Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
Pedagógusnap
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2012. június 11. hétfő, 16:52

Iskolánk ebben az évben is megünnepelte a pedagógusokat június első hétvégéjén, amikor országszerte köszöntik az óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat. A Batsányi Gimnáziumban hagyománnyá vált, hogy a gyerekek műsorral, a szülői munkaközösség süteményekkel, az iskolavezetés szíves szavakkal, oklevéllel ismeri el a végzett munkát.

Bővebben...
 
"Ballag már a vén diák..."
2012. május 07. hétfő, 14:48

Májusban 141 végzősünk búcsúzott az iskolától (névsorok: 12.A, 12.B, 12.C, 12.D, 12.F, tablók)

A fényképtárban Baricsné Kapus Éva tanárnő fotóit nézegetheted.

Az ünnepi eseményt a Délvilág is hírül adta, és Csongrád város honlapja is megörökítette.

Bővebben...
 
A holokauszt áldozataira emlékeztek a Batsányiban
2012. május 06. vasárnap, 20:20

2012. április 14-én Holokauszt Emléknapot rendezett a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola és Csongrád Város Önkormányzata. Délelőtt a gimnáziumban rendhagyó történelem órákon ismerkedhetett meg 16 osztály a holokauszthoz kapcsolódó legfontosabb fogalmakkal és összefüggésekkel,

Bővebben...
 
Referencia-intézményi feladatok ellátására készül iskolánk
2012. április 24. kedd, 14:20

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP-3.1.7-11/2-2011) támogatási rendszeréhez benyújtott „A csongrádi gimnázium felkészülése mintaadó oktatási tartalmak megosztására” című pályázatát az Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága vezetője 6 000 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Bővebben...
 
Irodalmi nap a Batsányiban
Írta: Postáné Pető Györgyi   
2012. április 20. péntek, 21:19

Április 11. a költészet napja. Ez a jeles esemény minden évben csendben elment mellettünk. Az idei tanévben azonban a magyar munkaközösség  másként szeretett volna megemlékezni erről a napról. Örkény István születésének 100. évfordulójával egybekötve a Brodway teremben kiállítást rendeztünk be József Attila és Örkény István életéből felvillantva képeket. Elsősorban a 12. évfolyamot célozta meg a rendezvény, hiszen tananyagban ez a korosztály találkozik ezen személyiségekkel. A nap indításaként  „Azt meséld el Pista” címmel Örkényről tekinthettek meg rövid portréfilmet a diákok, majd az évfordulóra összeállított „Egypercesek- színpadon” ősbemutatóját láthatták. Ez utóbbit iskolánk 12.B osztályos diákjai készítették Posta István tanár úr segédletével. A vetítést követően a MásKÉP zenekar megzenésített József Attila verseivel rendhagyó irodalmi órát tartott. Nagy érdeklődés kísérte a mai kortárs irodalom egyik meghatározó egyéniségének bemutatkozását is: Grecsó Krisztián szó szerint hazatért, hiszen iskolánk egyik növendéke volt egykoron.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 13


eXTReMe Tracker