Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
Bűnmegelőzési vándorkiállítás a Batsányiban
Írta: Széll Gábor   
2010. március 17. szerda, 22:20

Március 10-én nyitották meg iskolánkban az „1másért – lépésről lépésre a fiatalok biztonságáért” című bűnmegelőzési kiállítást, amely a következő hónapokban tovább vándorol és Csongrád megye többi iskolájában is látható lesz. A 12 tablóból álló tárlatot a megyei rendőrség szakemberei állították össze Németh György karikaturista segítségével.
„Humoros rajzokkal szeretnénk mélyebbre nézésre ösztönözni a fiatalokat” – mondta el a tárlat megnyitóján Lukács János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A dandártábornok hozzátette: egy vizuális kalandra hívják a fiatalokat a rajzok segítségével az általános bűnmegelőzés, ifjúság-, áldozat- és vagyonvédelem, biztonságos internet-használat, legális és illegális drogok, közlekedés- és vízbiztonság, környezetvédelem és az esélyegyenlőség témaköreiben.

„Olyan korban élünk, amikor nagyságrendekkel több veszélynek vannak kitéve a fiatalok, mint korábban” – mondta Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette: „Ezektől úgy kell megvédenünk az utánunk jövőket, hogy megértetjük velük: rossz döntéseiknek következményei lehetnek, és ha áldozatokká váltak, van segítség.” Vincze László, a térség országgyűlési képviselője az egymásra való odafigyelés fontosságáról beszélt.

A tárlat megvalósulását a Csongrád Megyei Önkormányzat finanszírozta, az anyag a megyei rendőrség Bárka csoportjáé marad, így szabadon használhatja tovább megelőző, felvilágosító munkájához. A program keretében minden diák kapott egy Bárka-kártyát, amely az összes olyan telefonszámot tartalmazza, amire veszélyhelyzetben szükség lehet. 


forrás: http://www.csongradmegye.com/
 

 

 
Élj természetesen!
Írta: Baricsné Kapus Éva   
2010. február 20. szombat, 10:14

Gimnáziumunk a  tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája szervezésében Öko-Roadshownak adott helyet 2010. január 29-én. A rendezvény célja az volt, hogy  felhívja a középiskolás  diákok figyelmét az egészséges táplálkozásra, a bioélelmiszerek fontosságára, és megismertesse őket a főiskola által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája maga is öko-intézményként működik, így fontosnak tartja a környezettudatos szemlélet népszerűsítését. Ez az oka annak, hogy mindannyian résztvehettünk egy 3 órás „öko-program” -ban.

Közösen sütöttünk kenyeret bio alapanyagokból, s míg a tornateremben finom kenyérillat terjengett, sportos játékokon, az egészséges táplálkozással kapcsolatos előadásokon vehettünk részt.

Bővebben...
 
Román kulturális nap
Írta: Szabó Adrienn 11.c   
2010. január 31. vasárnap, 16:03

2010. január 21-én csütörtökön Románia történetével, kulturális, gasztronómiai és természeti értékeivel ismerkedhettek iskolánk tanulói.
A rendezvény előzménye, hogy a Europe Direct  magyarországi képviselete versenyt hirdetett „5let” -5 éve az Európai Unióban Magyarország címmel.
Ezen a versenyen iskolánk 4 fős csapata ( Szarvas Anita, Szabó Adrienn, Balogh Bence, Szabóné Csépe Erzsébet) bejutott a regionális döntőbe. Az egyik feladat az volt, hogy az általuk kisorsolt országról kellett készítenünk egynapos, iskolai kulturális programot. A mi csapatunk Romániát kapta. A tervezet elnyerte a zsűri tetszését, s támogatták a program megvalósítását.

Bővebben...
 
Hardcore áramlástan!
2010. január 28. csütörtök, 19:43

"Kedves Diák!

Ha Téged csupán a munka „hivatali” oldala érdekel, és a leendő munkahelyeden egy-egy feladatban csak az íróasztal mögött dolgozva szeretnél részt venni, akkor ez a program sajnos nem Neked való! Ha azonban vonz, hogy sokoldalúan urald a helyzetet, a tárgyalóhelyiségtől a gyakorlati terepig: itt a helyed."
Ezt a néhány rejtélyes mondatot olvashatták a BJG-s diákok a fizika termek melletti hirdetőtáblán. Ennek ellenére nem hiszem, hogy pusztán kíváncsiskodók, sokkal inkább a természettudományi és műszaki érdeklődésű diákok töltötték meg fizika előadótermünket. 2010 január 19-én Szabó László tanár úr meghívására Dr. Vad János egyetemi docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Áramlástani Tanszékének vezetője látogatott el a csongrádi gimnáziumba.

Bővebben...
 
14 órás vetélkedő
Írta: Faragó Kata (DÖK-elnök)   
2010. január 08. péntek, 15:18

2009. november 20-21-én került megrendezésre a 14 órás vetélkedő, amelyre nagy lelkesedéssel 10 csapat jelentkezett. A 9.A, a 10.C, a 10.F, a 11.A-11.F-12.F, a 10.A, a 11.B, a 11.D, a 11.B, a 13 NY, és a tanárok. A különböző feladatokat remekül teljesítették mind a diákok, mind a tanárok.
Rengeteg emlékezetes pillanat van számomra, amelyeket talán nem felejtek el sose és úgy érzem büszke lehetek arra, hogy ebbe az iskolába járok és ott tevékenykedhetek, ahol egy éjszaka alatt több, mint 80 feladatot oldottak meg, ahol ennyi lelkes és kreatív diák megmutatta hogyan kell hajnalban tésztahidat építeni, miként lehet tisztára mosni házi szappannal egy piszkos zoknit, a zsűri táncba rablásával plusz pontokat szerezni.

Bővebben...
 
« ElsőElőző111213KövetkezőUtolsó »

11. oldal / 13


eXTReMe Tracker