Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Gó Nemzeti Diákverseny Döntője
Írta: Tábori Levente   
2012. február 11. szombat, 21:50

2012. január 28 –án Budapesten, a Csíki-hegyek utcai általános iskolában (Gazdagrét) rendezték a Gó Nemzeti Diákverseny Döntőjét. A csongrádi diákoknak a dobogós helyek közül sikerült elhozni 2 első-, és 2 második helyet.

Bővebben...
 
Diktatúrák örvényében
Írta: Széll Gábor   
2012. január 30. hétfő, 21:53

Február 23-án Diktatúrák örvényében címmel diákkonferenciát és interaktív kiállítást szervezünk iskolánkban, hogy közös összefogással állítsunk emléket a kommunista és náci diktatúrák áldozatainak.

A program részeként az Átjáró helyén egy ideiglenes múzeumot, egy "Terrorfolyosót" hozunk létre, ahol a korszakhoz kapcsolódó tárgyak, visszaemlékezések, archív felvételek kapnak helyet.

A diákkonferencia plakátja innen letölthető.

 
Fizika kísérletező délután
2012. január 30. hétfő, 21:09

Ebben a tanévben is megrendeztük szokásos kísérletező délutánjainkat. Január 18-án a fizika iránt érdeklődő diákok és tanárok gyűltek össze a fizika előadóban. A hőtan köréből válogatott össze Szabó László tanár úr érdekes kísérleteket. Megismerhettük a bólogató kacsa működési elvét is ill. láthattunk 20 oC-on forrásban lévő vizet.

Bővebben...
 
ThyssenKrupp Future Award különdíjat kapott a LegoRockers
2012. január 16. hétfő, 19:22

Újabb sikeres versenysorozatot tudhat maga mögött a Batsányi János Gimnázium LegoRockers csapata.

A szegedi országos fordulót megnyerve, a Gdanskban megrendezett elődöntőből továbbjutva, január 13-14-én a németországi Cottbusi döntőben is jól szerepeltek a csongrádi gimnazisták. Ausztria, Bulgária, Csehország, Magyarország, Németország, Lengyelország, Svájc, Szlovákia 24 csapata között két napon át zajlott a verseny. A LegoRockers csapat a zsűri döntése alapján a a tudomány és a technológia kiemelkedő együttes alkalmazásáért a Thyssen Krupp Future Award különdíját nyerte el.

 

Bővebben...
 
Műveltségi vetélkedő az érettségi előtt álló középiskolások számára
Írta: Erős Dorina 12.c   
2012. január 15. vasárnap, 18:51

Érettségi előtt álló középiskolások körében hirdette meg a szakmai műveltségi vetélkedőt a Kodolányi János Főiskola Orosházi Intézete 2011. év végén. Iskolánkból négy végzős diák jelentkezett a 12.C osztályból (Halál Noémi, László Dóra, Pető Gyöngyi és én, Erős Dorina). Az írásbeli feladatokat november 18-án írtuk a többi versenyzővel, akik Békés és Csongrád megyéből érkeztek. Ebben a fordulóban főként Orosházáról kérdeztek minket. Örömmel vettük a hírt osztálytársaimmal, hogy ketten is továbbjutottunk. December 9-én 9 órakor a főiskola orosházi intézetében került megrendezésre a döntő, ahová 71 versenyzőből 8-an jutottunk tovább. Szóban számot adtunk a tudomány, a művészet, a sport és a látnivalók terén szerzett tudásunkról. A feladatok között szerepelt szituációs játék az általános műveltség területeivel kapcsolatosan és fény derült konstruktív feladatmegoldó készségeinkre is. Nagy izgalommal vártam az eredményhirdetést, ahol kiderült, hogy az első helyezést én szereztem meg. Nyereményem oklevél és 20 000 Ft készpénz volt. Remélem, jövőre hasonló sikerrel képviselik a végzős diákok iskolánkat.  

 

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

6. oldal / 28


eXTReMe Tracker