Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
„NATO és Oroszország kapcsolata” beszámoló az iskolai nyilt napról
Írta: Hattayer Róbert   
2010. december 03. péntek, 10:33

A nyílt napra egy országos verseny keretében került sor, melyet az egri Esterházy Károly Főiskola politológia tanszéke hirdetett meg, középiskolás diákok számára „Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban” címmel. Elsőként a magyar –és nemzetközi külpolitikai kérdésekkel kapcsolatos feladatlapot kellett kitölteni, következő lépésként pedig egy nyílt napot kellett szervezni a csapatoknak saját középiskolájukban, „NATO és Oroszország kapcsolata” címmel. A zsűri tagjai minden rendezvényre, így a 2010. november 25-ei csongrádi programokra is ellátogattak, hogy saját szemükkel győződjenek meg az eredményekről. A diákcsapat tagjai: Bernát Renáta, Budai Anna, Muladi Márk és Vastag Tamás 11.F osztályos tanulók. Versenyzőink bekerültek a legjobb 10 csapat közé és indulhatnak a verseny fődíjáért, mely egy tanulmányi kirándulás a NATO brüsszeli központjába.

Bővebben...
 
Hat általános iskola 18 csapata mérte össze tudását
2010. november 21. vasárnap, 13:08

Gimnáziumunk az idén is rendezett idegennyelvi országismereti vetélkedőt általános iskolásoknak.

November 8-án az angol szakos kollégáink hívták versengésre a környező iskolák 7.-8.-os diákjait. Ez a téma Artúr király és kora volt, amivel kapcsolatosan már előzetesen kaptak feladatlapot az érdeklődők. A versenyre a megoldást magukkal hozták, ill. egy prezentációval készültek a maguk választotta részből. Volt színi előadás, power pointos előadás, tablóbemutatás, a téma szituációs feldolgozása. Mindez mutatta, milyen sokszínűen lehet megnyilatkozni a témában, ami természetesen a felkészítő kollégák ötleteit, áldozatos munkáját dicsérik.

A villámkérdések után egy filmrészlet szolgált hallás utáni megértésként, s az összesítés után, amely szentesi győzelmet hozott, mindegyik csapat egy kis ajándékkal és nagy élménnyel lett gazdagabb.

Köszönjük az általános iskolai kollégáknak a felkészítő munkájukat, a gimnázium tanárainak, Forgóné Benke Ildikónak, Újvári Lászlónak, Fekete Mártának, Herczegné Zsiga Ágnesnek a vetélkedő összeállítását és levezetését, a szponzoroknak az ajándékozás lehetőségét.

November 9-én a németül tanulók adtak számot ismereteikről Svájccal kapcsolatban.

A csapatok egy-egy tablót készítettek Svájcról, amit németül mutattak be, majd magyar nyelven kérdéseket kaptak az ország földrajza, nevezetességei, történelme, termékei, ételei és szóhasználatával kapcsolatban. Képekről nevezetességeket kellett felismerniük, majd egy Luzernet német nyelven bemutató film szolgált hallás utáni szövegértésként.

Hat általános iskolai csapat 18 fővel versenyzett és igazán szépen felkészültek a tudnivalókból, élmény volt látni lelkesedésüket, s egy piroskavárosi diák még a magyarok St.-Galleni kalandozásának történetét is ismerte.

A Svájci Nagykövetség ajándékaival jutalmazhattuk meg a versenyzőket, s a Maximal Csemege Fornetti pogácsái szolgáltak éhségűzőként a vetélkedők ideje alatt.

Köszönjük Bíró Edit és Újváriné Vanó Csilla tanárnők valamint a diáksegítők munkáját a verseny összeállításában és levezetésében, valamint a felkészítő tanárok áldozatos munkáját, idejét.

Köszönjük a részvételt, s reméljük, mind a diákokkal, mind a kollégákkal legközelebb is találkozunk.


Kalmárné Héjjas Hedvig
idegennyelvi munkaközösség-vezető

 

 
Jótékonysági est a vörösiszap károsultjainak megsegítésére
2010. október 29. péntek, 12:31

A Batsányi János Gimnázium 2010. november 11-én, 18 órai kezdettel az Uránia Filmszínházban jótékonysági estet szervez, melynek bevételét a vörösiszap károsultjaink ajánlja fel. 
Jegyek elővételben a gimnázium portáján és a mozi pénztárában vásárolhatók.

A program a melékelt plakáton olvasható.

 
Elkezdődött az új tanév
2010. augusztus 31. kedd, 23:40

Ünnepélyes keretek között, sok vendég kiséretében elkezdődött a 2010-2011-es tanév. 
Idén felmenő rendszerben vezetik be iskolánkban a mindennapos testnevelést. Fenntartói támogatásaként sporteszközök kerültek az iskolába, amelyeket Magyar Anna a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke és Czene Attila a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sportért felelős államtitkára, olimpiai bajnokunk adtak át a diákoknak. Az ünnepségen a mórahalmi kötélugrók, a gimnázium mazsorett csoportja és a Csongrádi Fitness Sport Egyesület tagjai is bemutatták tudásukat. Ezen a napon került sor a Talentum-díj átadására is, amelyet idén a jogi tanulmányait kezdő Márkus Zsuzsanna nyert el.

A megyei tanévnyitóról részletes fényképes beszámoló olvasható a Szegedma.hu oldalon.

 
Nyári szünet 2010
2010. július 03. szombat, 19:06


Tantestületünk kellemes nyarat, jó pihenést kíván minden diáknak, szülőnek és dolgozónak.


 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

9. oldal / 13


eXTReMe Tracker