Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
A „KÉMIA NEMZETKÖZI ÉVE – 2011” a Batsányiban
2011. február 07. hétfő, 18:15

A Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE) egy iskolai kísérlet akcióval indította el a 2011-es „Kémia Nemzetközi Éve” események magyarországi programsorozatát.
Az ENSZ egy 2008. december 30-i határozatában rögzítette, hogy a 2011-es év „International Year of Chemistry” (röviden IYC 2011), azaz a kémia nemzetközi éve lesz, amelynek jelmondata:
„Chemistry -  our life, our future” / „Kémia - a mi életünk, a mi jövőnk”A jelmondat kifejezett célja, hogy a fiatalok kémia iránti érdeklődését növelje. A szervezők mindenki figyelmébe ajánlják, hogy a víz, mint közismert közeg, egyben az emberiség egyik legfontosabb kincse is.
Az iskolai kísérlet akció időpontja 2011. január 26 (szerda) volt, a BJG kémia termében
Az iskolai kísérlet mottója: „VÍZZEL TÜZET – TŰZZEL VIZET!”
Iskolánkban az akció különlegessége az volt, hogy tagozatos diákjaink mutattak be kísérleteket 6 órán keresztül társaiknak. 

Bővebben...
 
Kísérletező délután és robotika
2011. január 09. vasárnap, 16:08

 A természettudományok iránt érdeklődő diákok és tanáraik számára izgalmas programot ígérnek a kísérletező délutánok.
A közeljövőben két lehetőséget is ajánlunk:

Február 1-jén, 15.00-tól órától robot szakkört tartunk a informatika és az automatizálás iránt érdeklődő 7-8. osztályos diákok számára.

Helyszín:  az új épület 3. emeletén a számítástechnika terem.

A robotikával foglalkozó batsányis diákok bemutatója után, a részvevők megismerkednek a robotozás alapjaival, majd 3-4 fős csoportokba szerveződve maguk is tervezhetnek, építhetnek, programozhatnak és tesztelhetnek robotokat.

Bővebben...
 
Visszatekintő: Egészségnap
2011. január 03. hétfő, 11:37

Hagyományainkhoz híven október 12-én ismét egészségnap volt az iskolánkban. Az idei egészségnapot az ökoszemlélet jegyében a természetben rendeztük meg. Kerékpárral vagy gyalog lehetett teljesíteni a távot, ami a gimnáziumból indult a gáton a Köröstorokig, majd az Óvároson keresztül iskolánkban fejeződött be. Az akadályverseny feladatai agyat és izmokat is megmozgattak, előzetes feladatokat is kaptak az osztályok: egyedi menetlevelet, indulót, csatakiáltást alkottak maguknak, és információ gyűjtöttek a város történetéről a megadott szempontok szerint. Az utolsó állomáson almát kaptak a tanulók az egészséges életmód jegyében.

Bővebben...
 
Mérő Csaba a Gó szakkör vendége volt
Írta: Tábori Levente   
2010. december 15. szerda, 18:42

December elején az iskolánkban működő Gó szakkör vendége volt Mérő Csaba, nyolcszoros magyar Gó-bajnok. (1996-ban ifjúsági Európa-bajnok).
A találkozó megszervezésében, melyre még kétszer sor kerül a tanév során, az Oktatásért Közalapítványhoz benyújtott sikeres pályázatunk adott lehetőséget.
Idén szeptembertől a szakkör kapuit még szélesebbre tárjuk. Szívesen várjuk a város más iskoláinak 5-8. évfolyamos diákjait is. Egyelőre a Kossuth iskolából 6 diák látogatja rendszeresen a foglalkozásokat. Gó-táblák, gó-kövek és hely van még bőven. A legjobbak számára már január 14-én verseny lehetőséget tudunk biztosítani. (Országos Gó Diákverseny - Kelet-Magyarország)

Bővebben...
 
Jótékonysági est
Írta: Licska Nikoletta   
2010. december 10. péntek, 21:10

2010. november 11-én került sor egy jótékonysági est megszervezésére, melyet a vörös iszap károsultjainak javára szerveztünk. Az előkészületekben Szabóné Csépe Erzsébet tanárnő volt segítségünkre, az est sikere jelentős részben az ő munkájának köszönhető. Az osztály kitartó munkával szervezett meg minden programot. A munkafolyamatokat felosztottuk egymás között, segítettük egymás munkáját. Úgy gondolom ez kitűnő lehetőség volt arra, hogy a csapatot is közelebb hozza egymáshoz, illetve, hogy jobban megismerhessük egymást.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

8. oldal / 13


eXTReMe Tracker