Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Batsányis díjazottak a magyar kultúra napján
2011. február 06. vasárnap, 22:48

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. A kézirat szerint Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz írását. A szegedi Rendezvényház ebből az alkalomból pályázatot hirdetett azzal a céllal, hogy elmélyítse a tanulók magyarságtudatát és felhívja a figyelmet a szülőföld iránti hűségre. A Megyei Önkormányzat által kiírt pályázatra közel 150 diák műve érkezett be, iskolánk tanulói közül négyen készítettek pályamunkát.
Irodalomból „Aki a hazát szereti, egy végzetet szeret” – a hazaszeretet megjelenése Márai Sándor munkásságában, szabadon választott mű elemzése témakört választotta Sarusi-Kis Adrienn (11.F), aki 1. helyezést ért el, ugyanebben a kategóriában lett 2. helyezett Deák Gabriella (11.F). Történelemből Berczeli Alex (10.B) „Ez lőn magyar népnek jeles veszedelme” kategóriában Szondi György alakját idézte fel Utolsó csepp vérig küzdeni a hazáért című munkájában, Horváth Ádám (10.B) pedig „Megbűnhődte már a nép… a jövendőt” címmel írt pályamunkát a Himnusz jövőt idéző sorairól. A versenyzőket felkészítette Kissné Kocsis Marianna tanárnő és Széll Gábor tanár úr.

Bővebben...
 
Országos Gó Diákverseny - Kelet-Magyarország
Írta: Tábori Levente   
2011. január 30. vasárnap, 14:52

 2011. január 14-én reggel 6-kor, azaz korán indultunk az iskola kisbuszával, az utazók a Go csapat tagjai: Horváth Róbert (Kossuth - 8. évfolyam) Huszka Attila (Kossuth - 8. évfolyam) Martinka Mátyás (BJG - 11 évfolyam) Nagygyörgy Gergő (Kossuth - 8. évfolyam) Papp Benedek (BJG - 6. évfolyam) Sebők Attila (BJG - 8. évfolyam). Történelmi pillanat: a gó szakkör először lépi át a város határát, hogy megmutassa magát a "nagyvilágnak".

Bővebben...
 
Kísérletező délután és robotika
2011. január 09. vasárnap, 16:08

 A természettudományok iránt érdeklődő diákok és tanáraik számára izgalmas programot ígérnek a kísérletező délutánok.
A közeljövőben két lehetőséget is ajánlunk:

Február 1-jén, 15.00-tól órától robot szakkört tartunk a informatika és az automatizálás iránt érdeklődő 7-8. osztályos diákok számára.

Helyszín:  az új épület 3. emeletén a számítástechnika terem.

A robotikával foglalkozó batsányis diákok bemutatója után, a részvevők megismerkednek a robotozás alapjaival, majd 3-4 fős csoportokba szerveződve maguk is tervezhetnek, építhetnek, programozhatnak és tesztelhetnek robotokat.

Bővebben...
 
Visszatekintő: Egészségnap
2011. január 03. hétfő, 11:37

Hagyományainkhoz híven október 12-én ismét egészségnap volt az iskolánkban. Az idei egészségnapot az ökoszemlélet jegyében a természetben rendeztük meg. Kerékpárral vagy gyalog lehetett teljesíteni a távot, ami a gimnáziumból indult a gáton a Köröstorokig, majd az Óvároson keresztül iskolánkban fejeződött be. Az akadályverseny feladatai agyat és izmokat is megmozgattak, előzetes feladatokat is kaptak az osztályok: egyedi menetlevelet, indulót, csatakiáltást alkottak maguknak, és információ gyűjtöttek a város történetéről a megadott szempontok szerint. Az utolsó állomáson almát kaptak a tanulók az egészséges életmód jegyében.

Bővebben...
 
Szelek szárnyán
2010. december 30. csütörtök, 08:00

Szörfözni? Persze, minden nap a világhálón!
Ez a beszámoló azonban nem az internet, hanem a valódi vizek széllovasairól szól. A  Magyar Szörf Bajnokság 2010-es évadzáró díjkiosztó rendezvényére novemberben került sor, Gilicze Noémi (HUN-18) második, GiliczeTimi (HUN-13) harmadik helyen végzett a a Raceboard RS:X női osztályban. Édesapjuk, Gilicze Tamás a Raceboard Classic kategória népes mezőnyében 4. helyezést ért el. 
A család tagjai 2006 óta indulnak versenyeken, a szörfözés révén részévé váltak egy lendületes, fiatalos közösségnek. A szörfösök, a világ akármelyik szegletében is van kedvenc spotjuk, szörfös helyük, mind fanatikusok, akiket összeköt a természet közelsége, az egészséges életmód, és a siklás élménye.
Szóljon az alábbi rövid összefoglaló erről a csodálatos sportágról,  ha tehetitek a következő nyáron próbáljátok ki Ti is!

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

15. oldal / 28


eXTReMe Tracker