Köszönjük!


BJGmeteo

Projektek
Monetary - közgazdálkodj okosan!
Írta: Deák Gabriella 11.F   
2011. április 05. kedd, 22:11

a Monetary csapat 11.F

Közgazdasági teszteket oldottunk meg, esszét írtunk, előadtunk, kamatot változtattunk, „elnöki beszédet” mondtunk, de megérte; a Monetary vetélkedő 2011-es döntőjében a 3. helyet szereztük meg.
Na, de vissza az elejére. Kovács Péter tanár úr biztatására négyen - Bernát Renáta, Deák Gabriella, Samu Angelika, Klucsai Róbert (11.F)  - vágtunk bele az ez évi Monetary – Közgazdálkodj okosan! vetélkedőbe. Csapatnévként a kreatív „bjg” nevet választottuk.
A vetélkedő első fordulója négy részből állt. Minden hét egy délutánján egy 25 közgazdasági kérdésből álló tesztet kellett kitöltenünk. A becsapós kérdések ellenére az első forduló nem tudott kifogni rajtunk, maximális pontszámmal jutottunk be a szegedi elődöntőbe négy másik csapattal együtt. Az elődöntők regionálisak voltak, a szegedi régióba Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye tartozott.

Bővebben...
 
Gó Diákolimpia Országos Döntő
Írta: Tábori Levente   
2011. március 12. szombat, 10:43

2011.március 4. - azaz eljött a szombat, mi meg elmentünk Hejőkeresztúrra. Az útvonal elméletileg ismerős volt, mert már egyszer megjártuk január 14-én, igaz akkor nem én voltam a sofőr. Ezért kellő előkészület után papír alapú, hajtogatható GPS-szel vágtunk neki az útnak. A műholdak szerepét csapatunk 2 tagja, Sebők Attila (8.F – BJG) és Papp Benedek (6.F – BJG) töltötte be.
Csapatunk további tagjai: Nagygyörgy Gergő (8.A – Kossuth) és Tábori Lilla (2.B – Kossuth)
Esemény: Gó Diákolimpia Országos Döntő

Bővebben...
 
Rendhagyó Gó szakkör
Írta: Tábori Levente   
2011. március 07. hétfő, 22:50

Március 1-én, a szokásos heti rendben kedd délután tartottuk a szakkört, de most nem a gimnázium számítástechnika „tanszékén”, hanem a Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahova meghívtuk a kistérség többi általános iskoláját is nevelői szinten.
A foglalkozás célja: minden hátsó szándék nélkül „megfertőzni” az iskolákat a Gó játékkal. A siker érdekében mentor tanárokra van szükség, akiknek rálátása van a magyarországi Gó életre és fenn tudják tartani tanulóikban a lelkesedést.

Bővebben...
 
Egészséges életmód - tudatos magatartás
2011. február 19. szombat, 11:49

Az elmúlt években számos programmal igyekeztünk elősegíteni, hogy diákjaink az egészséges életmódot válasszák és az élet minden területén készüljenek fel a tudatos és felelősségteljes döntésekre. Cikkgyűjteményünk ezt foglalja össze:

 
Szemléletformálás a Batsányiban
Írta: Baricsné Kapus Éva   
2011. február 19. szombat, 10:40

A Batsányiban nagy figyelmet fordítunk a környezeti nevelésre, az öko-problémák megbeszélésére, a fenntarthatóság problémájára.
Ökoiskolaként átgondoltan és rendszerszerűen foglalkozunk a környezettudatossággal, a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósításával, a környezeti neveléssel.
Iskolánk az öko-szemléletet több területen is töretlenül képviseli ugyanakkor látjuk még meglévő hiányosságainkat is, amelyeket  tervszerű fejlesztésekkel és összehangolt, egymás hatását erősítő közösségi programokkal szeretnénk  pótólni.
Célunk, hogy a tanulók saját testi-lelki egészségük megőrzésére, egészséges életvitelre törekedjenek:
rendszeres sport és tömegsport szabadidős programokat kínálunk, amelyek valódi alternatívát jelentenek a passzív, vagy az önpusztító életformákkal szemben. 

Bővebben...
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 3


eXTReMe Tracker