Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Referencia-intézményi feladatok ellátására készül iskolánk
2012. április 24. kedd, 14:20

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP-3.1.7-11/2-2011) támogatási rendszeréhez benyújtott „A csongrádi gimnázium felkészülése mintaadó oktatási tartalmak megosztására” című pályázatát az Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága vezetője 6 000 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Bővebben...
 
Alkalmazó verseny informatikából
2012. április 23. hétfő, 21:32

Bálint Karola 9.f osztályos tanuló a Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Verseny - Alkalmazás kategóriájában: 9-10. osztályos tanulók között megyei 2. helyezettként jutott az országos döntőbe, ahol a 400 induló közül az 59.helyen vágott neki a harmadik fordulónak. 
Ez a versenyrész 6 órán át tartott, és szövegszerkesztéssel, táblázatkezeléssel, grafikával és honlapszerkesztéssel kapcsolatos feladatokat kellett teljesíteni a versenyzőknek. A versenyhez szükséges alapokat nyolcadikos korában, informatika órán ismerte meg Karola, idén az előző évek feladatsorainak megoldásával készült a versenyre.  Felkészítő tanára: Gilicze Tamás. 
A döntő jól sikerült, így a három forduló összesített eredménye alapján Karola az országos 41. helyen zárta a versenyt, amelyhez gratulálunk!

A versenyről további információk:

Bővebben...
 
Batsányis sikerek történelemből
2012. április 21. szombat, 10:47

A 7.F osztály tanulói szeptember óta készültek a különböző történelmi megmérettetésekre, s munkájuk nem volt eredmény nélküli. 2011 őszén tartották az immár hagyományossá váló Görgey Artúr Történelemversenyt, ahol a 7.F osztály leánycsapata 50 indulóból a 4. helyezésig jutott. A téma pedig inkább fiús volt, hiszen a Rákóczi-szabadságharc hadtörténete kapott kiemelt szerepet. A csapat tagjai: Koscsó Noémi, Pál Zsófia és Tóth Csenge voltak. A következő verseny a „hadak villámát”, Hunyadi Jánost és korát kutatta. Koscsó Noémi és Pál Zsófia mellé Héjja Rebeka állt csatasorba, hiszen itt is elsősorban hadtörténeti ismeretekről kellett számot adni, valamint sok gondolkodtató, kutató munkát igénylő kérdést kidolgozni.

Bővebben...
 
Irodalmi nap a Batsányiban
Írta: Postáné Pető Györgyi   
2012. április 20. péntek, 21:19

Április 11. a költészet napja. Ez a jeles esemény minden évben csendben elment mellettünk. Az idei tanévben azonban a magyar munkaközösség  másként szeretett volna megemlékezni erről a napról. Örkény István születésének 100. évfordulójával egybekötve a Brodway teremben kiállítást rendeztünk be József Attila és Örkény István életéből felvillantva képeket. Elsősorban a 12. évfolyamot célozta meg a rendezvény, hiszen tananyagban ez a korosztály találkozik ezen személyiségekkel. A nap indításaként  „Azt meséld el Pista” címmel Örkényről tekinthettek meg rövid portréfilmet a diákok, majd az évfordulóra összeállított „Egypercesek- színpadon” ősbemutatóját láthatták. Ez utóbbit iskolánk 12.B osztályos diákjai készítették Posta István tanár úr segédletével. A vetítést követően a MásKÉP zenekar megzenésített József Attila verseivel rendhagyó irodalmi órát tartott. Nagy érdeklődés kísérte a mai kortárs irodalom egyik meghatározó egyéniségének bemutatkozását is: Grecsó Krisztián szó szerint hazatért, hiszen iskolánk egyik növendéke volt egykoron.

Bővebben...
 
Megyebajnok a Gimnázium labdarúgó csapata!
Írta: Borda Zsolt   
2012. április 19. csütörtök, 08:05

Nagyszerű eredményt ért el iskolánk fiú kispályás labdarúgó csapata a Csongrád megyei középiskolás diákolimpián.

 Veretlenül, még gólt sem kapva megnyerték a tornát! A megyei döntőbe a februárban lezajlott szentesi elődöntőből kerültek be. A benevezett megyei iskolákat három csoportba osztották az elődöntőbe és a csoportgyőztesek küzdhettek meg a bajnoki címért.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

3. oldal / 28


eXTReMe Tracker