Köszönjük!


BJGmeteo

Hol jártunk?
Az idegenforgalmis diákok szakmai kirándulása Budapesten
2009. október 12. hétfő, 16:45


Minden év októberében rendezik meg a HOVENTA Nemzetközi Kereskedelmi- és Vendéglátótechnikai Szakkiállítást a Budapesti Vásárközpont területén.
Mi, „idegenforgalmisok”, útra keltünk, hogy megtekintsük milyen újdonságot láthatunk, amelyet felhasználhatunk tanulmányainkhoz. A kiállítók a legkorszerűbb eszközöket és eljárásokat mutatták be, hogyan lehet egy vendéglátóhelyet vagy szállodát vonzóbbá tenni.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által meghirdetett Culinary Expo keretében országos szakács-, cukrász-, díszterítési-, és mixer verseny is volt.
Melegkonyhás Szakács Világbajnokságot is rendezett a WACS Nemzetközi Szakácsszövetség, amit érdeklődve figyeltünk.

Bővebben...
 
Batsányisok megemlékezése az aradi vértanúkról Zomboron és Csongrádon
2009. október 08. csütörtök, 16:30
Küldöttség SzabadkánA gimnázium küldöttsége 2009. október 4-én Zomboron járt a kegyeleti napon. A köztemetőben zajló megemlékezés után engesztelő gyászmisén vettünk részt, majd megkoszorúztuk Schweidel József honvédtábornok emléktábláját. A közös emlékezés fontosságát a Polgári Kaszinóban rendezett fogadáson hangsúlyozták délvidéki vendéglátóink. Október 6-án külföldi vendégek részvételével emlékeztünk meg a csongrádi Kossuth-szobor felavatásának 110. és az 1848/49-es szabadságharc hőseinek és vértanúinak tiszteletére emelt emléktábla felszentelésének 10. évfordulójáról. Az ünnepi események összefoglalóját és fényképeit a történelem munkaközösség honlapján találjátok.
 
Beszámoló a Kontyvirág Tanösvényen tett túráról
2009. október 08. csütörtök, 07:42

 

Szeptember 29-én 15.45-kor elindultunk a Mezgé buszával Tiszaalpárra, madárlesre. Először egy dombtetőre sétáltunk fel ahol a pihenőhelyen ragadt meg a tekintetünk. Majd táblákra figyeltünk fel, amelyek írtak az alpári földvárról (ami kr. e. 1700 körül épült) és az akkori életről és kultúráról. A kilátás gyönyörű volt. Egyik oldalról a templom másik oldalról az erdő tárult elénk.
Miután a túravezetőnk, Palcsi (Réczicza Pál, a Kiskunsági Nemzeti Park természetőre) összeszerelte a távcsövet,

Bővebben...
 
Kutatók éjszakája - Szeged
2009. október 01. csütörtök, 14:34

A 20. század egyik legjelentősebb tudósa, Albert Einstein egyik híres mondásában úgy fogalmazott magáról: "Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi".
Erre a gondolatra hivatkozva rendezték meg 2009. szeptember 25-én a Kutatók Éjszakáját.
Ezen az éjszakán mindenki megismerkedhet a világ újabb szeleteinek megismerésén dolgozó emberekkel, pályájukkal, eszközeikkel és gondolataival.
A 2009-es fesztivál a Kreativitás és Innováció Európai Évének kiemelt programja, és az év magyar nagykövetének, Losonczi Áronnak – BJG volt tanulójának, a fényáteresztő beton feltalálójának - fővédnöksége alatt áll.
Iskolánkból 40 tanuló és öt tanár vett részt a szegedi programokban. Sok érdekes előadás és laboratóriumi látogatás mellett, szabadtéri programok is színesítették az estét: távcsővel lehetett a holdat és a Jupiter holdjait is megnézni, érdekes technikai konstrukciókat, modelleket tanulmányozni, hélium segítségével egér hangon énekelni …

Szabó László

 
Biciklitúra a Nagyréti Tanösvény avatójára
2009. szeptember 29. kedd, 19:58

2009.09.16. szerda délelőtt. Valahol 10 km-re BJG-től egy gyalogtúra útvonal átadási ünnepségre készülődnek. A 9. és a 10. évfolyam bio-kém tagozatosai úgy gondolták (gondolataikat Táboriné tanárnő emelte eggyé) jelenlétükkel képviselik iskolájukat ezen ünnepségen. Mint utóbb kiderült, rajtuk kívül még a Széchenyi iskolások is megtisztelték az alkotók fáradozását. A csillagok együtt álltak: Napfény, szélcsend, jókedv. Ökoiskolához méltóan a csapat biciklivel kerekedett útnak, hogy Tábori tanár úr vezetésével átszelje a megyehatárokat. Útjukat a fahíd öregesen morgolódó zörgése, fekete nyárfák rücskös törzse és Attila vezér „feltételezett” sírhelye (legalább is a tábla szerint) kísérte. Egy-két frissítő korty víz elfogyasztása érkezett meg tagozatunk a 4. pihenőhelyhez, az átadó ünnepség helyszínére.

Bővebben...
 
Tanulmányút a Délvidéken
2009. szeptember 25. péntek, 15:31

Iskolánk tanárai a magyar történelem Délvidéken található emlékhelyeire látogattak. A tanulmányút során kísérőjük, idegenvezetőjük, szakértőjük Dulka Andor ürményházi tanár volt, aki a Délvidék szakavatott ismerője és a Bánáti Magyar Iskolaalap főszervezője. Az út végén arra kérte a résztvevőket, hogy vigyék hírét az ott látottaknak és oktató nevelő munkájuk során használják a most megszerzett ismereteket.
Kérdezd tanáraidat és látogass el a BJG történelem munkaközösségének honlapjára, ahol a fotókkal illusztrált beszámolót találod.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

9. oldal / 10


eXTReMe Tracker