Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Holokauszt Emléknap
2012. április 04. szerda, 11:35

2012. április 14-én (szombaton) Holokauszt Emléknapot rendez a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola és Csongrád Város Önkormányzata.

Délelőtt a gimnáziumban rendhagyó történelem órákon ismerkedhetnek meg a diákok a holokauszthoz kapcsolódó legfontosabb fogalmakkal és összefüggésekkel, különös tekintettel a magyar zsidóüldözésre.

11.30 órától a Városi Galériában „Rasszizmus Németországban: régi bűnök és új bűnösök” címmel tart előadást Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője, 13 órától pedig „Holokauszt – gyerekszemmel” címmel láthatnak összeállítást holokauszt-túlélők vallomásaiból.

 

 
Batsányi-bál
Írta: Bíró Edit   
2012. április 03. kedd, 21:04

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma 2012. március 10-én, szombaton este hétkor jótékonysági bált rendezett a kollégium ebédlőjében.

A kuratórium tagjai még múlt év decemberében vetették fel az ötletet, hogy egy jótékonysági bál bevételével növeljék az alapítvány vagyonát, így biztosítva, hogy minél több batsányis diákot támogathassunk ebben az évben is. A Batsányi Alapítvány évek óta tanulmányi és szociális ösztöndíjak formájában több száz diák számára tette lehetővé az eredményesebb tanulást, kutatómunkát, versenyzést.

Bővebben...
 
A Föld Órája - Csongrádon
2012. április 01. vasárnap, 15:22

Száznál is többen csatlakoztak iskolánk kezdeményezéséhez: a Föld Órája alkalmából csendes gyertyás felvonulást tartottunk annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára és arra, hogy Földünk és életünk megóvásáért mindenkinek meg kell tennie azt, amit lehetőségei engednek.

 

A gimnáziumtól induló menet gyertyával, mécsessel, lampionokkal  kísérte a Hestia Tűzszonglőr csoport táncosait, majd a városban tett körséta után a rendezvény a gimnázium udvarán a Nemzetközi Űrállomásról készített éjszakai felvételek vetítésével, és a tűzzsonglőrök záró produkciójával ért véget.
A bővebben gombra kattintva az est fotói és a műsor videója tekinthető meg.

 

Bővebben...
 
Elsősegélynyújtó verseny a Batsányiban
2012. március 30. péntek, 09:33

A Magyar Vöröskereszt által 41. alkalommal meghirdetett Országos Felmenőrendszerű Elsősegélynyújtó Verseny és a Csecsemőgondozási Verseny Csongrád területi fordulója 2012. március 27-én diáknappal összekötve került megrendezésre iskolánkban.

Az elsősegélynyújtó versenyben gyermek kategóriában a kilenc induló közül első lett a gimnázium Kor Ház csapata. tagjai: Giricz Anna, Kátai Ádám, Major Dávid 7.F, Horváth Chiara, Kovács Márton 5.F osztályos tanulók.

Az ifjúsági kategória Vandálok csapatának tagjai: Horváth Vanda, Kincses Fanni 9.F, Hegedűs Nóra, Varga-Dudás Ilona, Pintér Vanda 10.B osztályos tanulók.

Diákjainknak és felkészítőiknek gratulálunk, és a sok sikert kívánunk a verseny következő fordulójához.

Részletes beszámoló és eredmények a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének honlapján olvasható.
A versenyen készült többi fotó a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének galériájában tekinthetők meg.

 

 
Valami virágzik a parkokban
2012. március 28. szerda, 20:19

A kép ismerős lehet, de a név!?

Mi is ez? Aranyvessző? Netán aranyeső? …. Az óráimon tett rögtönzött közvélemény-kutatásom eredménye arra késztet, hogy legalább itt, a BJG-ben tisztába tegyünk egy-két dolgot ezzel kapcsolatban.

A közönséges aranyvessző (Solidago virga-aurea) Az őszirózsák közeli rokona, amellyel együtt a fészkesek családjába (Compositae) tartozik, mint a napraforgó és a gyermekláncfű is.

Több helyen is lehet az aranyvesszőről képet találni, ehhez ajánlom a tudományos név beírását a keresőbe.

Egyik megbízható hely: http://www.tankonyvtar.hu/konyvek/novenytan/novenytan-61

A cikkben látható növénynek nem igazán van fészkes virágzata.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 28


eXTReMe Tracker