Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
III. Mobilrobot-programozó országos csapatverseny
2011. április 03. vasárnap, 14:56

Márton Bertold és Faragó Zoltán 9.F

2011 tavaszán a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai (GAMF) Kara és a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium által szervezett, III. Mobilrobot Programozó országos csapatversenyre -iskolatípustól függetlenül- 9-13. évfolyamos tanulók, minimum 2 fős, maximum 4 fős csapata nevezhetett.

A versenyen való részvételünk célja ennek a nagy népszerűségnek örvendő hazai versenynek a megismerése, ezért iskolánkból két csapat is nevezett.  Az első fordulóból Márton Berti és Faragó Zoli, 9.F osztályos tanulóknak sikerült továbbjutni. Bár mindketten többször vettek részt a First Lego League robotversenyeken, ezen a kecskeméti versenyen életkorban és tapasztalatban is újoncnak számítottak, így a döntőbe jutással és az ott elért nyolcadik helyezéssel elégedettek vagyunk, hiszen méltóképpen képviselték iskolánkat és a LegoRockers csapatot. A versenyzők az értékes tárgyjutalmak mellett még a GAMF előadótermeibe, laboratóriumaiba is ellátogathattak.

Bővebben...
 
OKTV sikerek
2011. március 27. vasárnap, 09:31

Faragó Kata és Hörömpöli Luca

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken való részvétel nagy kihívás a diákok számára, hiszen minden tárgyból ez az egyik legrangosabb hazai megmérettetés a 11. és 12. osztályos diákok számára.

Ebben a tanévben magyar nyelvtan tantárgyból két diákunk, Faragó Kata 12. F, és Hörömpöli Luca 11.F osztályos tanuló is továbbjutott a második fordulóból, és már a döntőre készülnek.  Eredményeikhez nekik és felkészítő tanáruknak, Kissné Kocsis Marianna tanárnőnek is gratulálunk!

A verseny eddigi menetét, tapasztalatait Kata így foglalta össze:

Bővebben...
 
Kézilabda eredmény
Írta: Borda Zsolt   
2011. március 08. kedd, 12:34


Szép eredményt ért el iskolánk leány kézilabda csapata, a 2011. március 3-án, Szentesen megrendezésre kerülő utánpótlás bajnokságon. Veretlenül az első helyen végeztek.

Az elődöntőben a szentesi Deák iskolát verték magabiztosan 22 góllal, 26:4 re. A nagyarányú győzelem azért is értékes, mert az ősszel még kikaptunk tőlük négy góllal. Pedig az ellenfélnél és nálunk is ugyanazok játszottak. Úgy látszik, a téli alapozás jól sikerült…

Bővebben...
 
Kézilabda eredmény
Írta: Borda Zoslt   
2011. március 01. kedd, 06:38

Véget ért a három héten át tartó „Szentes Kistérségi Ifjúsági Korú Fiú és Leány Kézilabda Bajnokság”. A városi sportcsarnokban zajló verseny február 10-én kezdődött:1 szegedi, 3 szentesi, 2 csongrádi és 2 mindszenti csapat részvételével.
A Batsányis diákok a fiúknál és a lányoknál is a negyedik helyen végeztek.

Bővebben...
 
First Lego League robotverseny beszámoló
2011. február 16. szerda, 15:27

A gimnmázium LegoRockers robotcsapata az FLL verseny németországi döntőjén vett részt, a csapat jól felkészült és remekül helyt állt, az egyes részfeladatokban változatos helyezéseket sikerült elérni, így összesítettben a 16. helyen zártunk az igen erős nemzetközi mezőnyben. Büszkék lehetünk arra, hogy a legfontosabb feladatrészben, a helyszíni feladatmegoldásban (Live Challange) 4. helyezettek lettek a csongrádiak, a robotjátékban 16., a robotterv és programozás kategóriában 11., a csapatmunka értékelésében a 6. helyet értek el, a kutatás és prezentációnkat idén a 22. helyre rangsorolta a zsűri. 
A részletekért olvassátok el a sok élménnyel teli öt nap élménybeszámolóját!

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

12. oldal / 22


eXTReMe Tracker