Köszönjük!


BJGmeteo

Pénziránytű
Tanítható-e a pénzügyi kultúra?
2011. szeptember 20. kedd, 00:00
A fenti címmel rendezett még 2011. nyár elején konferenciát a Napi Gazdaság. A főszerkesztő, Korányi G. Tamás megnyitója után az első Magyar Közösségi Bank, a MagNet vezérigazgatója mutatta be a hazánkban még újdonságnak számító pénzintézetet, ahol a betétesek pénzügyi tudatossága és felelősségvállalása is szerepet kap. A magyar ügyfelek hozzáállása azonban még nem tart olyan szinten, hogy tömeges lenne az érdeklődés a fenntarthatóság köré szerveződő pénzügyek iránt. Ezért nekik (is) konkrét üzleti érdekük, hogy fejlődjön a lakosság pénzügyi kultúrája.
Bővebben...
 
Monetary - közgazdálkodj okosan!
Írta: Deák Gabriella 11.F   
2011. április 05. kedd, 22:11

a Monetary csapat 11.F

Közgazdasági teszteket oldottunk meg, esszét írtunk, előadtunk, kamatot változtattunk, „elnöki beszédet” mondtunk, de megérte; a Monetary vetélkedő 2011-es döntőjében a 3. helyet szereztük meg.
Na, de vissza az elejére. Kovács Péter tanár úr biztatására négyen - Bernát Renáta, Deák Gabriella, Samu Angelika, Klucsai Róbert (11.F)  - vágtunk bele az ez évi Monetary – Közgazdálkodj okosan! vetélkedőbe. Csapatnévként a kreatív „bjg” nevet választottuk.
A vetélkedő első fordulója négy részből állt. Minden hét egy délutánján egy 25 közgazdasági kérdésből álló tesztet kellett kitöltenünk. A becsapós kérdések ellenére az első forduló nem tudott kifogni rajtunk, maximális pontszámmal jutottunk be a szegedi elődöntőbe négy másik csapattal együtt. Az elődöntők regionálisak voltak, a szegedi régióba Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye tartozott.

Bővebben...
 
Pénz beszél – 5000 Ft értékű könyvutalványért
2010. március 30. kedd, 20:32

Az elmúlt években Magyarországon is egyre többen ismerték fel, hogy a lakosság pénzügyi tájékozottsága nem kielégítő. Ennek megváltoztatása érdekében különböző programokkal több szervezet is kezdeményezőként lépett fel.
Közülük is kiemelkedik a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely összefogva a próbálkozásokat, elsősorban a diákok ismereteinek bővítését célozta meg. Ezért hívták életre a Pénziránytű Iskolák hálózatát is, de az alapismereteket nem csak a hálózaton belül szeretnék elterjeszteni.

2010. tavaszán az MNB már negyedik alkalommal készítette el rövid tájékoztató füzetét – a Diákhitel Központ, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával –, amely március közepéig megérkezett az ország mind az 1200 középfokú iskolájába.

Bővebben...
 
A gazdaságról, a mindennapi pénzügyekről egyszerűen a 9-12. évfolyamon tanító pedagógusoknak
Írta: Kovács Péter   
2010. március 16. kedd, 23:36

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) pénzügyi támogatásával a Független Pedagógiai Intézet (FÜPI) az Alternatív Közgazdasági Gimnáziummal (AKG) közösen 30 órás, akkreditált tanártovábbképzést szervezett, melynek címe: „A gazdaságról, a mindennapi pénzügyekről egyszerűen a 9-12. évfolyamon tanító pedagógusoknak”.
A továbbképzés célja, hogy a mindennapok kihívásainak, illetve a NAT 2007-es módosításainak megfelelően felkészítse a 9-12. évfolyamos tanulókkal foglalkozó pedagógusokat a tudatos gazdasági, pénzügyi döntések meghozatalához szükséges ismeretekre. Fejlessze a résztvevők gazdasági-pénzügyi gondolkodásmódját, illetve az ide kapcsolódó kompetenciákat: a kockázatvállalást, az önállóságot, a mérlegelést, az elemző készséget és a döntésképességet.

Bővebben...
 
Pénziránytű program
2009. november 13. péntek, 00:00

Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Várhegyi Éva, a Tudatos Pénzügyekért alapítvány kuratóriumának elnöke részvételével 61 középfokú iskolának adták át az idén első alkalommal meghirdetett Pénziránytű iskola címet.
Az iskolahálózat fő célja az, hogy jól szervezett módon segítse elő a gazdasági és pénzügyi kultúra, áttételesen pedig a vállalkozási ismeretek közoktatáson belüli elterjesztését.
Iskolánk e téren is élen jár, hiszen Csongrád megyében három szegedi középiskola (Kőrösy, Krúdy, Táltos) mellett egyedül a csongrádi Batsányi János Gimnázium nyerte el a hálózati tagságot. A BJG-ben a programmal kapcsolatos feladatokat Szabóné Csépe Erzsébet és Kovács Péter koordinálja.

Bővebben...
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 3


eXTReMe Tracker