Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
Termográfia a gyakorlatban
Írta: Kádár-Szél Bence   
2011. december 07. szerda, 17:01

Nov. 16-án járt iskolákban Wesser Csaba, a FLIR infrakamerákat gyártó cég magyar képviselője, és a termográfiáról tartott előadást. Elhozta az ipar legmodernebb infrakameráját, elmagyarázta a működését, és bemutatta használatát élőben is. Prezentációjából megtudtuk, milyen célokra lehet ezeket használni és milyen előnyös egy ilyen kis szerkezet. Ha „rácélzunk” vele valamire, kiírja a hőmérsékletét, beállíthatjuk, milyen értékek között mérjen, milyen színskálán jelenítse meg a hőképet, stb. És hogy a szemüvegek a képeken miért ütnek el annyira az arctól, miért annyira kontrasztosak? 
A kitartóbbak információhoz juthatnak a Grimas Hungary termográfiával foglalkozó weboldalán, ha gyors választ szeretnél, akkor kérdezd az alábbi fotókon látható résztvevőket, ők már tudják a választ :)

Bővebben...
 
Nyelvi vetélkedők
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. december 07. szerda, 10:04

A Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola az idén ősszel újból meghirdette a régió általános iskolái tanulóinak a már hagyománnyá vált nyelvi vetélkedőjét. A rendezvénynek több célja van. Elsősorban szeretnénk felhívni a tanulók figyelmét egy-egy témára az adott nyelv kultúrája területén, remélve, hogy a felkészülés során sokat tanulnak az adott témában, másodsorban iskolánkat is bemutatjuk nekik a szóbeli forduló során. Természetesen reméljük azt is, hogy az iskolánkban rendezett fordulón a változatos feladatok újabb lendületet adnak nekik az ismeretszerzés, a tanulás örömének felfedezésében.

 

Bővebben...
 
Egészségnap
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. október 14. péntek, 06:40

A Batsányi János Gimnázium, a CSOK Tagintézménye 2011. szeptember 29-én tartotta az egészségnapot, amelynek keretén belül a következő témákban kaptak feladatokat a tanulók.

Kerékpáros ügyességi verseny
Védett állatok és növények felismerése
A rovarcsípés veszélyei
Hagyomány és környezettudatosság (idegen nyelven)
Laposkúszás, célba dobás, ugrókötelezés
Ókori sportok
Szemét szelektív gyűjtése
Elsősegélynyújtás
Egészséges étel készítése, receptje
Nemzetek ételei

Bővebben...
 
Történelem bemutató óra
2011. szeptember 13. kedd, 22:39

 
„Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”
2011. szeptember 06. kedd, 20:47

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

5. oldal / 13


eXTReMe Tracker