Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
Német nyelvű nemzetközi projektünk: Reise durch das Mittelmeer
Írta: Bíró Edit   
2011. június 08. szerda, 08:08

A Batsányi János Gimnázium 9B osztálya a 2010-2011-es tanév során egy német nyelvű nemzetközi projektben vett részt a Goethe-Intézet szervezésében. A projekt címe Reise durch das Mittelmeer, és a Földközi-tenger mentén fekvő országok, valamint Szerbia és Magyarország középiskolás diákjai vettek részt benne. A projekt több szakaszból állt: Az első szakaszban, 2010 novemberétől 2011 januárjáig egy e-mail-játékban vettünk részt. A játék lényege az volt, hogy a részt vevő országokat csoportokba sorolták (mi Egyiptommal, Boszniával és Olaszországgal kerültünk egy csoportba), a csoport tagjai leveleket írtak egymásnak, amelyben egyre több információt árultak el saját országukról, városukról, iskolájukról. Ez alapján kellett kitalálni a többieknek, melyik ország, melyik városáról van szó.

Bővebben...
 
Nemzeti Összetartozás Napja
2011. június 01. szerda, 19:09

 
Nyelvi délután
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. május 06. péntek, 12:04

Iskolánk – hagyományaihoz híven – idén is megrendezte a nyelvi délutánt, ahol diákjaink a különböző idegen nyelvi kultúrák egy-egy kis részletébe vitték el az érdeklődőket.
Az olaszosok természetesen énekeltek, de a németes csoportok is bemutattak a három német országra jellemző népdalokat. A franciás csoport körtáncot járt, a 10. B-s németesek pedig magyarországi németek hitelesen gyűjtött, lejegyzett zenéjére megtanult koreográfiával szórakoztatták a közönséget.

Bővebben...
 
Ballagás 2011
2011. május 04. szerda, 14:59

„Sokan élik le az életüket úgy, hogy csak az élet eszközeit keresik,
hogy figyelmük csak a holnapra irányul.
Hogy mi rossz van ebben? Végtelen sok!
Hiszen nem él, aki így él, csak élni készülődik.
Mindent elmulaszt, az élet elfut mellette, mint valami idegen:
az utolsó napon ér véget, de mindegyiken elvész.
Aki elmulasztja a pillanatokat, végül elmulasztja az egész életét.
S miért ne élnénk szépen a kicsit, ha abból áll össze az egész?”

-Seneca-

2011. április 30-án öt osztály, 135 tizenkettedikes batsányis diák ballagott el iskolánkból.

Az ünnepség a hagyományok szerint zajlott: a ballagtatók átadták a tarisznyákat,  a végzősök osztályonként az udvarra vonulnak, ahol már az ünneplők sokasága várja őket.

A himnusz hangjai után, búcsúzók és búcsúztatók következtek.

Bővebben...
 
Nyelvi konferencia
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. április 18. hétfő, 11:09

Idén első alkalommal hirdettük meg az idegen nyelvi konferenciát, ahová a különböző idegen nyelveken tanulók az adott ország kultúrájáról mutathattak be az érdeklődésüknek megfelelő területeket.
Célunk az volt, hogy a diákok megtanuljanak egy választott témában önállóan anyagot gyűjteni, azt felépíteni, képanyaggal alátámasztani és előadni. Mindezen tapasztalataik nagy hasznukra lehet a felsőfokú tanulmányaik során. Csak a vázlatot kértük idegen nyelven, maga a témakifejtés és az előadás magyar nyelven történt.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

6. oldal / 13


eXTReMe Tracker