Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Versenysikerek magyar nyelv és irodalomból
2011. december 17. szombat, 22:45

A Bolyai Csapatversenyt 2005 ősze óta rendezik meg magyar nyelv és irodalomból is 3-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. Iskolánk 3 csapata a Bács-Kiskun és Csongrád megyei nevezők csoportjában versenyzett. Az egyik 8.-os csapatunk a tavalyi évhez hasonlóan ismét Kecskeméten vehette át jutalmát az ünnepélyes díjkiosztón, 3 ponttal lemaradva a legjobbaktól 5. helyezést értek el. A csapat tagjai Márton Katalin, Nagyistók Edit, Palásti Sára, Szabó Anett.

Bővebben...
 
Kupát nyertek a Batsányi kézilabdásai
2011. december 13. kedd, 15:34

Nagyszerűen szerepelt a Gimnázium leány kézilabda csapata a 2011. december 8-án, Szentesen megrendezésre kerülő középiskolás kézilabda bajnokságon. Ugyanis megnyerték, és a győzteseknek járó kupával térhettek haza.

Bővebben...
 
Könyvtárhasználati vetélkedőn jeleskedtek a diákok
Írta: Kisteleki Klára   
2011. december 08. csütörtök, 13:06

Iskolánkból 8 tanuló 2011. nov. 30-án Szentesen Könyvtárhasználati vetélkedőn  vett részt. A vetélkedőre 2 fős csapatok jelentkezését várták. (Összesen 30 diák, 6 középiskolából vett részt ezen a vetélkedőn)
A tanulóink a felkészülés során nemcsak az alapvető kézikönyveket és az ajánlott szakirodalmat tanulmányozták, hanem igyekeztek minél jobban megismerni a hagyományos és internetes könyvtári katalógusok használatát, egy adott könyvtárban való tájékozódást.

Eredmények:

Bővebben...
 
Csongrád-Magyarország-Európa multimédiás üzenete
2011. november 24. csütörtök, 22:30

Csongrád-Magyarország-Európa multimédiás üzenetek címmel hirdetett Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő pályázatot Csongrád megyei középiskolásoknak. A pályázatban azt kellett bemutatni, hogy fontos-e a készítők számára, hogy a Dél-Alföldön élnek, mennyire lényeges a személyes jövőjük szempontjából, hogy magyarként európai polgárok. Iskolánk két 8.-os tanulója, Cseri Gitta és Kiss Bettina vállalkozott a feladatra, munkájukban a Dél-Alföld értékeit gyűjtötték össze. Az eredményhirdetésen a pályázatot kiíró képviselő úr európai parlamenti munkájáról beszélt, s a legjobb alkotás készítőit brüsszeli tanulmányútra hívta meg. A beérkezett 8 pályázatból a zsűri a három díjazott közé választotta a lányok etűdjét, így azt a Szegedi Városi Televízió és a TELIN Televízió műsorra tűzi.

 
Országos disputa versenyen szerepeltek nyolcadikosaink
2011. november 20. vasárnap, 20:57

„ Ha meg tudsz fogalmazni egy problémát, akkor meg lehet oldani.” Ez a gondolat volt az egyik mottója a november 18-20-án Szarvason megrendezett 23. Országos Disputa Versenynek. Iskolánkat Nagyistók Edit, Sarusi-Kis Adél és Szabó Anett 8. F osztályos tanuló képviselte, akik csapatban egy éve próbálgatják a Karl Popper-féle disputát Kissné Kocsis Marianna tanárnő segítségével.

A verseny tételmondata: „ A demokrácia hatékony politikai rendszer”, ami szorosan kapcsolódik a vitához, hiszen a demokrácia lényege a vita, a demokratikus politikai rendszerekben a döntések vitával születnek. Ezt a tételt kellett sorsolástól függően a csapatoknak állítania vagy tagadnia a disputa szabályainak követésével. A versenyre 25 csapat nevezett az ország valamennyi részéről.

A batsányis csapat az országos mezőnyben kategóriájában a 7. helyezést érte el. A lányok nagy lelkesedéssel készülnek a következő versenyre, hiszen mióta disputáznak, komolyan veszik a verseny üzenetét: „ Ne a hangodat emeld fel, tanulj meg jobban érvelni!”

 

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

6. oldal / 22


eXTReMe Tracker