Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
Nyelvi est 2010
2010. május 30. vasárnap, 18:33

„Egy nyelv tanulása során nemcsak a nyelvtani szabályokat kell megérteni, nemcsak az új szavakat kell megtanulni, az is fontos, hogy megismerjük az adott ország, országok kultúráját.

Ebből a célból szerveztük meg ezt a délután, szeretnénk, ha bepillantás nyernének a német, olasz és francia kultúra sokszínűségébe.”
Ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket Győri Anikó 2010. május 27-én délután a 2010-es nyelvi esten.

Bővebben...
 
Ne dobd el!
2010. május 27. csütörtök, 06:43

5.F, 6.F és 7.F osztályos diákjaink június 11-én a Környezetvédelmi Világnap keretében versenyen vesznek részt. A verseny egyik előzetes feladata rajz készítése volt, amire a www.nedobdel.hu honlapon lehet szavazni. A  rajzverseny helyezése beleszámít az összpontszámba, szavaznia a honlap felső részén lehet. A rajzpályázat menüre rákattintva, városonként kilistázza a beküldőket. A rajzokat a beküldők neve szerinti abc sorrendben jeleníti meg, iskolájuk feltüntetése mellett. (Közvetlen link a csongrádi rajzokhoz.)

Ugyanehhez a pályázathoz kapcsolódik az elektronikus hulladékok gyűjtése is. A mellékelt plakáton felsoroltuk, hogy milyen hulladékokat lehet behozni.
Gyűjtőhely: a gimnázium udvarának erre a célra elkerített része.
Az elektronikus hulladékot minden munkanap délelőtt 7-14 óráig lehet elhelyezni karbantartói felügyelettel. Érdeklődni a kék épület portáján személyesen, vagy telefonon is lehet: 63/571 555.
Ha valaki nagyobb mennyiségű hulladékot szeretne a meghirdetett időponton kívül hozzánk szállítani, előzetes megbeszélés után az is lehetséges.

 
Természettudományos hetek a Batsányiban
Írta: Túri Anikó   
2010. május 24. hétfő, 07:39

Iskolánk március és április hónapban természettudományos heteket tartott.
Március 23-án Dr. Soós József főiskolai tanár úr a géntechnológia rejtelmeibe vezetett be bennünket. Megtudhattuk, milyen veszélyekkel jár, és mi a haszna, a génmanipulációknak, mit is jelent az a szó, hogy génsebészet. Döbbenetes volt látni olyan dohány növényt, amibe szentjánosbogár gént ültettek, s így a növény világított.


Bővebben...
 
Könyvtárfejlesztés: „A Negyedik könyvhullám”
Írta: Kisteleki Klára   
2010. május 06. csütörtök, 21:38

Az OTP Fáy András Alapítvány IV. Könyvhullám könyvtárfejlesztési pályázaton elnyert, 140 ezer ft összértékű kiadványokkal segítette iskolai könyvtárunk gyarapítását. 75 db új könyv érkezett, melyek között található kötelező irodalom, verseskötet, művészeti, történelmi kézikönyvek, melyek nagyban hozzásegítenek az oktatási, nevelési célkitűzéseink megvalósításához. 

Bővebben...
 
1848-as hagyományok a Batsányiban
Írta: Széll Gábor   
2010. március 29. hétfő, 15:54

2010. március 15-én a csongrádi városi ünnepség műsorát a gimnázium diákjai adták elő „Egy büszke nép élt meggyalázva, de dicsőn halt, mint született” címmel Posta István és Postáné Pető Györgyi rendezésében. A műsorban közreműködött: Berczeli Alex, Horváth Ádám, Varga Anikó (9.B), Bodzás Boglárka (11.A), Varga János (11.B), Németh Ákos (12.A) és Balogh Bence (12.C), valamint Tyukászné Balázs Katalin népdalénekes.
Az ünnepi megemlékezést különlegessé tette, hogy fenntartónk, a Csongrád Megyei Közgyűlés jóvoltából az iskola homlokzatán március végéig látható volt egy eredeti ’48-as zászló rekonstrukciója, amelyből az országban csak néhány létezik. Ezek a zászlók a köztársasági elnök hivatalát, a Sándor-palotát diszítik.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

10. oldal / 13


eXTReMe Tracker