Köszönjük!


BJGmeteo

Híradás
Tanulmányi dicséretek
2011. június 22. szerda, 12:09

A tanév végén tanulmányi munkájuk alapján dicséretben részesült diákjaink:

   

 
„Harc a kincsért!” középiskolás vetélkedő
Írta: Justin Petra 9.f   
2011. június 14. kedd, 12:33

BJG Kívülállók csapata

Idén  2011. május 27-29. között iskolánk első alkalommal képviseltette magát  a „Harc a kincsért!” elnevezésű, és a verseny történetében 3. alkalommal megrendezett középiskolásoknak szóló kalandvetélkedőn.
A BJG Kívülállók csapata 7 főből állt, iskolánkat Fodor Marcell, Sineger Máté, Horváth Ádám, Nagy Mihály 11.f , Váczi Nándor 10.c, Varga Dániel 11.d, és jómagam Justin Petra, 9.f osztályos tanuló képviselte.
Azt gondolom, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy sok kihívással kellett megbírkóznunk, tapasztalattal, és rengeteg jó élménnyel gazdagodtunk.

Bővebben...
 
eTwinning partnerkereső szeminárium földrajz és történelem szakos tanárok számára Goriska Brda, Szlovénia 2011. június 2-4.
Írta: Domokos Katalin   
2011. június 13. hétfő, 15:54

Jogosan fogalmazódhat meg a kérdés kollégáim többségében: mi motivál egy középiskolai tanárt a tanév vége felé közeledve, érettségi vizsgák, jegylezárások, a tanévzárással kapcsolatos teendők közepette arra, hogy eTwinning szemináriumra jelentkezzen?

A szlovén táj mediterrán szépsége? Az Isonzó és a Soca folyó vidékének történelmi levegője? Az eTwinning találkozók már ismert kellemes hangulata? A folyamatos szakmai fejlődés igénye? Partneriskola keresésének szándéka egy jónak tűnő projektötlethez? Ez is, az is.

És mit adott a Szlovéniában töltött mindössze két nap? Beszámolóm a fenti kérdésekre keres választ.

Bővebben...
 
Országismeret, nyelvtanulás
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. június 09. csütörtök, 13:39

A batsányis diákok immáron hagyományosan május utolsó hetében útra kelnek szentesi HMG-s tanulókkal társulva egy kiválasztott német nyelvterületre, ahol megismerkednek a környék természeti és épített látnivalóival, valamint gyakorolják a német nyelvet.
Az idén Passau és környéke volt az uticél. A szálláshely egy Waldkirchen nevű hangulatos kisváros szállodájában volt, ahonnan könnyen elértük a Bajor-erdőt, a Glastsraße-t, azaz az üvegutat, az üveggyártás helyszíneit.

Bővebben...
 
Középiskolák Kurcai Kenuversenye
2011. június 08. szerda, 19:17

Csongrád és Szentes középiskolái évről évre kenuversenyeken mérik össze erejüket, ősszel hagyományosan a Holt-Tisza, tavasszal a Kurca vizén. Idén a tavaszi versenyre június 8-án került sor. 

A remek sportteljesítmény eredményeképpen a két város középiskolái közötti kenuverseny vándorserlegét iskolánk őrizheti a következő fordulóig. Gartulálunk a csapatnak!

A képen első sor, balról jobbra: Palásti Erika, Pászti-Tóth Edit, Csomós Natália, Bíró Edit tanárnők, Justin Petra, Faragó Zoltán, Márton Bertold (9. f), László Kókai Zsanett (12.a). Második sor, balról jobbra: Tari Tamás, Tábori Levente, Gilicze Tamás, Fehér József tanár urak, Gilicze Tímea (12.f),  Borda Zsolt tanár úr (csapatkapitány), Makai Kiss Dávid (9.f), Posta Sára (10.a), Budúczki Bence (10.c).

A versenyről szóló beszámoló és fotók:

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

11. oldal / 28


eXTReMe Tracker