Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Nyelvi versenyek
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. április 20. szerda, 17:10

Az idei tanév sem szűkölködik a nyelvi versenyekben és szerencsére diákjaink jó eredményeiben sem.
Az OKTV döntőjébe jutott Újvári Eszter 11. A-s tanuló és ott 21. helyezést ért el. Angolból még nem volt példa arra, hogy iskolánkból középiskolai döntőbe kerüljön valaki a rendkívül sok versenyző miatt. Szívből gratulálunk Eszternek és felkészítő tanárainak.

Négy másik versenyen is sikerrel szerepeltek diákjaink:  Kompó Emese 11. C,  Horváth Ádám és Varga Anikó 10. B, Lantos Dániel 9. F, Koszti Máté Gábor 11. B, Varga Nikolett 9. C, Sarusi Edit 9. D.

 A versenyek rövid beszámolói:

Bővebben...
 
Angol OKTV 2010-2011
Írta: Újvári Eszter   
2011. április 15. péntek, 07:10

Az angol OKTV első fordulója még az előző félévben volt, itt az iskolában. Az egész nyarat készüléssel töltöttem, és régebbi feladatsorok megoldásával. Meg is lett az eredménye: behívtak a második fordulóba! Alig akartam elhinni, de tényleg megtörtént! Az első forduló egyébként nyelvhelyességi feladatokból állt, nehezebbekből, mint amiket addig láttam.
A hangsúly az addig szón van, hiszen a második forduló újabb megmérettetést jelentett.  Ennek helyszíne Budapest volt, és ide a szüleim elkísértek. Ez a forduló amúgy egybeesett az iskolai sí szünettel. Ez a forduló regisztrációval kezdődött, ide már nem jöhettek kísérők, magamra voltam utalva, ami azért nem akkora hátrány. A kilenctől tízig tartó regisztrációt (be kell ugye várni mindenkit) eligazítás követett. Elmondták a teendőket és hasznos tanácsokat kaptunk, közben egy anglisztika szakos egyetemi hallgató kérdőívét töltögettük, ami az angoltanulásunkkal volt kapcsolatos.

Bővebben...
 
Disputaverseny
Írta: Kissné Kocsis Marianna   
2011. április 14. csütörtök, 12:08

Április 9-10-én rendezték meg a 22. alkalommal Debrecenben az országos disputaversenyt. Az országos döntőn 37 csapat versenyezhetett. Iskolánk tanulói: Nagyistók Edit, Sarusi-Kis Adél és Szabó Anett 7.F osztályos tanulók először disputáztak, de kiváló teljesítményükkel így is a 3. helyezést érdemelték ki a 7-8. osztályosok között. Sarusi-Kis Adél pedig egyéni pontszámaival 4. helyezett lett a versenyzők között.

Bővebben...
 
Latin nyelvi sikerek
Írta: Széll Gábor   
2011. április 11. hétfő, 20:31

Az idei tanévben már két országos versenyen is bizonyíthatta tudását iskolánk latin nyelvet tanuló diákjai közül Bálint Karola, Forgó Ilona, Jójárt Alexandra (8.F), Berkes Bernadett (9.F), Koncz Noémi (10.F) és Farkas Dávid (11.F).

A Horváth István Károly Latin Nyelvi és Kultúrtörténeti Verseny első fordulójában egy nyelvtani tesztet kellett kitölteni, a másodikban pedig egy történelmi szöveget fordítottak le a továbbjutók.

Bővebben...
 
„ Szép magyar beszéd” verseny országos döntő
Írta: Kissné Kocsis Marianna   
2011. április 11. hétfő, 00:00

"Ha a történelmi megpróbáltatások évszázadai során magát a magyar szót kellett megvédeni,
most- a békés alkotás idején- hangzásának épségét,
ejtésének tisztaságát,
színeinek árnyalatait kell védelmezni.”
 

Péchy Blanka

 

A hétvégén  - 2011. április 1-3. – rendezték meg Kisújszálláson az általános iskolás korú tanulók „ Szép magyar beszéd” ( Kazinczy-) versenyének országos döntőjét, melynek mottója Péchy Blanka színművésznő gondolata volt. Iskolánkat Juhász Noémi 7. osztályos tanuló képviselte, aki a kistérségi verseny megnyerése után került a döntőbe, ahol színvonalas szereplésével a Kazinczy-jelvény bronz fokozatát nyerte el.

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

11. oldal / 22


eXTReMe Tracker