Köszönjük!


BJGmeteo

Hol jártunk?
Kunhalmok
2009. szeptember 24. csütörtök, 15:00

batsányis gyerekek a Kunhalmok avatásánKunok VilágtalálkozójaSzeptember 17-én a 6. F és 10. F osztály a Kunok Világtalálkozója program keretében Ópusztaszerre látogatott. A színvonalas történelmi játék megtekintésén kívül a résztvevő megyei középiskolások ingyenesen látogathatták az emlékparkot, a kiállításokat és a Feszty-körképet. A tizedikesek számára a történelem órán tanult események elevenedtek meg, a hatodik osztályosok a nem szakrendszerű oktatásba beépítve ismerhették meg a nevezetességeket.  

 
Rendhagyó fizika és kémia óra a felgyői általános iskolában
2009. szeptember 20. vasárnap, 00:00

2009. szeptember 15-én iskolánk két tanára, Baricsné Kapus Éva és Szabó László rendhagyó fizika és kémia órát tartott a felgyői László Gyula általános iskolában. Érdekes és látványos kísérletekkel kápráztatták el a gyerekeket. A rendhagyó óra célja az volt, hogy kísérleteken keresztül bebizonyítsák az ifjúságnak, milyen érdekesek a természettudományos tárgyak.

 
Görög, magyar, lengyel, olasz és szlovák diákok Zakopanéban
2009. szeptember 15. kedd, 22:09

csoportképKata, Adrienn, Timi és Noémi2009. szeptember 6-13-ig Magyarországot a Batsányi János Gimnázium három 11. osztályos tanulója: Márton
Adrienn, Faragó Kata, Gilicze Tímea, és csapatvezetőként egy volt diákja, Gilicze Noémi képviselte a lengyelországi Zakopane-ban megrendezett ifjúsági cserén, amely a ’Youth in Action’ program keretei között Per Aspera ad Astra (Göröngyös úton a csillagokig) címmel valósult meg.
A programon számos csapat vett részt, olaszok, görögök, szlovákok, lengyelek és magyarok képviselték országukat.

Bővebben...
 
Vajdasági, Arad, Temes és Csongrád megyei gyerekek a Honismereti táborban
2009. szeptember 09. szerda, 15:44

Batsányisok a honismereti táborbanPalásti Sára (6.F osztályos tanuló): Egy nyári élmény

Ezen a nyáron részt vettem egy honismereti táborban, melyre még három osztálytársam: Polyák Barbara, Zsótér Szilvia és Tóth Ildikó is eljött.
Az első nap természetesen játékos feladatokkal, ismerkedéssel telt. A következő nap már megkezdődtek a kirándulások. Elsőként Szegedre látogattunk el. Ott részt vettünk egy kis városnézésen, majd megnéztük a Móra Ferenc Múzeumot. A tábor 3. napján Szentesre kirándultunk, ott először a Városi Könyvtárba mentünk, majd sok érdekes program után a strandon töltöttük el a napot. A 4. napon Ópusztaszeren a Nemzeti Parkban kaptunk lehetőséget a Feszty-körkép és a Skanzen megtekintésére. Mielőtt hazaindultunk volna, egy lovas bemutatót is láthattunk. Az utolsó nap se telt unalmasan, mert ötletes vetélkedőket találtak ki a tábor vezetői. Nagyon jól éreztük magunkat, és sok külföldi gyerekkel is megismerkedhettünk.

A táborról még további híreket olvashattok a Csongrád Megyei Önkormányzat honlapján.

 
Nyári tábor Soltvadkerten
2009. szeptember 06. vasárnap, 20:59

kézművesfoglalkozásAz idei nyár kicsit rendhagyó volt a nyári táborozásaink tekintetében. 

A szokott időben, júniusban kipihentük a tanév fáradalmait az  V. (jubileumi) Soltvadkerti Nyári Táborban, majd Csongrád Megyei Önkormányzathoz benyújtott  sikeres pályázatnak köszönhetően egy második tábort is szerveztünk augusztus 10-15-ig,  ugyancsak a Vadkerti tónál. 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

10. oldal / 10


eXTReMe Tracker