Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
A sportlövészet
Írta: Biatovszki Mira   
2011. május 23. hétfő, 10:36

Tavaly november óta az UTE Sport Egyesület tagja vagyok, heti 2-3 alkalommal járok Budapestre edzeni.
Az edzések egy része fizikai, más része technikai jellegű.
Válogatott kerettagként rendszeresen rész veszek edzőtáborokban is, amelyet általában 3 havonta a Tatai Sportközpontban tartanak. Ezek a  7-12 napos felkészülések legtöbbször versennyel érnek véget. A legfontosabb versenyekre (Eb, VB)  előtt mindig így készülünk, és Héraklész táborokban is részt vettem már.

Az érdeklődők számára szeretném egy kicsit  bemutatni azt a sportágat, amelyben sikeressé váltam.
A teljesség igénye nélkül néhány alapfogalmat és  egy versenyt írok le, remélem az olvasók ezáltal  tájékozottabbá válnak.
Bővebben...
 
Kiemelkedő tehetség informatikából
2011. május 15. vasárnap, 08:21

Bálint Karola 8.f osztályos tanuló azon kiváló diákjaink közé tartozik, akik sokféle versenyen sikerrel próbálták ki tudásukat. Legjobb eredményeit a matematika és az informatika terén érte el. Idén három informatika versenyen indult és jutott el a döntőkig. Korosztályában több kategóriában a megye legjobbjai közé került, és az országos rangsorokban is előkelő helyen sikerült végeznie.
Karola a tanítási órákon kívül, szakkörön, tehetséggondozó műhely keretei között és egyéni foglalkozásokon is készül. Eredményességének egyik kulcsa az, hogy nem csak tanári segítséggel, hanem otthon, önállón, tanárai javaslatait követve is sikeresen old meg feladatokat. Kellő szorgalommal és kristálytiszta logikával valósítja meg ötleteit, a számítógépes programozás többféle "műfajával" is megismerkedett már. Versenyeredményei mellett tanulmányi és közösségi munkája is példamutató.
Matematika versenyekre való felkészülésében osztályfőnöke Pappné Hajas Ibolya, informatika versenyekre Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás segíti.

Az elért sikerekhez Karolának és felkészítő tanárainak gratulálunk, és további szép eredményeket kívánunk!
A helyezésekről és a versenyekről  részletesen:

Bővebben...
 
Kiemelkedő tehetség matematikából és fizikából
2011. május 09. hétfő, 21:12

Varga Zoltán Attila a 10. A osztály matematika-fizika tagozatának diákja, társai közül  példaértékű szorgalmával és a matematika, fizika tantárgyi versenyeken elért szép eredményeivel tűnik ki.

A 2010/2011-es tanévben öt rangos tanulmányi versenyen indult , és a Kömal rendszeres feladatmegoldója. A reál tagozat mellett egyéni tehetséggondozó program keretei között segítik Zolit tanárai, matematikából Bujáki Olga tanárnő és Fehér József tanár úr, fizikából osztályfőnöke és szaktanára Szabó László tanár úr.

A matematikát és fizikát gyakran sorolják a diákok a "nehéz" tárgyak közé, a legjobbak nem így érzik, számukra az országos versenyeken való megmérettetés jelenti a kihívást.

Az alábbiakban Varga Zoli idén elért versenyeredményeit gyűjtöttük össze:

Bővebben...
 
Mozaik Országos Tanulmányi Verseny
2011. május 04. szerda, 15:28

Április 16-án Szegeden a Piarista Gimnáziumban rendezték meg a  Mozaik Országos Tanulmányi Verseny ünnepélyes eredményhirdetését. A több korcsoportban, műveltségi területenként meghirdetett verseny népes mezőnyében több diákunk is indult, az eredmények a verseny honlapján megtekinthetők. A Batsányi két diákja is meghívást kapott a díjkiosztóra, Juhász Kitti 9. f osztályos tanuló kémiából, Ficsor Nikolett 10. a osztályos tanuló biológiából ért el 3. helyezést.

Gratulálunk a helyezetteknek, a többi résztvevőnek és felkészítő tanáruknak, Tábori Leventéné tanárnőnek.

Bővebben...
 
Tánc és érettségi
2011. május 02. hétfő, 08:34

Lucz Lejla 12.F osztályos tanulónk 130 évfolyamtársával együtt sikerrel zárta 12. gimnáziumi évét, tanulmányairól a ma kezdődő érettségi vizsgákon ad számot.

Lejla évek óta sikeres táncos, tavaly óta a felnőtt mezőnyben versenyez. A sport és tanulás számára egyaránt fontos, tervei szerint mindkettőt folytatni szeretné.

A gimnázium is támogatja, hogy diákjai sportoljanak. Az elmúlt évekre visszatekintve számos kiemelkedő táncos végzett már a Batsányiban, és annak is örülünk, hogy az utánpótlásban sincs hiány(1, 2, 3): fiatalabb diákok Lejlához hasonlóan igyekeznek e szép sportágban  egyre eredményesebbá válni.

Lucz Lejla és Kósa István a 2011-es év tavaszi táncversenyein is szép eredményeket értek el, a sikerekhez gratulálunk, a verseny hangulatát fotók segítségével idézzük fel.

2011.március 6.: Kelet-Magyarországi Területi Bajnokság, Nyíradony 
standard 6. helyezés,  latin 9. helyezés.

2011.március 12. I. Wings Kupa, Kiskunfélegyháza
standard 1. helyezés,  latin 8. helyezés.

2011. április. 3.  Duna Kupa Társastáncverseny, Mohács
standard 3. helyezés, latin 5. helyezés.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

10. oldal / 22


eXTReMe Tracker