Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Kirándulás Ópusztaszerre
2009. november 02. hétfő, 21:36

Az Oktatási és Kultúrális Minisztérium által meghirdetett Kul-Túra Élmény pályázat célja,
hogy a gyerekek informális keretek között, élményszerű kulturális programok segítségével ismerkedjenek meg a közgyűjteményekben őrzött tudásanyaggal. 

Antal Adriána 5.F osztályos tanuló írását olvashatjátok erről a tanulmányútról.

Bővebben...
 
Élménybeszámoló madridi utazásunkról
2009. október 25. vasárnap, 21:22

2008. októberében megnyertük a Tájkép Program keretében megrendezett Jövőkép - Jövő nemzedék pályázatot, ezáltal lehetőséget kaptunk arra, hogy ellátogassunk Spanyolország fővárosába, Madridba. Itt egy csodálatos élményekkel és tapasztalatokkal teli hetet tölthettünk el, mi a Csongrádi Tiszavirágok: Egyházi Dóra, Faragó Kata, Horti Lilla, Gilicze Tímea, Márton Adrienn és Újvári Péter, kísérőinkkel, Cseri Gáborné és Csernus Éva tanárnőkkel együtt.

Bővebben...
 
Lovaskocsival Csongrádon
2009. október 22. csütörtök, 00:00

Hagyományosan az ötödikes gimnazisták első közös kirándulása a rendhagyó helytörténeti barangolás: lovaskocsival járják be Csongrádot és környékét. A friss levegőn élményeket és információkat, préselni való leveleket gyűjtenek. Egy ilyen rövid kalandozás is sok órát megszínesít, hiszen földrajz órán a tájékozódásról, a térképről tanulnak, magyar órán leíró fogalmazás készül, rajz órán a látottakat lehet megörökíteni, biológia órán éppen az almafa a tananyag, matematika órán mérni tanulnak, technika órán pedig a közlekedési táblákról esik majd szó.
Ez, és ehhez hasonló programok is részei az 5. és 6 évfolyamon bevezetett nem szakrendszerű óráknak.

Az ötödikes kisdiákok így gondolnak vissza erre a napra:

Bővebben...
 
Olimpiai győzelméért Széchenyi-aranyérmet kapott Biatovszki Mira
2009. október 18. vasárnap, 22:05

A Széchenyi Tudományos Társaság Alapítványa a kiemelkedő tudományos tevékenységet és kutatást végző magyarok támogatásával fontos feladatának tekinti egy olyan társadalmi légkör kialakítását, amely ösztönzi, megbecsüli és értékeli a fejlődés javára fordított kiemelkedő munkavégzést, szem előtt tartva Széchenyi egyik legfontosabb intelmét: „tudásunkat, műveltségünket folyamatosan gyarapítani nemzeti kötelesség”, mert ez a forrása a nemzet fejlődésének.

Bővebben...
 
A BJG-tv szeptemberi adása
2009. október 17. szombat, 19:29

 
« ElsőElőző2122232425262728KövetkezőUtolsó »

26. oldal / 28


eXTReMe Tracker