Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Eredményeink a Középiskolai Matematikai Lapok versenyén
2009. szeptember 17. csütörtök, 17:02

Lantos TamásA KÖMAL országos pontversenyében 355 beküldő között a 2008/2009. tanévben a C tipusú matematikai feladatok megoldásáért 3-4. díjat kapott Lantos Tamás, iskolánk volt végzős tanulója. A 218 pontos összteljesítménnyel mindössze 1 ponttal maradt le az 1-2. helyezettektől.

Bővebben...
 
Görög, magyar, lengyel, olasz és szlovák diákok Zakopanéban
2009. szeptember 15. kedd, 22:09

csoportképKata, Adrienn, Timi és Noémi2009. szeptember 6-13-ig Magyarországot a Batsányi János Gimnázium három 11. osztályos tanulója: Márton
Adrienn, Faragó Kata, Gilicze Tímea, és csapatvezetőként egy volt diákja, Gilicze Noémi képviselte a lengyelországi Zakopane-ban megrendezett ifjúsági cserén, amely a ’Youth in Action’ program keretei között Per Aspera ad Astra (Göröngyös úton a csillagokig) címmel valósult meg.
A programon számos csapat vett részt, olaszok, görögök, szlovákok, lengyelek és magyarok képviselték országukat.

Bővebben...
 
Algyői főzőverseny
2009. szeptember 14. hétfő, 16:21

2009. szeptember 12-én immár harmadik alkalommal rendezték meg Algyőn a Nomád Ételek főzőfesztiválját.
Egyéni és csoportos nevezéseket is vártak a szervezők 3 kategóriában:
Első kategória: paprika felhasználásával készült, magyarosnak nevezett étkek
Második kategória: kizárólag olyan ételek, amelyben csak eleink által felhasznált alapanyagokból készült, így a paprika, paradicsom, burgonya stb. használata kizárt.
Harmadik kategória: grillen, tárcsán, parázson sült fogások.
Iskolánk idegenforgalmi szakközépiskolás diákjait 2 csoport képviselte.
Csonka Szabina, Kiss Dorottya és Makra Brigitta tárkonyos szürke marha levest készített sárgaborsóval és monyáddal (a vagyis a galuska  őseink által ismert változatával). A zsűri főztjüket II. helyezéssel díjazta.
Balogh Bence, Molnár Ákos, Rokolya Zsolt aszalt szílvával, mandulával, rizs körettel tálalt birka raguja különdíjat kapott.
A diákok valamennyien a 12.C osztály tanulói, felkészítő tanáruk Bólya Jánosné, Margitka. Sikerükhöz gratulálunk!

 
A batsányis Biatovszki Mira olimpiai aranyérmes
2009. szeptember 13. vasárnap, 19:23

érmesekBiatovszki MiraA Taipeiben megrendezésre kerülő XXI. Nyári Siketlimpián a 17 éves csongrádi lány a világcsúcsot jelentő 395 körös eredményével első helyen jutott döntőbe lövészet kategóriában.
A 2009. szeptember 11-ei döntőben az ukrán Olga Komarenko utolérte, de Mira az utolsó két pontosabb lövésével visszaelőzött, ezzel megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. Büszkék vagyunk diákunk világcsúcsot jelentő sikerére!

A magyar csapat honlapja és az éremtáblázat.

 
Vajdasági, Arad, Temes és Csongrád megyei gyerekek a Honismereti táborban
2009. szeptember 09. szerda, 15:44

Batsányisok a honismereti táborbanPalásti Sára (6.F osztályos tanuló): Egy nyári élmény

Ezen a nyáron részt vettem egy honismereti táborban, melyre még három osztálytársam: Polyák Barbara, Zsótér Szilvia és Tóth Ildikó is eljött.
Az első nap természetesen játékos feladatokkal, ismerkedéssel telt. A következő nap már megkezdődtek a kirándulások. Elsőként Szegedre látogattunk el. Ott részt vettünk egy kis városnézésen, majd megnéztük a Móra Ferenc Múzeumot. A tábor 3. napján Szentesre kirándultunk, ott először a Városi Könyvtárba mentünk, majd sok érdekes program után a strandon töltöttük el a napot. A 4. napon Ópusztaszeren a Nemzeti Parkban kaptunk lehetőséget a Feszty-körkép és a Skanzen megtekintésére. Mielőtt hazaindultunk volna, egy lovas bemutatót is láthattunk. Az utolsó nap se telt unalmasan, mert ötletes vetélkedőket találtak ki a tábor vezetői. Nagyon jól éreztük magunkat, és sok külföldi gyerekkel is megismerkedhettünk.

A táborról még további híreket olvashattok a Csongrád Megyei Önkormányzat honlapján.

 
További cikkeink...
« ElsőElőző2122232425262728KövetkezőUtolsó »

28. oldal / 28


eXTReMe Tracker