Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
Pirosba öltöztünk ...
Írta: Péterné Fábián Mariann   
2012. február 19. vasárnap, 21:57

Ezen a héten az osztályfőnökök beszélgettek a diákokkal az alapítványról, a hospice-ról, kisfilmet néztek meg a Thábita Gyermekhospice Ház megnyitójáról. Pénteken pedig iskolaivá érett ez a megmozdulás. Tanulók, tanárok pirosba öltözve gyűltek össze az aulában, hogy együtt meghallgassák azokat az információkat a kezdeményezésről, amelyek segítenek megérteni, miért olyan fontos ez a megmozdulás.

 

Bővebben...
 
Diktatúrák örvényében
Írta: Széll Gábor   
2012. január 30. hétfő, 21:53

Február 23-án Diktatúrák örvényében címmel diákkonferenciát és interaktív kiállítást szervezünk iskolánkban, hogy közös összefogással állítsunk emléket a kommunista és náci diktatúrák áldozatainak.

A program részeként az Átjáró helyén egy ideiglenes múzeumot, egy "Terrorfolyosót" hozunk létre, ahol a korszakhoz kapcsolódó tárgyak, visszaemlékezések, archív felvételek kapnak helyet.

A diákkonferencia plakátja innen letölthető.

 
Fizika kísérletező délután
2012. január 30. hétfő, 21:09

Ebben a tanévben is megrendeztük szokásos kísérletező délutánjainkat. Január 18-án a fizika iránt érdeklődő diákok és tanárok gyűltek össze a fizika előadóban. A hőtan köréből válogatott össze Szabó László tanár úr érdekes kísérleteket. Megismerhettük a bólogató kacsa működési elvét is ill. láthattunk 20 oC-on forrásban lévő vizet.

Bővebben...
 
Zsinórlabda bajnokság
2011. december 19. hétfő, 17:15

5 csapat részvételével rendeztük meg iskolánk kis tornatermében a városi leány zsinórlabda bajnokságot 2011. december 12-én. Szoros, izgalmas mérkőzések voltak. A végső győzelmet az Ének-Zene általános iskola csapata szerezte meg (felkészítő tanár: Papp Zoltán), második a felgyői László Gyula általános iskola csapata lett (felkészítő: Kátai Judit), míg bronzérem a Batsányi János Gimnázium 7.F osztály első csapatának a nyakába került (felkészítő: Pászti Edit). A negyedik helyezettek is a 7.F-esek lettek a másik csapatukkal, míg az ötödik helyezést a BJG 6.F osztálya szerezte meg (felkészítő: Borda Zsolt). Gratulálunk a versenyzőknek!

A verseny képei:

Bővebben...
 
Humán versenyen vetélkedtek az általános iskolások a Batsányiban
Írta: Újváriné Vanó Csilla, Széll Gábor   
2011. december 14. szerda, 15:39

A Batsányi János Humán Tanulmányi Versenyre 8 általános iskola 85 hetedikes és nyolcadikos diákja nevezett, hogy 3-4 fős csapatokban összemérhessék tudásukat magyar irodalomból vagy történelemből.

2011. november 30-án a versenyzők játékos formában bizonyíthatták tudásukat, miközben megismerkedhettek a gimnázium humán szakos tanáraival, a vetélkedő lebonyolításában közreműködő diákokkal, valamint az iskola épületeivel és szaktantermeivel.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 13


eXTReMe Tracker