Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Könyvtárhasználati vetélkedő
2009. november 23. hétfő, 08:43

Iskolánk 14 diákja 2009. nov. 18-án Szentesen Könyvtárhasználati vetélkedőn  vett részt. A vetélkedőre 2 fős csapatok jelentkezését várták.
A gyerekek a felkészülés során nemcsak az alapvető kézikönyveket és az ajánlott szakirodalmat tanulmányozták, hanem igyekeztek minél jobban megismerni a hagyományos és internetes könyvtári katalógusok használatát.
Koncz Noémi 9. f osztályos és Farkas Dávid 10. f osztályos tanulók II. helyezettek lettek.
Gratulálunk !

 
„Az én iskolám 1956-os hőse”
2009. november 21. szombat, 23:32

A Múzeum 1956 Emlékére Közhasznú Alapítvány országos pályázatot hirdetett középiskolás diákok részére, „Az én iskolám 1956-os hőse” címmel. A pályázat elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet az ’56-os eseményekre, illetve az ötvenhatos hősök sorsának megörökítése révén a pályázók közelebb kerüljenek 1956 szellemiségéhez. A zsűri az első három helyezettet pénzjutalomban, további öt pályaművet pedig értékes könyvjutalomban részesített, sorrendtől függetlenül.
Büszkék vagyunk rá, hogy iskolánk végzős diákját - Vincze Zsanett 12.A osztályos tanulót - a zsűri dicséretben és könyvjutalomban részesítette.

Bővebben...
 
Díjnyertes pályamunkák az élelmezésbiztonságról
2009. november 04. szerda, 23:02

Nem mindennapi sikerrel szerepeltek iskolánk tanulói a 2009. október 16-án megrendezett országos angol nyelvű esszéíró versenyen.
Magyarország a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Központjaként az idei Élelmezési Világnapra egy rendkívül aktuális témában hirdetett angol nyelvű esszépályázatot „Élelmezésbiztonság elérése a válság idején” címmel. Az ország egész területéről beérkezett középiskolások munkái közül mindhárom díjat batsányis diákok hozták el.
A legjobb pályamunkát Schandl Gábor, Kopasz Aranka tanítványa készítette el, a második és harmadik helyen pedig Újvári Eszter és Zsíros Gabriella, Újvári László tanítványai végeztek. A díjátadó ünnepség a témához kapcsolódó tudományos konferencia részeként a budapesti Mezőgazdasági Múzeumban került megrendezésre.

A versenyről és a konferenciáról az első helyezett osztja meg veletek gondolatait.

Schandl Gábor: Hogyan is történt?

Van úgy, hogy a dolgok lényegüknél fogva megfoghatatlanok.

Bővebben...
 
Olimpiai győzelméért Széchenyi-aranyérmet kapott Biatovszki Mira
2009. október 18. vasárnap, 22:05

A Széchenyi Tudományos Társaság Alapítványa a kiemelkedő tudományos tevékenységet és kutatást végző magyarok támogatásával fontos feladatának tekinti egy olyan társadalmi légkör kialakítását, amely ösztönzi, megbecsüli és értékeli a fejlődés javára fordított kiemelkedő munkavégzést, szem előtt tartva Széchenyi egyik legfontosabb intelmét: „tudásunkat, műveltségünket folyamatosan gyarapítani nemzeti kötelesség”, mert ez a forrása a nemzet fejlődésének.

Bővebben...
 
Szeptemberi sporteredmények összefoglalója
2009. október 11. vasárnap, 22:21

A tanév első hónapja bővelkedett sporteseményekben. A cikk további részében megtalálod a duatlon, a lövészet, az úszás városi diákolimpia, a gátfutás, a versenytánc, az atlétika, és az evezés szeptemberi eredménylistáit.

Bővebben...
 
« ElsőElőző2122KövetkezőUtolsó »

21. oldal / 22


eXTReMe Tracker