Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Junior sakkbajnokság
Írta: Nagy Noémi 9.A   
2010. május 15. szombat, 05:33

2010. május 08-án szombaton Orosházán 4. alkalommal rendeztek nyílt JUNIOR sakkbajnokságot. A versenyen 1995. január 1-je után születettek vehettek részt.
A tanulók nagy része Békés és Csongrád megyéből érkezett. Kilenc fordulós svájci rendszerű, 2x 15 perces partikban mérték össze tudásukat a diákok. Korcsoportonként együtt játszottak a lányok és fiúk, a végén külön értékelték őket. 

Bővebben...
 
Vállalkozási verseny középiskolásoknak
Írta: Asztalos Tímea   
2010. május 14. péntek, 19:47

A verseny kiírását a BJG-s levelek között találtuk. Nagyon megtetszett a feladat, miszerint egy valójában is működni tudó kitalált vállalkozásnak kellett elkészíteni az üzleti tervét. Ezek után könnyen összejött az 5 fős csapat, de semmire sem mentünk volna , ha Szabóné Csépe Erzsébet Tanárnő nem vállalja el a felkészítő tanár szerepét. Szerencsére nagyon segítőkész volt és észrevehetően örült annak , hogy minket, humán tagozatosokat is érdekel a gazdaságtan.
Miután megvolt a csapat és a felkészítő tanár, már csak az ötlet hiányzott, amiből eltudtunk indulni. Mondhatom, hogy könnyen ment, mivel kollégistákként mindig elértük egymást és általában a spontán beszélgetések során kerültünk egy lépéssel előrébb.
Amint kitaláltuk, hogy egy egészségcentrumot fogunk létesíteni, Tanárnővel egyeztetve minden héten, általában kedden vagy szerdán megbeszélést tartottunk.

Bővebben...
 
Junior táncosaink Moszkvában
2010. május 06. csütörtök, 05:08

A Moszkvában megrendezett standard Világbajnokságon junior kategóriában Katona Manuéla (8.F), és Túri György (9.C) képviselték Magyarországot. A páros a 40. helyezést érte el.

 
Megyei könyvtárhasználati verseny győztesei a batsányisok
Írta: Kisteleki Klára   
2010. április 28. szerda, 10:25

Ebben az évben ünnepeljük Erkel Ferenc születésének 200. évfordulóját. Tiszteletére választották a megyei szervezők e témát, „Hazám, hazám te mindenem” címmel.

Kilenc csapattal versenyeztünk, a házigazda a szegedi Körösy Szakközépiskola volt.
A Csongrád megyei könyvtárhasználati verseny döntőjében 2010. ápr. 23-án iskolánk 3 fős csapata  I. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Frits Piroska - Horváth Ágota - Obester Edina 12. d oszt. tanulók

Bővebben...
 
Kazinczy-versenyen jeleskedtek diákjaink
Írta: Kissné Kocsis Marianna   
2010. április 28. szerda, 00:00

Ebben a tanévben 45. alkalommal rendezték meg a Péchy Blanka által alapított Kazinczy-versenyt.

Az általános iskolások városi versenyén Nagyistók Edit 6. F osztályos tanuló kategóriájában 1. helyezést ért el.
A középiskolásoknak rendezett megyei versenyen Makai-Kis Szabina 11.F osztályos tanuló 4. helyezett lett, Deák Gabriella 10. F osztályos tanuló pedig 2. helyezést ért el, így ő is képviselhette iskolánkat és a megyei gimnazistákat az országos döntőben.

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

17. oldal / 22


eXTReMe Tracker