Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Tanulás, tánc, verseny
2009. október 10. szombat, 16:29
Szepesi Lilla és Jéri TamásSzepesi Lilla (9.B) és Jéri Tamás (9.A) már évek óta a Szilver Táncsport Egyesület versenyzői. A hazai mezőnyben az élen álló páros az elmúlt hónapban két nemzetközi versenyen is kiválóan szerepelt.  A German Open - Stuttgart táncversenyen  a 163 párból álló mezőnyben a 44. helyezettek lettek. Finnországban, Jyväskylä városában a Junior II standard World Championship kategóriában a 28. helyet érték el.

A táncosokról további képeket  DanceSportInfo oldalain láthatsz.
 
Batsányisok megemlékezése az aradi vértanúkról Zomboron és Csongrádon
2009. október 08. csütörtök, 16:30
Küldöttség SzabadkánA gimnázium küldöttsége 2009. október 4-én Zomboron járt a kegyeleti napon. A köztemetőben zajló megemlékezés után engesztelő gyászmisén vettünk részt, majd megkoszorúztuk Schweidel József honvédtábornok emléktábláját. A közös emlékezés fontosságát a Polgári Kaszinóban rendezett fogadáson hangsúlyozták délvidéki vendéglátóink. Október 6-án külföldi vendégek részvételével emlékeztünk meg a csongrádi Kossuth-szobor felavatásának 110. és az 1848/49-es szabadságharc hőseinek és vértanúinak tiszteletére emelt emléktábla felszentelésének 10. évfordulójáról. Az ünnepi események összefoglalóját és fényképeit a történelem munkaközösség honlapján találjátok.
 
Beszámoló a Kontyvirág Tanösvényen tett túráról
2009. október 08. csütörtök, 07:42

 

Szeptember 29-én 15.45-kor elindultunk a Mezgé buszával Tiszaalpárra, madárlesre. Először egy dombtetőre sétáltunk fel ahol a pihenőhelyen ragadt meg a tekintetünk. Majd táblákra figyeltünk fel, amelyek írtak az alpári földvárról (ami kr. e. 1700 körül épült) és az akkori életről és kultúráról. A kilátás gyönyörű volt. Egyik oldalról a templom másik oldalról az erdő tárult elénk.
Miután a túravezetőnk, Palcsi (Réczicza Pál, a Kiskunsági Nemzeti Park természetőre) összeszerelte a távcsövet,

Bővebben...
 
Biatovszki Mira újabb sikere
2009. október 07. szerda, 20:30
Magyar Ifjúsági Liga válogatottBiatovszki Mira csapattársaival, Veres Katával és Kapás Istvánnal az Európai Ifjúsági Liga döntőjében bronz érmet szerzett.
A magyar ifjúsági liga válogatottja a nyitrai és a milánói selejtezők után veretlenül jutott be a Koppenhágában rendezett döntőbe. A magyar csapat a szlovénekkel és a horvátokkal vívott párbaj versenyben 3 pontot szerzett, így küzdhettek meg a lengyelekkel a dobogós helyért, ahol 2:1 arányú győzelemmel bronz érmet szereztek.

forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége
 
Kutatók éjszakája - Szeged
2009. október 01. csütörtök, 14:34

A 20. század egyik legjelentősebb tudósa, Albert Einstein egyik híres mondásában úgy fogalmazott magáról: "Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi".
Erre a gondolatra hivatkozva rendezték meg 2009. szeptember 25-én a Kutatók Éjszakáját.
Ezen az éjszakán mindenki megismerkedhet a világ újabb szeleteinek megismerésén dolgozó emberekkel, pályájukkal, eszközeikkel és gondolataival.
A 2009-es fesztivál a Kreativitás és Innováció Európai Évének kiemelt programja, és az év magyar nagykövetének, Losonczi Áronnak – BJG volt tanulójának, a fényáteresztő beton feltalálójának - fővédnöksége alatt áll.
Iskolánkból 40 tanuló és öt tanár vett részt a szegedi programokban. Sok érdekes előadás és laboratóriumi látogatás mellett, szabadtéri programok is színesítették az estét: távcsővel lehetett a holdat és a Jupiter holdjait is megnézni, érdekes technikai konstrukciókat, modelleket tanulmányozni, hélium segítségével egér hangon énekelni …

Szabó László

 
« ElsőElőző2122232425262728KövetkezőUtolsó »

27. oldal / 28


eXTReMe Tracker