Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Föld, Víz, Levegő Természetismereti és Környezetvédelmi Vetélkedő
Írta: Hercz Anett   
2010. április 27. kedd, 17:19

2010. április 23-án megrendezett Föld, Víz, Levegő Természetismereti és Környezetvédelmi Vetélkedőn Papp Benedek (5.F), Ormos Petra (6.F), Sarusi-Kis Adél (6.F) Héjja Rebeka (5.F) második helyezést ért el. A Csongrádi Kistérség Egyesített Alapfokú Oktatási Intézménye Ének-Zenei Általános Iskola tagintézménye megyei és regionális természetismereti és környezetvédelmi versenyt hirdetett 5-6. osztályos tanulóknak. Iskolánk 2-2 főt delegált mindkét évfolyamról. 

Bővebben...
 
Egy délután a szegedi egyetemen
Írta: Túri Anikó 9.a, Kiss Andrea 10.a   
2010. április 21. szerda, 15:43

Nem mindennapi élményben volt részünk április 14-én. A 9. és 10. évfolyam biológia-kémia tagozatosai egy délután erejéig egyetemistáknak érezhették magukat.
13:00-kor indultunk a mozi parkolójából a SZTE – Mérnöki és Élelmiszeripari karára. Az iskolánkból a 9/A (13fő), 10/A (10fő), 10/F (1fő) és a 11/B (4fő) osztályos tanulók és kísérő nevelőink, Tábori Leventéné és Hercz Anett tanárnők, vehettek részt ezen a délutáni programon.

Bővebben...
 
Olasz Fesztivál Nyíregyházán
Írta: Mészárosné Surányi Olga és Pongó Erzsébet   
2010. április 18. vasárnap, 11:48

Márcuis 26-27-én a Nyíregyházi Kölcsey Gimnáziumban 18 Batsányis diák vett részt az immár több, mint két évtizedes múltra visszatekintő Olasz Fesztiválon.
Ezzel az elnevezéssel tulajdonképpen azt az évente megrendezett országos olasz versenyt illetik, amelyet minden évben más vidéki, vagy fővárosi  gimnázium szervez.

Bővebben...
 
Játszunk fizikát!
Írta: Szabó László   
2010. április 14. szerda, 10:44

„Játsszunk fizikát!” címmel a Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Tanszéke és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja 3 fordulós versenyt hirdetett a Délmagyarországban és a Délvilágban fizikai kísérletekből, Békésy György tiszteletére, általános és középiskolás diákok számára.
A verseny eredményhirdetése 2010. április 9-én, pénteken 15 órakor volt a Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizika Tanszékén.
A programon Tóth Ferenc, klinikai fizikus előadása után a legsikeresebb versenyzők- így a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola két tanulója Németh Klaudia és Sándor Alexandra is - mutatták be az egyes fordulókban kiírt feladatok megoldását.

Bővebben...
 
Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye
Írta: Szabóné Csépe Erzsébet   
2010. április 07. szerda, 20:47

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a hatáskörébe tartozó szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak országos tanulmányi versenyeit  (SZÉTV) a szakterületen működő magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakközépiskolák azon tanulói számára hirdették meg, akiknek rendes érettségi vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidőszakában esedékes.
Iskolánkból 3 tanuló jutott be az országos döntőbe.
Az Oktatás szakmacsoportból: Frits Piroska 12.D osztályos tanuló.
Felkészítő tanárai: Földesiné Pacskó Andrea, Tímár Jánosné, Kacziba Sándorné.
A Vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportból:
Szarvas Anita és Balogh Bence 12.C osztályos tanulók.
Felkészítő tanár: Szabóné Csépe Erzsébet.

Bővebben...
 
« ElsőElőző2122232425262728KövetkezőUtolsó »

21. oldal / 28


eXTReMe Tracker