Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Ismét továbbjutó a LegoRockers
Írta: Varga Zita 9.F   
2011. november 16. szerda, 19:18

Iskolánk 2005 óta vesz részt a First Lego League által meghirdetett robotversenyen, idén a kihívás témája az élelmezésbiztonság kérdése.

Most is két csapattal versenyeztünk, ezt a fordulót november 12-én rendezték a szegedi Ságvári Endre Gimnáziumban, ahol 12 csapat mérte össze tudását, az ország minden részéből és a határon túlról is érkeztek nagyon jól felkészült csapatok, nehéz küzdelem volt! A LegoRockers csapat összesített első helyezésével továbjutott a Gdanski elődöntőre, az újoncnak számító  BJG csapat is szépen teljesített, sikerült a legjobb négy közé jutniuk a robotjátékban.

A LegoRockers csapat tagjai: Márton Bertold, Makai-Kis Dávid (10.F), Staberecz Márk (11.F), Gilicze Kristóf (7.F) Szabó Anett, Nánási Bernadett (8.F) és Varga Zita (9.F) osztályos tanulók. A BJG csapat tagjai: Rácz Nándor, Pászti-Tóth Márton, Otrosinka Krisztián, Tóth Bence (8.F), Zsibók Marcell, Tóth László Bence (6.F) osztályos tanulók. Felkészítő tanáraik: Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás.

 

Bővebben...
 
November 14-e a MAGYAR NYELV napja
Írta: Újváriné Vanó Csilla   
2011. november 14. hétfő, 21:14

November 14-e a magyar nyelv napja, ehhez kapcsolódóan a Batsányi János Gimnáziumban az anyanyelv jelentőségéről való gondolkodás előtérbe került az elmúlt napokban. Az egyik szaktantermünket korábban Kazinczy Ferencről neveztük el. A teremben a névadóról szóló kiállítás anyagát most kiegészítettük, Kazinczy nyelvművelő tevékenységét állítottuk a középpontba. A kiállítás alakítása kapcsán a tanulók megfogalmazhatták viszonyukat a magyar nyelvhez, elmélkedhettek a nyelvápolás fontosságáról.

 

Bővebben...
 
Matematika verseny általános iskolásoknak
2011. november 02. szerda, 19:36

Iskolánkból idén nyolc csapat vett részt a Bólyai Matematika Csapatversenyen. Csongrád megyében az ötödikesek mezőnyében 53,  a hatodikosok között 46 csapat indult, 7-8. évfolyamon már  különválasztják a gimnáziumból és az általános iskolából érkezőket.
A továbbjutást idén nem sikerült kivívni, de a hetedikesek  Fantasztikus 4-es harmadik helyezésének örülhettünk.

A verseny mottójával biztatjuk a versenyzőket matematikai iránti lelkesedésük és érdeklődésük megtartására, és további versenyeken való részvételre.: "Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell."

Bővebben...
 
Versenytánc
2011. október 25. kedd, 22:05

Nagyszerűen szerepeltek iskolánk 9.B osztályos tanulói, Korom Eszter és Borda Ádám  az Országos Diákolimpián, Zánkán. Standard táncokból megnyerték a B junior II. versenyt (14-15 évesek), majd felneveztek a három évvel idősebbek közé is. Az ifjúsági B standardben sem találtak legyőzőre. Ráadásul úgy nyertek, hogy mind az öt táncból (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slow foxtrott, quickstep) elsők lettek.

Az eddigi többéves szép eredményeik miatt őket nevezte idén első helyen a Magyar Táncsport Szövetség a junior II.-es világbajnokságra, így ők képviselhették hazánkat ezen a rangos versenyen.

Bővebben...
 
Iskolánk csapata második az Ökoiskolák Regionális Vetélkedőjén
2011. október 19. szerda, 20:39

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola közös vetélkedőt szervezett a Dél-alföldi Régió ökoiskoláinak. Általános és középiskolák együtt versenyeztek Algyőn. Csapatunk a Biobanda, a 11 középiskolás csapat közül 2. helyezett lett.

A csapat tagjai:

Babóth Boglárka és Szarka Helga 10. A, Jaksa Fanni és Lekrinszki Tamás 9. A osztályos biológia-kémia tagozatos tanulók.

Felkészítő tanáruk: Tábori Leventéné

Gratulálunk a csapatnak!

Fényképes beszámolónk a bővebben gombra kattintva tekinthető meg.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

7. oldal / 22


eXTReMe Tracker