Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Tanulás, tánc, verseny
2009. október 10. szombat, 16:29
Szepesi Lilla és Jéri TamásSzepesi Lilla (9.B) és Jéri Tamás (9.A) már évek óta a Szilver Táncsport Egyesület versenyzői. A hazai mezőnyben az élen álló páros az elmúlt hónapban két nemzetközi versenyen is kiválóan szerepelt.  A German Open - Stuttgart táncversenyen  a 163 párból álló mezőnyben a 44. helyezettek lettek. Finnországban, Jyväskylä városában a Junior II standard World Championship kategóriában a 28. helyet érték el.

A táncosokról további képeket  DanceSportInfo oldalain láthatsz.
 
Biatovszki Mira újabb sikere
2009. október 07. szerda, 20:30
Magyar Ifjúsági Liga válogatottBiatovszki Mira csapattársaival, Veres Katával és Kapás Istvánnal az Európai Ifjúsági Liga döntőjében bronz érmet szerzett.
A magyar ifjúsági liga válogatottja a nyitrai és a milánói selejtezők után veretlenül jutott be a Koppenhágában rendezett döntőbe. A magyar csapat a szlovénekkel és a horvátokkal vívott párbaj versenyben 3 pontot szerzett, így küzdhettek meg a lengyelekkel a dobogós helyért, ahol 2:1 arányú győzelemmel bronz érmet szereztek.

forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége
 
Eredményeink a Középiskolai Matematikai Lapok versenyén
2009. szeptember 17. csütörtök, 17:02

Lantos TamásA KÖMAL országos pontversenyében 355 beküldő között a 2008/2009. tanévben a C tipusú matematikai feladatok megoldásáért 3-4. díjat kapott Lantos Tamás, iskolánk volt végzős tanulója. A 218 pontos összteljesítménnyel mindössze 1 ponttal maradt le az 1-2. helyezettektől.

Bővebben...
 
Algyői főzőverseny
2009. szeptember 14. hétfő, 16:21

2009. szeptember 12-én immár harmadik alkalommal rendezték meg Algyőn a Nomád Ételek főzőfesztiválját.
Egyéni és csoportos nevezéseket is vártak a szervezők 3 kategóriában:
Első kategória: paprika felhasználásával készült, magyarosnak nevezett étkek
Második kategória: kizárólag olyan ételek, amelyben csak eleink által felhasznált alapanyagokból készült, így a paprika, paradicsom, burgonya stb. használata kizárt.
Harmadik kategória: grillen, tárcsán, parázson sült fogások.
Iskolánk idegenforgalmi szakközépiskolás diákjait 2 csoport képviselte.
Csonka Szabina, Kiss Dorottya és Makra Brigitta tárkonyos szürke marha levest készített sárgaborsóval és monyáddal (a vagyis a galuska  őseink által ismert változatával). A zsűri főztjüket II. helyezéssel díjazta.
Balogh Bence, Molnár Ákos, Rokolya Zsolt aszalt szílvával, mandulával, rizs körettel tálalt birka raguja különdíjat kapott.
A diákok valamennyien a 12.C osztály tanulói, felkészítő tanáruk Bólya Jánosné, Margitka. Sikerükhöz gratulálunk!

 
A batsányis Biatovszki Mira olimpiai aranyérmes
2009. szeptember 13. vasárnap, 19:23

érmesekBiatovszki MiraA Taipeiben megrendezésre kerülő XXI. Nyári Siketlimpián a 17 éves csongrádi lány a világcsúcsot jelentő 395 körös eredményével első helyen jutott döntőbe lövészet kategóriában.
A 2009. szeptember 11-ei döntőben az ukrán Olga Komarenko utolérte, de Mira az utolsó két pontosabb lövésével visszaelőzött, ezzel megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. Büszkék vagyunk diákunk világcsúcsot jelentő sikerére!

A magyar csapat honlapja és az éremtáblázat.

 
« ElsőElőző2122KövetkezőUtolsó »

22. oldal / 22


eXTReMe Tracker