, vagy olasz nyelvet tanuló diákjainak egy kis csoportja  karácsonyi műsorral kedveskedett a csongrádi általános iskolásoknak.

A verses, zenés műsorral szerettünk volna hozzájárulni e szép időszak hangulatához.

Bővebben...
 
A Lovas Világkupán jártunk
Írta: Hercz Anett   
2009. december 15. kedd, 17:50

2009. december 4-én Budapesten jártunk a harmadik alkalommal megrendezett Lovas Világkupán. A szervezők jóvoltából az első nap bejelentett diákcsoportok számára ingyenes volt, ezért idén is nagy örömmel néztük meg a rendezvényt. A tavalyi évben Kormányos Erzsébet, jelenleg 12.b osztályos tanuló, hívta fel a figyelmemet, hogy a lovakat, lovaglást kedvelő diákokat vigyük el erre a rendezvényre.

 Ezúton is köszönjük ezt a kezdeményezést, hiszen aki ott volt, annak páratlan élményben volt része, még akkor is, ha kevésbé vonzódik a lovas események iránt.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

7. oldal / 10


eXTReMe Tracker