Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Látványos égős és robbanós kísérletek a kísérletező délutánokon
Írta: Baricsné Kapus Éva   
2009. december 16. szerda, 07:43

A kémia kísérletező délután a pirománia jegyében zajlott, látványos égős és robbanós kísérleteket láthattak a megjelentek.
Vidéki iskolák tanulói igen szép számmal vettek részt a kémia és a biológia délutánon, de sajnos kis városunk általános iskoláiban az értesítés nem jutott el a tanulókhoz.
Már csak egy délután van hátra, a fizika kísérletező délután, ami januárban kerül megrendezésre.
A fényképtárban elérhető sok fénykép segít felidézni a kémia és biológia kísérletező délután élményeit.
Aki szeretné újból átélni, vagy bepótolni az elmulasztott látványos pillanatokat, az alábbi videó segítségével megteheti.

Bővebben...
 
A Lovas Világkupán jártunk
Írta: Hercz Anett   
2009. december 15. kedd, 17:50

2009. december 4-én Budapesten jártunk a harmadik alkalommal megrendezett Lovas Világkupán. A szervezők jóvoltából az első nap bejelentett diákcsoportok számára ingyenes volt, ezért idén is nagy örömmel néztük meg a rendezvényt. A tavalyi évben Kormányos Erzsébet, jelenleg 12.b osztályos tanuló, hívta fel a figyelmemet, hogy a lovakat, lovaglást kedvelő diákokat vigyük el erre a rendezvényre.

 Ezúton is köszönjük ezt a kezdeményezést, hiszen aki ott volt, annak páratlan élményben volt része, még akkor is, ha kevésbé vonzódik a lovas események iránt.

Bővebben...
 
Faültetés a gimnáziumban
2009. december 15. kedd, 14:47

Ha egy évre tervezel, ültess rizst;
ha húsz évre tervezel, ültess fákat;
ha a következő generációknak tervezel, tanítsd az embereket.












A kutatók Éjszakáján résztvevő tanulók 100 Ft-ot ajánlottak fel az útiköltségükből visszajáró összegből arra, hogy pótoljuk az iskola parkolójából hiányzó hársfát.
Az elültetésben Baricsné tanárnő, Szabó László tanár úr, és a 10. C osztály fiú tanulói vettek részt december 9-én.

 
Példaképek ürügyén az Aquaprofit-Polgár Sakknapról
2009. december 13. vasárnap, 08:02

A példakép különös dolog: rendkívül személyes és mindenkinek mást jelent. Arról üzen, hogy milyen értéket vallunk magunknak...

A fiataloknak ma is nagy szüksége van arra, hogy az általuk érdekesnek, fontosnak tartott területek legkiválóbb képviselőivel személyesen is találkozzanak. Sokan közületek átélhették már azt a csodálatos érzést, amikor egy-egy sportversenyen olimpiai vagy világbajnok adta át az elnyert díjat.
Többen azt is tudjátok, milyen érzés ugyanazon a parketten táncolni, ugyanabban a kikötőben vízreszállni, ugyanabban a medencében vagy tornacsarnokban küzdeni, ahol a sportág hazai legjobbjaival is találkozhattok. Megérteni, hogy ők is kezdték valahol és tehetségüket kemény munkával érlelték sikerré. Látni, hogy egyszerűek, kedvesek, önzetlenek, de nagyon is emberiek.

Nagy Noémi 9.A osztályos tanulónak ilyen felejthetetlen élményben volt része az elmúlt hónapban, rövid beszámolója és a képek egy elméleti sportág, a sakk világába kalauzolnak.

Bővebben...
 
TeHEtséges vagy?
Írta: Tábori Levente   
2009. december 12. szombat, 17:45

December 3-án a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg a „TeHEtséges vagy?” országos középiskolai természettudományi verseny döntőjét, melyet a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági THE Programja rendezett. (www.the-online.hu)
A megmérettetés összesen 25 résztvevőjét kétezer diák közül választották ki. A természettudományok iránt elkötelezett tanárainknak (Baricsné és Táboriné tanárnőknek, illetve Szabó és Tábori tanár uraknak) sikerült több mint 50 diákot mozgósítani az internetes selejtezőre.

A nagyszámú részvételnek köszönhetően egy 5 fős csapattal képviselhettük iskolánkat az országos döntőn, ahol szoros versenyben a 4. helyet szereztük meg.
A csapat tagjai:
Hajdú Bianka (10. évfolyam)
Horváth Vivien (10. évfolyam)
Lévai Kitti (11. évfolyam)
Győri Sándor (10. évfolyam)
Papp Géza (10. évfolyam)
Felkészítő tanár: Tábori Levente

Bővebben...
 
« ElsőElőző2122232425262728KövetkezőUtolsó »

24. oldal / 28


eXTReMe Tracker