Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Természettudományos hetek a Batsányiban
Írta: Túri Anikó   
2010. május 24. hétfő, 07:39

Iskolánk március és április hónapban természettudományos heteket tartott.
Március 23-án Dr. Soós József főiskolai tanár úr a géntechnológia rejtelmeibe vezetett be bennünket. Megtudhattuk, milyen veszélyekkel jár, és mi a haszna, a génmanipulációknak, mit is jelent az a szó, hogy génsebészet. Döbbenetes volt látni olyan dohány növényt, amibe szentjánosbogár gént ültettek, s így a növény világított.


Bővebben...
 
Junior sakkbajnokság
Írta: Nagy Noémi 9.A   
2010. május 15. szombat, 05:33

2010. május 08-án szombaton Orosházán 4. alkalommal rendeztek nyílt JUNIOR sakkbajnokságot. A versenyen 1995. január 1-je után születettek vehettek részt.
A tanulók nagy része Békés és Csongrád megyéből érkezett. Kilenc fordulós svájci rendszerű, 2x 15 perces partikban mérték össze tudásukat a diákok. Korcsoportonként együtt játszottak a lányok és fiúk, a végén külön értékelték őket. 

Bővebben...
 
Vállalkozási verseny középiskolásoknak
Írta: Asztalos Tímea   
2010. május 14. péntek, 19:47

A verseny kiírását a BJG-s levelek között találtuk. Nagyon megtetszett a feladat, miszerint egy valójában is működni tudó kitalált vállalkozásnak kellett elkészíteni az üzleti tervét. Ezek után könnyen összejött az 5 fős csapat, de semmire sem mentünk volna , ha Szabóné Csépe Erzsébet Tanárnő nem vállalja el a felkészítő tanár szerepét. Szerencsére nagyon segítőkész volt és észrevehetően örült annak , hogy minket, humán tagozatosokat is érdekel a gazdaságtan.
Miután megvolt a csapat és a felkészítő tanár, már csak az ötlet hiányzott, amiből eltudtunk indulni. Mondhatom, hogy könnyen ment, mivel kollégistákként mindig elértük egymást és általában a spontán beszélgetések során kerültünk egy lépéssel előrébb.
Amint kitaláltuk, hogy egy egészségcentrumot fogunk létesíteni, Tanárnővel egyeztetve minden héten, általában kedden vagy szerdán megbeszélést tartottunk.

Bővebben...
 
A szegedi nagy sportágválasztón jártunk...
Írta: Borda Zsolt   
2010. május 11. kedd, 20:57

Az első alkalommal Szegeden megrendezésre kerülő nagy sportágválasztóraiskolánk tanulói is ellátogattak, 2010.május 7-én.
Jó időben több mint ötven sportágat lehetett kipróbálni. Emellett híres sportolókkal is lehetett találkozni.
Az eseményről készült fényképeket a testnevelés honlapon a http://testneveles.bjg.hu/fenykepek.html címen tekinthetitek meg.

A részletek a http://www.sportagvalaszto.hu/szeged/ címen lehet megnézni.
 
Nyári étkeztetés
2010. május 09. vasárnap, 21:45

Tisztelt Szülők!

Azoknak a gyermekek, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek 2010. június 16-tól 2010. augusztus 31-éig, ismételten lehetőségük nyílik a nyári étkeztetés igénybevételére. A támogatásban részesülő gyermekek részére napi egyszeri meleg étkeztetés biztosított a Síp utcai Általános Iskola ebédlőjében.
A nyári gyermekétkeztetés iránti igényeket a szülőknek 2010. május 17-ig kell az iskola gyermek- és ifjúságvédelmi felelősének (Hercz Anett) eljuttatni. A támogatás igénybevételéhez szükséges nyomtatvány a felelőstől kérhető.

Elérhetőség: 

               vagy                 az órák közötti szünetekben.

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

20. oldal / 28


eXTReMe Tracker