Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
Diáknap 2011
Írta: Hercz Anett   
2011. április 16. szombat, 17:11

Immáron sokadik alkalommal került megrendezésre a BJG diáknapja. Minden évben színvonalas és érdekes programok várnak nemcsak a diákokra, hanem a tanárokra, az iskola dolgozóira is. Ez az év annyiban volt más, hogy új DÖK-elnök jelöltet választhattatok, a döntés a ti kezetekben volt. Négy jelölt kampányolt a diáknap előtti hetekben, név szerint Berczeli Alex – 10.b, Csóka Georgina – 9.d, Móricz Szimonetta – 10.c, Németh Klaudia – 10.a. Ők vállalták a megmérettetést, s az ő kezükbe került a diáknap megszervezése is. Természetesen köszönet illeti a vállalkozó szellemű osztályokat is. A fényképtárban  fotókon elevenírheted fel a történteket, itt pedig néhány sor emlékeztetőül, mi történt április elsején:

Bővebben...
 
Mindennapos testnevelés a CSOK Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola tagintézményében
Írta: Borda Zsolt   
2011. március 27. vasárnap, 23:07

A 2010/2011-es tanévben a Csongrád Megyei Önkormányzat kísérleti jelleggel bevezette a mindennapos testnevelést iskolánkban, a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskolában. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a megyében egyedüliként, mintegy referenciaként, iskolánkat bízták meg ezzel a nemes feladattal. A tanévnyitó ünnepélyünkön Magyar Annától, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökasszonyától és Czene Attila olimpia bajnoktól, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárától fenntartói támogatásként labdákat, floorballkészleteket és magnót kaptunk ajándékba.

 

 A képen balról jobbra: Kiss Attila,a Csongrádi Oktatási Központ helyettes igazgatója; Dr. Kőrösi Tibor, Csongrád város polgármestere; Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára; Magyar Anna, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, Vincze László országgyűlési képviselő.


Már a beiratkozáskor felmérést végeztünk a tanulók között, hogy ki milyen sportágat szeretne űzni, ugyanis a mindennapos testnevelést úgy terveztük bevezetni, hogy három alkalommal hagyományos testnevelés órán, két alkalommal viszont a tanulók által választott sportágban mozoghassanak iskolánk 9.-es tanulói. 15 sportágat ajánlottunk fel, melyek közül egyet választhattak a tanulók. Olyan változatos, népszerű sportágakat ajánlottunk választásra, amit eszköz- és szakemberállományunk biztosíthatott.

Bővebben...
 
A Föld órája
Írta: Baricsné Kapus Éva   
2011. március 17. csütörtök, 20:54

2007 óta minden év márciusának utolsó szombatján egy órára kialszanak a fények a világ legtöbb nagyvárosában, mintegy globális üzenetként, hogy tennünk kell a klímaváltozás ellen. A Föld órája egy, a WWF által életre hívott mozgalom, amely a kezdetekkor csak Sydney lakosait buzdította otthonaik világításának lekapcsolására, de mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát.

Iskolánk 2011. március 26-án csendes gyertyás felvonulást tart annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára és arra, hogy Földünk és életünk megóvásáért mindenkinek meg kell tennie azt, amit lehetőségei engednek.

Ezért kérek minden diákot és tanárt, akinek az ideje engedi, vegyen részt ezen a felvonuláson.

Semmi más teendőd nincs, csak 26-án szombaton este fél 8-kor gyere a suli elé egy gyertyával, vagy egy lampionnal, és sétálj velünk egyet.
Addig is facebook,  :) katt ide.

 
Búcsúzik a BJG Diákönkormányzatának elnöke
2011. március 08. kedd, 16:02

Faragó Kata a leköszönő elnökFaragó Kata vagyok 12.F osztályos tanuló, a BJG Diákönkormányzatának elnöke már 5. éve.
Számomra nagyon fontos feladat a diákélet eseményeinek követése. A minden hónapban megrendezésre kerülő Diákönkormányzati üléseken kívül, a Diáknap megszervezése 2009 és 2010-ben az én feladatom volt, persze ezek megvalósítása nem jöhetett volna létre az együttműködő diák és tanári közösség nélkül, akik becsületesen kivették részüket minden feladat ellátásából. Minden osztály vállalta egy-egy feladat lebonyolítását a Diáknapokon.
Úgy gondolom sokak számára emlékezetes marad a 15 órás vetélkedő, amikor egy egész éjszakán keresztül küzdöttek a csapatok a győzelemért 2009-ben. Nagyon jó, hogy a diákok nyitottak a közös tevékenységekre, szerencsésnek mondhatja magát az iskola, hogy ilyen lelkes diákok járnak ide,...

Bővebben...
 
Fizika kisérletező délután
2011. február 15. kedd, 08:31

Ebben a tanévben is sok érdekes kísérletet láthattak az érdeklődők január 19-én a fizika előadóban. A folyadékok és gázok áramlását, örvények tulajdonságait járta körül az előadó, Szabó László.

"Ez a témakör túlmutat a gimnáziumi tananyagon, de nagyon sok érdekes jelenség van, ami könnyen megérthető. Választ kaphattak például arra is, hogy miért csavarodik a nyesett pingpong labda, hogyan működik a porlasztó, festékszóró pisztoly…

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

7. oldal / 13


eXTReMe Tracker