Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Versenysikerek magyar nyelv és irodalomból
2011. december 17. szombat, 22:45

A Bolyai Csapatversenyt 2005 ősze óta rendezik meg magyar nyelv és irodalomból is 3-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. Iskolánk 3 csapata a Bács-Kiskun és Csongrád megyei nevezők csoportjában versenyzett. Az egyik 8.-os csapatunk a tavalyi évhez hasonlóan ismét Kecskeméten vehette át jutalmát az ünnepélyes díjkiosztón, 3 ponttal lemaradva a legjobbaktól 5. helyezést értek el. A csapat tagjai Márton Katalin, Nagyistók Edit, Palásti Sára, Szabó Anett.

Bővebben...
 
Humán versenyen vetélkedtek az általános iskolások a Batsányiban
Írta: Újváriné Vanó Csilla, Széll Gábor   
2011. december 14. szerda, 15:39

A Batsányi János Humán Tanulmányi Versenyre 8 általános iskola 85 hetedikes és nyolcadikos diákja nevezett, hogy 3-4 fős csapatokban összemérhessék tudásukat magyar irodalomból vagy történelemből.

2011. november 30-án a versenyzők játékos formában bizonyíthatták tudásukat, miközben megismerkedhettek a gimnázium humán szakos tanáraival, a vetélkedő lebonyolításában közreműködő diákokkal, valamint az iskola épületeivel és szaktantermeivel.

Bővebben...
 
Kupát nyertek a Batsányi kézilabdásai
2011. december 13. kedd, 15:34

Nagyszerűen szerepelt a Gimnázium leány kézilabda csapata a 2011. december 8-án, Szentesen megrendezésre kerülő középiskolás kézilabda bajnokságon. Ugyanis megnyerték, és a győzteseknek járó kupával térhettek haza.

Bővebben...
 
Könyvtárhasználati vetélkedőn jeleskedtek a diákok
Írta: Kisteleki Klára   
2011. december 08. csütörtök, 13:06

Iskolánkból 8 tanuló 2011. nov. 30-án Szentesen Könyvtárhasználati vetélkedőn  vett részt. A vetélkedőre 2 fős csapatok jelentkezését várták. (Összesen 30 diák, 6 középiskolából vett részt ezen a vetélkedőn)
A tanulóink a felkészülés során nemcsak az alapvető kézikönyveket és az ajánlott szakirodalmat tanulmányozták, hanem igyekeztek minél jobban megismerni a hagyományos és internetes könyvtári katalógusok használatát, egy adott könyvtárban való tájékozódást.

Eredmények:

Bővebben...
 
Termográfia a gyakorlatban
Írta: Kádár-Szél Bence   
2011. december 07. szerda, 17:01

Nov. 16-án járt iskolákban Wesser Csaba, a FLIR infrakamerákat gyártó cég magyar képviselője, és a termográfiáról tartott előadást. Elhozta az ipar legmodernebb infrakameráját, elmagyarázta a működését, és bemutatta használatát élőben is. Prezentációjából megtudtuk, milyen célokra lehet ezeket használni és milyen előnyös egy ilyen kis szerkezet. Ha „rácélzunk” vele valamire, kiírja a hőmérsékletét, beállíthatjuk, milyen értékek között mérjen, milyen színskálán jelenítse meg a hőképet, stb. És hogy a szemüvegek a képeken miért ütnek el annyira az arctól, miért annyira kontrasztosak? 
A kitartóbbak információhoz juthatnak a Grimas Hungary termográfiával foglalkozó weboldalán, ha gyors választ szeretnél, akkor kérdezd az alábbi fotókon látható résztvevőket, ők már tudják a választ :)

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

7. oldal / 28


eXTReMe Tracker