Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Sivatag - Interaktív kiállítás
2010. november 24. szerda, 11:14

2010. október 16-án Budapestre látogattunk, melynek egyik célja a Magyar Mezőgazdasági Múzeum koordinálásban a National Geographic Kids kiállítás megtekintése volt, melyen a sivatag élővilágát figyelhettük meg. Különleges környezetben rengeteg kérdésre kaptunk választ, színes képeken és élethű szobrokon tanulmányozhattuk az ismert és kevésbé ismert, a forrósághoz és a szárazsághoz csodálatosan alkalmazkodott élőlényeket. Játékos tudáspróbán is részt vettünk. Játékkártyalapot és kellékeket kaptunk a belépéskor, melyek segítségükre voltak, hogy megfejtsük az érdekes fejtörőket. Érdemes volt játszani, mert a jó megoldást finom csokival és érdekes újságokkal jutalmazták.
Több, mint 70 diák utazott a szombati napon a fővárosba, s a sivatagi interaktív kiállítás mellett a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítását is megtekintette a népes csapat egy része.
Kísérő nevelőink voltak: Lantos Rita, Tábori Leventéné, Hercz Anett

 
Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny
2010. november 23. kedd, 08:52

Eredményesen szerepeltek diákjaink a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen, melynek ünnepélyes eredményhirdetését november 19-én rendezték Kecskeméten. Iskolánkból 6., 7. és 8. osztályos csapat nevezett a versenyre.
A 2005 óta évente megrendezett verseny célja, hogy segítse a diákok fejlődését abban, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. A versenyzők anyanyelvi tudásukat bizonyíthatták, nyelvtani, irodalmi kérdéseket kellett megválaszolniuk, melyek sikeres megoldásához ötletességüket, logikájukat is kellett használniuk. Az országos verseny lebonyolítását 9 körzetre osztották fel, mi a Petőfi-körzetbe tartoztunk, ahol két megye diákjai versenyeztek.
A 6.-os csapat a 42 csapat közül nagyon szép pontszámmal 12. helyezett lett a két megye nevezett csapatai közül. A csapat tagjai: Antal Adriána, Giricz Anna, Korom Lilla, Lucz Laura, felkészítő tanáruk Domokos Katalin tanárnő. A 7. osztályos csapat  4. helyezést ért el korosztályukban. A csapat tagjai: Márton Katalin, Nagyistók Edit, Palásti Sára, Szabó Anett, felkészítőjük Kissné Kocsis Marianna. 8.-os csapatunk 5. helyezett lett, a csapat tagjai: Bálint Karola, Horváth Vanda, Jójárt Alexandra, felkészítőjük Lovas Laura tanárnő.

 
Hat általános iskola 18 csapata mérte össze tudását
2010. november 21. vasárnap, 13:08

Gimnáziumunk az idén is rendezett idegennyelvi országismereti vetélkedőt általános iskolásoknak.

November 8-án az angol szakos kollégáink hívták versengésre a környező iskolák 7.-8.-os diákjait. Ez a téma Artúr király és kora volt, amivel kapcsolatosan már előzetesen kaptak feladatlapot az érdeklődők. A versenyre a megoldást magukkal hozták, ill. egy prezentációval készültek a maguk választotta részből. Volt színi előadás, power pointos előadás, tablóbemutatás, a téma szituációs feldolgozása. Mindez mutatta, milyen sokszínűen lehet megnyilatkozni a témában, ami természetesen a felkészítő kollégák ötleteit, áldozatos munkáját dicsérik.

A villámkérdések után egy filmrészlet szolgált hallás utáni megértésként, s az összesítés után, amely szentesi győzelmet hozott, mindegyik csapat egy kis ajándékkal és nagy élménnyel lett gazdagabb.

Köszönjük az általános iskolai kollégáknak a felkészítő munkájukat, a gimnázium tanárainak, Forgóné Benke Ildikónak, Újvári Lászlónak, Fekete Mártának, Herczegné Zsiga Ágnesnek a vetélkedő összeállítását és levezetését, a szponzoroknak az ajándékozás lehetőségét.

November 9-én a németül tanulók adtak számot ismereteikről Svájccal kapcsolatban.

A csapatok egy-egy tablót készítettek Svájcról, amit németül mutattak be, majd magyar nyelven kérdéseket kaptak az ország földrajza, nevezetességei, történelme, termékei, ételei és szóhasználatával kapcsolatban. Képekről nevezetességeket kellett felismerniük, majd egy Luzernet német nyelven bemutató film szolgált hallás utáni szövegértésként.

Hat általános iskolai csapat 18 fővel versenyzett és igazán szépen felkészültek a tudnivalókból, élmény volt látni lelkesedésüket, s egy piroskavárosi diák még a magyarok St.-Galleni kalandozásának történetét is ismerte.

A Svájci Nagykövetség ajándékaival jutalmazhattuk meg a versenyzőket, s a Maximal Csemege Fornetti pogácsái szolgáltak éhségűzőként a vetélkedők ideje alatt.

Köszönjük Bíró Edit és Újváriné Vanó Csilla tanárnők valamint a diáksegítők munkáját a verseny összeállításában és levezetésében, valamint a felkészítő tanárok áldozatos munkáját, idejét.

Köszönjük a részvételt, s reméljük, mind a diákokkal, mind a kollégákkal legközelebb is találkozunk.


Kalmárné Héjjas Hedvig
idegennyelvi munkaközösség-vezető

 

 
Csongrádi diák lett a második az ürményházi szavalóversenyen
2010. november 15. hétfő, 09:04

Csongrádi diák, Nagyistók  Edit 7.F osztályos tanuló lett a második legjobb a korcsoportjában a VI. Evangelizációs Szavalóversenyen, amelyet november 6-án rendeztek meg a Közép-Bánátban található kistelepülésen, Ürményházán.
A versenyen iskolánkból részt vett még Juhász Noémi (7.F), Faragó Kata (12.F) és Berczel Alex tizedikes humán tagozatos tanuló, ők különdíjban részesültek.
Felkészítő tanáraik: Kissné Kocsis Marianna és Újváriné Vanó Csilla tanárnők.

A versenyről további képek láthatók és részletes beszámoló a Csongrád Megyei Önkormányzat honlapján olvasható.

 
Jótékonysági est a vörösiszap károsultjainak megsegítésére
2010. október 29. péntek, 12:31

A Batsányi János Gimnázium 2010. november 11-én, 18 órai kezdettel az Uránia Filmszínházban jótékonysági estet szervez, melynek bevételét a vörösiszap károsultjaink ajánlja fel. 
Jegyek elővételben a gimnázium portáján és a mozi pénztárában vásárolhatók.

A program a melékelt plakáton olvasható.

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

17. oldal / 28


eXTReMe Tracker