Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Szeretnél egy kalandos nyári programot?
2010. február 14. vasárnap, 15:51


Nem csak túrázni szeretsz, de kipróbálnád a sziklamászást és a vadvízi evezést is? Vonz a friss levegő, a csaknem érintetlen természet?
Akkor csatlakozz hozzánk!

Helyszín: Románia, Királyerdő, Runcuri
Időpont: 2010. július 26. - augusztus 1. 

Tervezett programok: túrázás, barlangászat, sziklamászás felszereléssel,  vadvízi evezés a   Sebes-Körösön, a Mézgedi-barlang megtekintése.

Bővebben...
 
Román kulturális nap
Írta: Szabó Adrienn 11.c   
2010. január 31. vasárnap, 16:03

2010. január 21-én csütörtökön Románia történetével, kulturális, gasztronómiai és természeti értékeivel ismerkedhettek iskolánk tanulói.
A rendezvény előzménye, hogy a Europe Direct  magyarországi képviselete versenyt hirdetett „5let” -5 éve az Európai Unióban Magyarország címmel.
Ezen a versenyen iskolánk 4 fős csapata ( Szarvas Anita, Szabó Adrienn, Balogh Bence, Szabóné Csépe Erzsébet) bejutott a regionális döntőbe. Az egyik feladat az volt, hogy az általuk kisorsolt országról kellett készítenünk egynapos, iskolai kulturális programot. A mi csapatunk Romániát kapta. A tervezet elnyerte a zsűri tetszését, s támogatták a program megvalósítását.

Bővebben...
 
Hardcore áramlástan!
2010. január 28. csütörtök, 19:43

"Kedves Diák!

Ha Téged csupán a munka „hivatali” oldala érdekel, és a leendő munkahelyeden egy-egy feladatban csak az íróasztal mögött dolgozva szeretnél részt venni, akkor ez a program sajnos nem Neked való! Ha azonban vonz, hogy sokoldalúan urald a helyzetet, a tárgyalóhelyiségtől a gyakorlati terepig: itt a helyed."
Ezt a néhány rejtélyes mondatot olvashatták a BJG-s diákok a fizika termek melletti hirdetőtáblán. Ennek ellenére nem hiszem, hogy pusztán kíváncsiskodók, sokkal inkább a természettudományi és műszaki érdeklődésű diákok töltötték meg fizika előadótermünket. 2010 január 19-én Szabó László tanár úr meghívására Dr. Vad János egyetemi docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Áramlástani Tanszékének vezetője látogatott el a csongrádi gimnáziumba.

Bővebben...
 
Díjnyertes alkotások a „2010. Széchenyi-év” pályázaton
Írta: Széll Gábor   
2010. január 25. hétfő, 21:08

Faragó Kata, Divald Henrietta, Koncz Noémi, Jójárt Alexandra2010. január 22-én, a Csongrád Megyei Önkormányzat Magyar Kultúra Napi ünnepségén, a szentesi Koszta József Múzeumban hirdették ki a szegedi Rendezvényház által meghirdetett „2010. Széchenyi-év” pályázatának eredményeit.
A versenyre irodalom, történelem és képzőművészet kategóriában lehetett nevezni Széchenyi munkásságát bemutatva, Kölcsey hazafias költészetéhez kapcsolódva, vagy a magyar történelem egyik dicső időszakát bemutatva a Himnusz sorai alapján.
A felhívásra 250 pályamunka érkezett, iskolánk tanulói közül Faragó Kata (11.F) az 1. helyet szerezte meg irodalomból a középiskolások között (felkészítő tanára: Kissné Kocsis Marianna), Jójárt Alexandra (7.F) munkáját szintén a legjobbnak ítélték történelemből az általános iskolások között, Divald Henrietta (11.C) pedig különdíjat kapott (felkészítő tanáraik: Posta István és Széll Gábor). A kiosztott könyvjutalmak mellett az első helyezettek 1 hetes balatoni nyaralást nyertek.

A díjazott alkotásokat a történelem munkaközösség oldalán lehet megtekinteni.

 

 
14 órás vetélkedő
Írta: Faragó Kata (DÖK-elnök)   
2010. január 08. péntek, 15:18

2009. november 20-21-én került megrendezésre a 14 órás vetélkedő, amelyre nagy lelkesedéssel 10 csapat jelentkezett. A 9.A, a 10.C, a 10.F, a 11.A-11.F-12.F, a 10.A, a 11.B, a 11.D, a 11.B, a 13 NY, és a tanárok. A különböző feladatokat remekül teljesítették mind a diákok, mind a tanárok.
Rengeteg emlékezetes pillanat van számomra, amelyeket talán nem felejtek el sose és úgy érzem büszke lehetek arra, hogy ebbe az iskolába járok és ott tevékenykedhetek, ahol egy éjszaka alatt több, mint 80 feladatot oldottak meg, ahol ennyi lelkes és kreatív diák megmutatta hogyan kell hajnalban tésztahidat építeni, miként lehet tisztára mosni házi szappannal egy piszkos zoknit, a zsűri táncba rablásával plusz pontokat szerezni.

Bővebben...
 
« ElsőElőző2122232425262728KövetkezőUtolsó »

23. oldal / 28


eXTReMe Tracker