Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink
Batsányis diákok az evezős tehetségek díjazottjai között
2009. december 21. hétfő, 08:07

Pozsár Aletta, Szabó Anett, Bertus KittiAz Evezős Diákranglista Sorozat legjobbjait ünnepelték 2009. december 16-án A Magyar Sport Házában. Az iskolák közötti versenyt a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola nyerte. Díjazott sportolóink Pozsár Aletta (5.F), Szabó Anett (6. F) és Bertus Kitti 
Gratulálunk nekik az elért eredményhez, de azt is tudjuk, hogy a bármilyen területen a személyes sikerek mögött is mindig ott áll egy csapat, akiket szintén köszönet illet: versenyzőtársak, edzők, szülők, és mindazok, akik segítik a fiatal tehetségek útját.
E díjátadó kapcsán is minden diákunkat arra biztatunk, hogy keresse meg szűkebb-tágabb lakókörnyezetében azt a sportágat, azt a közösséget, ahol megleli a mozgás örömét, fejlesztheti erejét, próbára teheti ügyességét, megízlelheti a sikereket és megtanul küzdeni, megbírkózni a nehézségekkel, és közben, nem mellékesen életre szóló barátságokat köthet.
A tanulás mellett ez a legjobb muníció, amivel készülhetsz a "nagybetűs életre"!
"Nem az lesz a bajnok ki ritkán esik el,
hanem ki százszor kerül földre mégis ő áll fel.
"

 

Bővebben...
 
TeHEtséges vagy?
Írta: Tábori Levente   
2009. december 12. szombat, 17:45

December 3-án a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg a „TeHEtséges vagy?” országos középiskolai természettudományi verseny döntőjét, melyet a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági THE Programja rendezett. (www.the-online.hu)
A megmérettetés összesen 25 résztvevőjét kétezer diák közül választották ki. A természettudományok iránt elkötelezett tanárainknak (Baricsné és Táboriné tanárnőknek, illetve Szabó és Tábori tanár uraknak) sikerült több mint 50 diákot mozgósítani az internetes selejtezőre.

A nagyszámú részvételnek köszönhetően egy 5 fős csapattal képviselhettük iskolánkat az országos döntőn, ahol szoros versenyben a 4. helyet szereztük meg.
A csapat tagjai:
Hajdú Bianka (10. évfolyam)
Horváth Vivien (10. évfolyam)
Lévai Kitti (11. évfolyam)
Győri Sándor (10. évfolyam)
Papp Géza (10. évfolyam)
Felkészítő tanár: Tábori Levente

Bővebben...
 
Robotversenyen ismét nyertek a batsányisok
2009. november 29. vasárnap, 00:00

Már évek óta a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium ad otthont a First Lego League robot tervezési, építési és programozási verseny hazai döntőjének. Az idei igen népes mezőnyben iskolánk két csapatottal is indult. A verseny végeredménye az összesítő ponttáblázatból látható. A hatodikosokból álló BJG-LEGO csapat összesítettben a negyedik helyet szerezte meg, a vegyes korosztályú LegoRocker's kiváló, 370 pontos robotteljesítménnyel nemcsak a robotkupát hozta el, hanem az összesített első helyezéssel kivívta  a németországi döntőbe jutás jogát.
Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy robotos berkekben már "jegyzik" a LegoRocker's nevet, és az idei  csapat tagjai is öregbítették hírnevét.
December 5-én a németországi Paderbornban 7 ország (Ausztria, Németország, Svájc, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) 23 csapata méri össze tudását. A versenyen mindössze a részvétel jogát nyeri el a győztes, a kiutazás, és kinntartózkodás költségeit a csapatoknak kell előteremteni, ezért  támogatókat keres a csapat.
A csapatokat felkészítette: Gilicze Tamás és Giliczéné László Kókai Mária

Bővebben...
 
Országos matematika versenyre készültek a hetedikesek
2009. november 27. péntek, 22:24

"Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell."
E gondolat határozta meg hetedikeseink lelkes készülését a Bólyai Csapatverseny országos döntőjére, ahol az ország "kis matematikusainak" 20 legjobb csapata mérte össze tudását. Pappné Hajas Ibolya tanárnő irányításával készültek a nagy napra a csapat tagjai: Horváth Vanda, Forgó Ilona, Jójárt Alexandra, Bálint Karola. 

Bővebben...
 
HUN-13
2009. november 27. péntek, 19:54

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult a 2009-es Magyar Szörf Bajnokság. A versenysorozat eredményei, és a bajnokok fotói elérhetőek a windsurfing.hu oldalon. A Magyar Szörfszövetség minden évben 8-10 fordulóból álló versenysorozatot indít, ahol különböző osztályok versenyeznek. A Raceboard Junior kategóriában a HUN-13 vitorlaszámmal versenyző Gilicze Tímea harmadik helyezést ért el.

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

20. oldal / 22


eXTReMe Tracker