Köszönjük!


BJGmeteo

Hol jártunk?
Példaképek ürügyén az Aquaprofit-Polgár Sakknapról
2009. december 13. vasárnap, 08:02

A példakép különös dolog: rendkívül személyes és mindenkinek mást jelent. Arról üzen, hogy milyen értéket vallunk magunknak...

A fiataloknak ma is nagy szüksége van arra, hogy az általuk érdekesnek, fontosnak tartott területek legkiválóbb képviselőivel személyesen is találkozzanak. Sokan közületek átélhették már azt a csodálatos érzést, amikor egy-egy sportversenyen olimpiai vagy világbajnok adta át az elnyert díjat.
Többen azt is tudjátok, milyen érzés ugyanazon a parketten táncolni, ugyanabban a kikötőben vízreszállni, ugyanabban a medencében vagy tornacsarnokban küzdeni, ahol a sportág hazai legjobbjaival is találkozhattok. Megérteni, hogy ők is kezdték valahol és tehetségüket kemény munkával érlelték sikerré. Látni, hogy egyszerűek, kedvesek, önzetlenek, de nagyon is emberiek.

Nagy Noémi 9.A osztályos tanulónak ilyen felejthetetlen élményben volt része az elmúlt hónapban, rövid beszámolója és a képek egy elméleti sportág, a sakk világába kalauzolnak.

Bővebben...
 
2009. október 29-30. Sintra, Portugália
Írta: Domokos Katalin   
2009. november 08. vasárnap, 20:41

Nem kell tanárnak lenni ahhoz, hogy felismerjük: a mai tizenévesek nagy biztonsággal használják a 21. század számítástechnikai vívmányait, mobiljaikat szinte testük meghosszabbításaként kezelik, csetelnek, blogolnak, világukat megkettőzik a virtuális valósággal.
Küzdeni ez ellen szélmalomharc, a tanítási- tanulási folyamatba való beépítése pedig elkerülhetetlennek látszó szükségszerűség. A kérdés az, hogy mit és hogyan érdemes hasznosítani, melyek azok az egyre bővülő eszközök, lehetőségek, programok, amelyek használata egyrészt motiválja a tanulókat, másrészt olyan készségek, képességek alakítását biztosítja, amelyeknek később felnőtt életükben is hasznát vehetik.
A 2009. október 29-31. között Portugáliában megrendezett eTwinning találkozó nem kevesebbre vállalkozott, minthogy az európai tanárok egy csoportját megismertesse néhány, a mobil technológia használatában rejlő oktatási módszerrel, ötlettel. 

Bővebben...
 
Kirándulás Ópusztaszerre
2009. november 02. hétfő, 21:36

Az Oktatási és Kultúrális Minisztérium által meghirdetett Kul-Túra Élmény pályázat célja,
hogy a gyerekek informális keretek között, élményszerű kulturális programok segítségével ismerkedjenek meg a közgyűjteményekben őrzött tudásanyaggal. 

Antal Adriána 5.F osztályos tanuló írását olvashatjátok erről a tanulmányútról.

Bővebben...
 
Élménybeszámoló madridi utazásunkról
2009. október 25. vasárnap, 21:22

2008. októberében megnyertük a Tájkép Program keretében megrendezett Jövőkép - Jövő nemzedék pályázatot, ezáltal lehetőséget kaptunk arra, hogy ellátogassunk Spanyolország fővárosába, Madridba. Itt egy csodálatos élményekkel és tapasztalatokkal teli hetet tölthettünk el, mi a Csongrádi Tiszavirágok: Egyházi Dóra, Faragó Kata, Horti Lilla, Gilicze Tímea, Márton Adrienn és Újvári Péter, kísérőinkkel, Cseri Gáborné és Csernus Éva tanárnőkkel együtt.

Bővebben...
 
Lovaskocsival Csongrádon
2009. október 22. csütörtök, 00:00

Hagyományosan az ötödikes gimnazisták első közös kirándulása a rendhagyó helytörténeti barangolás: lovaskocsival járják be Csongrádot és környékét. A friss levegőn élményeket és információkat, préselni való leveleket gyűjtenek. Egy ilyen rövid kalandozás is sok órát megszínesít, hiszen földrajz órán a tájékozódásról, a térképről tanulnak, magyar órán leíró fogalmazás készül, rajz órán a látottakat lehet megörökíteni, biológia órán éppen az almafa a tananyag, matematika órán mérni tanulnak, technika órán pedig a közlekedési táblákról esik majd szó.
Ez, és ehhez hasonló programok is részei az 5. és 6 évfolyamon bevezetett nem szakrendszerű óráknak.

Az ötödikes kisdiákok így gondolnak vissza erre a napra:

Bővebben...
 
Idegenforgalmis osztályok kirándulása
2009. október 14. szerda, 00:00

Az Oktatásért Közalapítvány Közoktatási Alkuratóriumának a szakképzésben résztvevő diákok kulturális szabadidős programjának támogatására kiírt pályázatán iskolánk 3 idegenforgalmi szakos osztálya is sikeresen vett részt.

A pályázat célja az volt, hogy a szakképzésben résztvevő tanulók iskolai eredményessége érdekében támogassa a kulturális szabadidős programban való ingyenes részvételét.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

8. oldal / 10


eXTReMe Tracker