Köszönjük!


BJGmeteo

Nálunk történt
„Mi közünk a NATO-hoz?” a nyílt nap történései
Írta: Hattayer Róbert   
2009. november 16. hétfő, 21:21

Erre a nyílt napra egy országos verseny keretében került sor, melyet az egri Esterházy Károly Főiskola politológia tanszéke hirdetett meg, középiskolás diákok számára „Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban” címmel. Elsőként a magyar –és nemzetközi külpolitikai kérdésekkel kapcsolatos feladatlapokat kellett kitölteni. A következő lépésként pedig egy nyílt napot kellett szervezni a csapatoknak saját középiskolájukban, „Mi közünk a NATO-hoz?” címmel, tulajdonképpen erre került sor november 11-én, szerdán.

Bővebben...
 
Mi közünk a NATO-hoz?
2009. november 11. szerda, 07:25

2009 a NATO alapításának hatvanadik évfordulója. Októberben diákjaink egy nemzetközi kapcsolatokon alapuló pályázaton indultak, és  az első forduló után nyílt nap keretében adják át a NATO-val kapcsolatos tudásunkat kortársaiknak.
A csapat tagjai így foglalták össze számotokra a szerdai nap tartalmát:
A  hét elején egy rövid statisztikai felmérést végeztünk, amelynek eredményei a szerdán a nagyszünetben egy prezentációban visszaköszönnek majd. Az aulában kiállítás vár mindenkit. Az információs pultnál szóróanyagot kaphattok a NATO-ról. Ugyanitt az üzenő-falra felírhatjátok gondolataitokat. Két előadáson vehetnek részt az osztályonként előre kijelölt diákok. Szünetekben várunk benneteket az aulában, izgalmas játékokkal. Fejthettek keresztrejtvényt, tesztkérdésekre kereshetitek a választ, és feladatlapon adhattok számot friss ismereteitekről.

Lehetőség lesz NATO kódfejtésre, rangjelzés azonosításra és a nagyszünet utáni szünetben eredmény hirdetésre  és az oklevelek átadására kerül sor.


 
A BJG-tv szeptemberi adása
2009. október 17. szombat, 19:29

 
Drogprevenciós programok a Batsányiban
2009. október 11. vasárnap, 00:02

Iskolánk immár negyedik alkalommal pályázott sikeresen a drogprevenciós programok megtartására.
A program keretein belül lehetőség nyílik az iskola minden tanulójára kiterjedően egszségügyi, önismereti, jogi  és bűnmegelőzési órák megtartására. A tanulók életkoruknak megfelelő szinten ismerkednek meg a drogok fajtáival és fogyasztásuk következményeivel. A tanulókon kívül a nevelőkre és szülőkre is kiterjed a tájékoztatás, ezzel is szemléltetve, hogy az együttes odafigyelés  lehet a hatékony  megelőzés eszköze. Új elemként jelenik meg programunkban a kortárssegítők felkészítése, melyre várjuk tanulóink jelentkezését.
A programot májusban drogprevenciós diáknappal zárjuk, ahol sok érdekes témával,  előadással valamint bulival találkozhattok.

Földesiné Csányi Anna

 
« ElsőElőző111213KövetkezőUtolsó »

13. oldal / 13


eXTReMe Tracker