Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Gó Nemzeti Diákverseny Döntője
Írta: Tábori Levente   
2012. február 11. szombat, 21:50

2012. január 28 –án Budapesten, a Csíki-hegyek utcai általános iskolában (Gazdagrét) rendezték a Gó Nemzeti Diákverseny Döntőjét. A csongrádi diákoknak a dobogós helyek közül sikerült elhozni 2 első-, és 2 második helyet.

Bővebben...
 
ThyssenKrupp Future Award különdíjat kapott a LegoRockers
2012. január 16. hétfő, 19:22

Újabb sikeres versenysorozatot tudhat maga mögött a Batsányi János Gimnázium LegoRockers csapata.

A szegedi országos fordulót megnyerve, a Gdanskban megrendezett elődöntőből továbbjutva, január 13-14-én a németországi Cottbusi döntőben is jól szerepeltek a csongrádi gimnazisták. Ausztria, Bulgária, Csehország, Magyarország, Németország, Lengyelország, Svájc, Szlovákia 24 csapata között két napon át zajlott a verseny. A LegoRockers csapat a zsűri döntése alapján a a tudomány és a technológia kiemelkedő együttes alkalmazásáért a Thyssen Krupp Future Award különdíját nyerte el.

 

Bővebben...
 
Műveltségi vetélkedő az érettségi előtt álló középiskolások számára
Írta: Erős Dorina 12.c   
2012. január 15. vasárnap, 18:51

Érettségi előtt álló középiskolások körében hirdette meg a szakmai műveltségi vetélkedőt a Kodolányi János Főiskola Orosházi Intézete 2011. év végén. Iskolánkból négy végzős diák jelentkezett a 12.C osztályból (Halál Noémi, László Dóra, Pető Gyöngyi és én, Erős Dorina). Az írásbeli feladatokat november 18-án írtuk a többi versenyzővel, akik Békés és Csongrád megyéből érkeztek. Ebben a fordulóban főként Orosházáról kérdeztek minket. Örömmel vettük a hírt osztálytársaimmal, hogy ketten is továbbjutottunk. December 9-én 9 órakor a főiskola orosházi intézetében került megrendezésre a döntő, ahová 71 versenyzőből 8-an jutottunk tovább. Szóban számot adtunk a tudomány, a művészet, a sport és a látnivalók terén szerzett tudásunkról. A feladatok között szerepelt szituációs játék az általános műveltség területeivel kapcsolatosan és fény derült konstruktív feladatmegoldó készségeinkre is. Nagy izgalommal vártam az eredményhirdetést, ahol kiderült, hogy az első helyezést én szereztem meg. Nyereményem oklevél és 20 000 Ft készpénz volt. Remélem, jövőre hasonló sikerrel képviselik a végzős diákok iskolánkat.  

 

 
„Körözd le a hulladékot”
Írta: Baricsné Kapus Éva   
2012. január 10. kedd, 23:48

Az Iparfejlesztési Közalapítvány a Hulladékkör 2 projekt keretében hulladékgazdálkodási vetélkedőt szervezett „Körözd le a hulladékot” címmel középiskolás fiataloknak.

Iskolánk tanulói közül 3 csapat szállt ringbe a továbbjutásért.
Feladatuk az volt, hogy keressenek lehetőségeket arra, hogy hogyan lehet a háztartásokban előforduló vegyszereket helyettesíteni természetes és ezzel együtt kevésbé veszélyes anyagokkal. kutatásaik eredményeit egy dolgozatban kellett összegezniük, és ezt a dolgozatot kellett elküldeni a kiíró címére.

Bővebben...
 
Gdanskban is kiemelkedően szerepeltek a csongrádi gyerekek
Írta: Varga Zita 9.F   
2011. december 20. kedd, 19:56

A novemberi hazai győzelem után december elején Gdanskba utazott a csongrádi Batsányi János Gimnázium LegoRockers csapata, hogy az FLL (First Lego League robottervezési, építési és programozási verseny) nemzetközi elődöntőjén összemérje tudását Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, és Szlovákia csapataival.

A LegoRockers tagjai által fejlesztett robot  a terepasztalon a legmagasabb pontszámot érte el, így ebben a fontos feladatrészben az első  helyen végeztek. A robot tervezését és felépítését értékelő zsűri a negyedik legjobbnak  találta a csongrádiak robotját.  A csapatmunka értékelése során a nyolcadik,  a  prezentáció  kategóriában a 12. helyre sorolták a batsányisokat.

A napot lezáró robotjátékban a harmadik helyet szerezte meg a csapat.

A csapat a továbbjutó 5-6. helyet érte el, (holtversenyben Bulgária csapatával), maga mögé utasítva további  12 csapatot (eredménytáblázat).

A döntőt idén a németországi  Cottbusban rendezik meg  január 13-14-én.  Itt a fenti  országok mellett még Ausztria, Svájc  és Németország  24 legjobb csapata küzd majd egymással.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

5. oldal / 22


eXTReMe Tracker