Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Föld, Víz, Levegő Természetismereti és Környezetvédelmi Vetélkedő
Írta: Hercz Anett   
2010. április 27. kedd, 17:19

2010. április 23-án megrendezett Föld, Víz, Levegő Természetismereti és Környezetvédelmi Vetélkedőn Papp Benedek (5.F), Ormos Petra (6.F), Sarusi-Kis Adél (6.F) Héjja Rebeka (5.F) második helyezést ért el. A Csongrádi Kistérség Egyesített Alapfokú Oktatási Intézménye Ének-Zenei Általános Iskola tagintézménye megyei és regionális természetismereti és környezetvédelmi versenyt hirdetett 5-6. osztályos tanulóknak. Iskolánk 2-2 főt delegált mindkét évfolyamról. 

Bővebben...
 
Játszunk fizikát!
Írta: Szabó László   
2010. április 14. szerda, 10:44

„Játsszunk fizikát!” címmel a Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Tanszéke és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja 3 fordulós versenyt hirdetett a Délmagyarországban és a Délvilágban fizikai kísérletekből, Békésy György tiszteletére, általános és középiskolás diákok számára.
A verseny eredményhirdetése 2010. április 9-én, pénteken 15 órakor volt a Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizika Tanszékén.
A programon Tóth Ferenc, klinikai fizikus előadása után a legsikeresebb versenyzők- így a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola két tanulója Németh Klaudia és Sándor Alexandra is - mutatták be az egyes fordulókban kiírt feladatok megoldását.

Bővebben...
 
Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye
Írta: Szabóné Csépe Erzsébet   
2010. április 07. szerda, 20:47

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a hatáskörébe tartozó szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak országos tanulmányi versenyeit  (SZÉTV) a szakterületen működő magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakközépiskolák azon tanulói számára hirdették meg, akiknek rendes érettségi vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidőszakában esedékes.
Iskolánkból 3 tanuló jutott be az országos döntőbe.
Az Oktatás szakmacsoportból: Frits Piroska 12.D osztályos tanuló.
Felkészítő tanárai: Földesiné Pacskó Andrea, Tímár Jánosné, Kacziba Sándorné.
A Vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportból:
Szarvas Anita és Balogh Bence 12.C osztályos tanulók.
Felkészítő tanár: Szabóné Csépe Erzsébet.

Bővebben...
 
Tarts lépést!
2010. április 02. péntek, 15:45

A 2010. évi Országgyűlési választások alkalmával maguk az elsőválasztók pályázhattak egy játékkoncepcióval az Alapítvány a Választásokért által meghirdetett pályázaton.

 A „Tarts lépést” kvíz kitalálói és alkotói – egyben a pályázat nyertesei – a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola diákjai.

forrás: elsovalaszto.hu

A játék lényege, hogy lépésenként haladva ismerkedj meg a választások jogi hátterével, a képviselő-jelölés módjával, a választások forgatókönyvével, a mandátumok kiosztásának szabályaival, az esetlegesen felmerülő problémákkal és érdekességekkel, hogy mindezek birtokában felelősségteljes döntést hozz majd az országgyűlési választásokon.

 A cél, hogy a 24 lépés során olvasható információk lényegét megjegyezd, majd helyes választ adj a lépésenként feltett 3-3 kvíz kérdésre, amelyeket sorban kell megoldanod.

A nyertes pályázatról szóló korábbi cikkünk a BJG honlapján.

 
Jó tanulók, jó sportolók a Batsányiban
2010. március 29. hétfő, 16:34


A Csongrádi Ifjúsági Ház nagytermében, 2010. március 31-én 15.00 órakor kezdődik  a városi sportdíjak átadása.

Csongrád Város Önkormányzata Képviselő-testületének Művelődési és Sportbizottsága a
hagyományokhoz híven idén is   „Jó tanuló - jó sportoló”,  „Eredményes sportoló” ,„Év ifjúsági sportolója”, „Év felnőtt sportolója” és az „Év edzője” címeket adományozza az országos eredményeket elért sportolóknak.

A batsányisok közül 47 tanuló részesül ebben a városi elismerésben, gratulálunk nekik és a tehetséges fiatalokat támogató egyesületeknek is!

Iskolánk díjazottjai

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

18. oldal / 22


eXTReMe Tracker