Köszönjük!


BJGmeteo

ők is batsányisok
Gábor Dénes Díjat kapott iskolánk volt diákja, Losonczi Áron
2011. december 18. vasárnap, 07:38

Gábor Dénes-díjjal tüntették ki Losonczi Áront december 15-én, az Országgyűlés Főrendiházi termében. Ezzel az elismeréssel a műszaki-szellemi alkotások, a mérnöki munka, a technológiai fejlesztés terén nyújtott kiemelkedő teljesítményeket díjazták, idén heten részesültek ebben a kitüntetésben.

Losonczi Áron okleveles építészmérnök a tudományt és a művészetet sikeresen összekapcsoló, az építészet alakulását döntően befolyásolni képes, különleges hatású, iparilag is gazdaságosan gyártható fényáteresztő beton létrehozása és továbbfejlesztése során végzett alkotó tevékenységéért díjazták. (forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium Honlapja, kép forrása)

A hivatalos híradás mellett álljon itt néhány sor: milyennek ismerjük mi, őt?

Bővebben...
 
Emlékezzünk!
2011. október 29. szombat, 21:31

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.
Ők itt maradnak bennünk csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség.

Emlékük, mint a lámpafény az estben,
Kitündököl és ragyog egyre szebben
És melegít, mint kandalló a télben,
Derűs szelíden és örök fehéren.

Szemünkben tükrözik tekintetük még
S a boldog órák drága, tiszta üdvét 
Fölissza lelkünk, mint virág a napfényt 
És élnek ők tovább, szűz gondolatként.

-Juhász Gyula: Consolatio-

Halottak napján a szokottnál is többen látogatnak ki a temetőbe.
A mellékelt vázlattal azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik volt tanáraik sírhelyét is felkeresnék.

 

 

 

 
Katona Csaba honvédtiszt
2011. augusztus 22. hétfő, 16:15

Katona Csaba 2007-ben érettségizett a csongrádi gimnázium reál osztályában. Tanulmányait a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen folytatta, idén augusztus 20-án Budapesten a tisztavató ünnepségen tett esküt, majd tiszttársai nevében két, szintén  kiváló eredménnyel végzett társával együtt koszorúzta meg a Hősök Emlékkövét. Katona Csaba jelenleg a szolnoki 86. helikopterbázis repülésirányítójaként a gyakorlatban is kipróbálja magát, de tervezi, hogy folytatja tanulmányait.

forrás: Újszászi Ilona - Démagyarország

 
Szűcs László csillagász
2011. június 11. szombat, 12:35

Szűcs László

Laci 2005-ben érettségizett, és szerencsére gyakori vendég a gimnáziumunkban, még akadnak ismerős diákok, felkeresi volt tanárait is: legtöbbször a fizika szertárban vagy a számítástechnika teremben ülünk le egy kis beszélgetésre, néha kicsit többre futja az idejéből: három éve csillagászati előadásokat is tartott batsányisok számára.

Az elmúlt nyarakat a kutatómunkának szentelve az USA-ban töltötte. Szegedi egyetemi tanulmányait - éppen tegnap - kitűnően zárta, és a kisiskolás korban megfogalmazott elhatározás: megismerni az Univerzum világát, szeptembertől a Heidelbergi Egyetemen folytatódik.

A SZTE fizikus szaklapjában így summázza az elmúlt éveket a végzős csillagász:

Már gyerekkoromban érdeklődtem a természettudományok, csakúgy, mint a művészetek iránt. Középiskolában irodalom tagozatra jártam, noha délutánonként programozás, matematika és fizika szakkörökön vettem részt. A legfőbb élmény, ami arra késztetett, hogy csillagászatot tanuljak az egyetemen, az égbolt személyes megismerése volt. A középiskolám távcsövén keresztül láttam először saját szememmel a Naprendszer bolygóit, a Jupiter holdjait, a Szaturnusz gyűrűjét, a csillaghalmazokat. Akkor döntöttem el, hogy akármibe is kerül, szeretném megérteni, hogyan és miért jöttek ezek létre.

Bővebben...
 




eXTReMe Tracker