Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
1848-as hagyományok a Batsányiban
Írta: Széll Gábor   
2010. március 29. hétfő, 15:54

2010. március 15-én a csongrádi városi ünnepség műsorát a gimnázium diákjai adták elő „Egy büszke nép élt meggyalázva, de dicsőn halt, mint született” címmel Posta István és Postáné Pető Györgyi rendezésében. A műsorban közreműködött: Berczeli Alex, Horváth Ádám, Varga Anikó (9.B), Bodzás Boglárka (11.A), Varga János (11.B), Németh Ákos (12.A) és Balogh Bence (12.C), valamint Tyukászné Balázs Katalin népdalénekes.
Az ünnepi megemlékezést különlegessé tette, hogy fenntartónk, a Csongrád Megyei Közgyűlés jóvoltából az iskola homlokzatán március végéig látható volt egy eredeti ’48-as zászló rekonstrukciója, amelyből az országban csak néhány létezik. Ezek a zászlók a köztársasági elnök hivatalát, a Sándor-palotát diszítik.

Bővebben...
 
Látogatás az NI-ben
2010. március 28. vasárnap, 10:00

Műszaki, természettudományos pályák iránt érdeklődő diákjaink az elmúlt évek során már több alkalommal is találkozhattak a debreceni székhelyű, NI Hungary Kft munkatársaival.
Márciusban a kilencedikes, reál tagozatos osztály látogatott el a hardver és szoftver termékeket egyaránt előállító, az ipari mérés és automatizálás terén piacvezető cég, a National Instruments debreceni gyáregységébe.

Bővebben...
 
„Európai Unikumok” fogyasztóvédelmi verseny
2010. március 24. szerda, 08:45

Diákjaink újabb sikeres eredménnyel öregbítették iskolánk hírnevét.
A múlt héten rendezték meg az „Európai Unikumok” elnevezésű fogyasztóvédelmi versenyt.
Iskolánk tanulói regionális 3. helyezést értek el több mint 70 induló közül.
Csapatunk neve Eu MARGARÉTÁK, csapatunk tagjai: Tarjányi Réka (11c.), Szivák Henrietta (11c.), Szabó Adrienn (11c.), Balogh Bence (12c.), felkészítő tanárunk Szabóné Csépe Erzsébet volt.

Bővebben...
 
Bűnmegelőzési vándorkiállítás a Batsányiban
Írta: Széll Gábor   
2010. március 17. szerda, 22:20

Március 10-én nyitották meg iskolánkban az „1másért – lépésről lépésre a fiatalok biztonságáért” című bűnmegelőzési kiállítást, amely a következő hónapokban tovább vándorol és Csongrád megye többi iskolájában is látható lesz. A 12 tablóból álló tárlatot a megyei rendőrség szakemberei állították össze Németh György karikaturista segítségével.
„Humoros rajzokkal szeretnénk mélyebbre nézésre ösztönözni a fiatalokat” – mondta el a tárlat megnyitóján Lukács János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A dandártábornok hozzátette: egy vizuális kalandra hívják a fiatalokat a rajzok segítségével az általános bűnmegelőzés, ifjúság-, áldozat- és vagyonvédelem, biztonságos internet-használat, legális és illegális drogok, közlekedés- és vízbiztonság, környezetvédelem és az esélyegyenlőség témaköreiben.

„Olyan korban élünk, amikor nagyságrendekkel több veszélynek vannak kitéve a fiatalok, mint korábban” – mondta Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette: „Ezektől úgy kell megvédenünk az utánunk jövőket, hogy megértetjük velük: rossz döntéseiknek következményei lehetnek, és ha áldozatokká váltak, van segítség.” Vincze László, a térség országgyűlési képviselője az egymásra való odafigyelés fontosságáról beszélt.

A tárlat megvalósulását a Csongrád Megyei Önkormányzat finanszírozta, az anyag a megyei rendőrség Bárka csoportjáé marad, így szabadon használhatja tovább megelőző, felvilágosító munkájához. A program keretében minden diák kapott egy Bárka-kártyát, amely az összes olyan telefonszámot tartalmazza, amire veszélyhelyzetben szükség lehet. 


forrás: http://www.csongradmegye.com/
 

 

 
A februári szám elektronikus változata
2010. március 07. vasárnap, 15:43

Klikkelj a rovatok címeire!

  • Címoldal
  • A hónap témája
  • Krónika
  • Megkérdeztük…
  • K.L.I.K.K.
  • LiteraTúra
  • Kollégium
  • Barangoló
  • Sport
  • Utolsó oldal
  •                    

     
    « ElsőElőző2122232425262728KövetkezőUtolsó »

    22. oldal / 28


    eXTReMe Tracker