Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
A BJG tv 2011. novemberi adása
2011. november 18. péntek, 13:27

A 8. F osztály tanulói vállalkoztak az iskolatévé műsorainak összeállítására. A stáb megpróbálja az iskolai eseményeket diákszemmel bemutatni. A novemberi adás munkatársai : Bódi Krisztina, Cseri Gitta, Kiss Bettina, Palásti Sára, Polyák Barbara, Szalay Anna, Tisza Dániel, Tóth Szimonetta.

 
Ismét továbbjutó a LegoRockers
Írta: Varga Zita 9.F   
2011. november 16. szerda, 19:18

Iskolánk 2005 óta vesz részt a First Lego League által meghirdetett robotversenyen, idén a kihívás témája az élelmezésbiztonság kérdése.

Most is két csapattal versenyeztünk, ezt a fordulót november 12-én rendezték a szegedi Ságvári Endre Gimnáziumban, ahol 12 csapat mérte össze tudását, az ország minden részéből és a határon túlról is érkeztek nagyon jól felkészült csapatok, nehéz küzdelem volt! A LegoRockers csapat összesített első helyezésével továbjutott a Gdanski elődöntőre, az újoncnak számító  BJG csapat is szépen teljesített, sikerült a legjobb négy közé jutniuk a robotjátékban.

A LegoRockers csapat tagjai: Márton Bertold, Makai-Kis Dávid (10.F), Staberecz Márk (11.F), Gilicze Kristóf (7.F) Szabó Anett, Nánási Bernadett (8.F) és Varga Zita (9.F) osztályos tanulók. A BJG csapat tagjai: Rácz Nándor, Pászti-Tóth Márton, Otrosinka Krisztián, Tóth Bence (8.F), Zsibók Marcell, Tóth László Bence (6.F) osztályos tanulók. Felkészítő tanáraik: Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás.

 

Bővebben...
 
November 14-e a MAGYAR NYELV napja
Írta: Újváriné Vanó Csilla   
2011. november 14. hétfő, 21:14

November 14-e a magyar nyelv napja, ehhez kapcsolódóan a Batsányi János Gimnáziumban az anyanyelv jelentőségéről való gondolkodás előtérbe került az elmúlt napokban. Az egyik szaktantermünket korábban Kazinczy Ferencről neveztük el. A teremben a névadóról szóló kiállítás anyagát most kiegészítettük, Kazinczy nyelvművelő tevékenységét állítottuk a középpontba. A kiállítás alakítása kapcsán a tanulók megfogalmazhatták viszonyukat a magyar nyelvhez, elmélkedhettek a nyelvápolás fontosságáról.

 

Bővebben...
 
Leletgyűjtés a puszták földjén
Írta: Keresztes-Nagy Kinga és Berczeli Alex   
2011. november 13. vasárnap, 18:23

Október 17-én iskolánk földrajz és történelem iránt érdeklődő diákjai közül 45-en vehettünk részt az SZTE Régészeti Tanszéke, a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke és a Földtani és Őslénytani Tanszéke által szervezett közös projektben. Cseri Gáborné, Baricsné Kapus Éva és Hercz Anett tanárnők, valamint Széll Gábor tanár úr kísértek el minket a puszták földjére…

Bővebben...
 
Matematika verseny általános iskolásoknak
2011. november 02. szerda, 19:36

Iskolánkból idén nyolc csapat vett részt a Bólyai Matematika Csapatversenyen. Csongrád megyében az ötödikesek mezőnyében 53,  a hatodikosok között 46 csapat indult, 7-8. évfolyamon már  különválasztják a gimnáziumból és az általános iskolából érkezőket.
A továbbjutást idén nem sikerült kivívni, de a hetedikesek  Fantasztikus 4-es harmadik helyezésének örülhettünk.

A verseny mottójával biztatjuk a versenyzőket matematikai iránti lelkesedésük és érdeklődésük megtartására, és további versenyeken való részvételre.: "Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell."

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

8. oldal / 28


eXTReMe Tracker